Θρίλερ: Οπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε τζαμί στο νομό Ξάνθης

Σε τζαμί ενός χωριού στον νομό Ξάνθης βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά. Που στρέφονται οι έρευνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές της βόρειας  Ελλάδας μετά την εύρεση οπλισμού και πυρομαχικών σε ένα τζαμί στον νομό Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές βρήκαν κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, περίπου 30, διαφόρων διαμετρημάτων, σε βοηθητικό χώρο σε προαύλιο τζαμιού στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου. 

Ο τοπικός ιμάμης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. 

Όπως υποστήριξε, τα όπλα του ανήκουν και για αυτό κατόπιν συνελήφθη.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση σε ΜΜΕ τοπικά και εθνικής εμβέλειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO [η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν].

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.