
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επιβατών δύο πτήσεων της Emirates που επρόκειτο να φύγουν χθες από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι.
Μετά από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών για ύποπτο επιβάτη, το αεροσκάφος για Ντουμπάι παρέμεινε καθηλωμένο, ενώ αυτό για Νέα Υόρκη επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, χωρίς ευτυχώς να προκύψει κάτι το ανησυχητικό.
Οπως αποκαλύπτεται τώρα, ο ύποπτος ήταν Τούρκος υπήκοος και τελικά δεν ήταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φερόμενος ύποπτος τρομοκράτης, είναι 35χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είχε έρθει στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια μαζί με την οικογένειά του, η οποία τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει κάνει αίτηση ασύλου, και έχει λάβει προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Ο ίδιος φέρεται να έχει κάνει αίτηση για βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να του δοθεί το επόμενο 10ήμερο.
Ο συγκάτοικός του ενημέρωσε τις Αρχές
Ο συγκάτοικός του στη χώρα μας για άγνωστο λόγο φαίνεται να ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές πως ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος θα ταξίδευε στις 11 Νοεμβρίου, και δεν αποκλείεται να προβεί σε τρομοκρατική επίθεση. Ο 35χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του.
Πάντως και σήμερα το απόγευμα οι πτήσεις για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι θα ερευνηθούν από τις αρχές πριν αυτές απογειωθούν για τους προορισμούς τους.
Στα περίεργα της υπόθεσης που προκάλεσε ακόμα και την απογείωση δυο F16 που συνόδευσαν το αεροσκάφος που πετούσε προς Νέα Υόρκη πίσω στην Αθήνα, είναι ότι η διαβάθμιση της ειδοποίησης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή αλλά εκτιμήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή από την ΕΥΠ.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκάτοικος του άνδρα ή κάποιο άλλο άτομο με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη, ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές ότι είναι ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση και ότι θα ταξίδευε την συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr