X

Θρίλερ χωρίς τέλος στον Μυστρά: Κάμερες παντού και απαγόρευση εισόδου χωρίς άδεια - Το ξενοδοχείο "φρούριο" του 55χρονου

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών του Μυστρά, είχαν χάσει τον 90χρονο εδώ και 5 χρόνια αλλά το γεγονός ότι έπασχε από άνοια δικαιολογούσε την κατάσταση

Γράφει: TheToc team

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον Μυστρά, με το ξενοδοχείο του 55χρονου να περιγράφεται ως ένας χώρος πλήρους απομόνωσης και αυστηρής επιτήρησης.

Κάμερες σε όλο το κτίριο, πινακίδες απαγόρευσης και περιορισμοί στην πρόσβαση είχαν δημιουργήσει ένα "τείχος" γύρω από τον χώρο, την ώρα που οι κάτοικοι του Μυστρά αναζητούσαν απαντήσεις για την εξαφάνιση του 90χρονου πατέρα του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πάψει να εμφανίζεται δημόσια εδώ και αρκετά χρόνια.

Το γεγονός ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έπασχε από άνοια είχε αρχικά θεωρηθεί ένας πιθανός λόγος για την απουσία του.

Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, οι υποψίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά άρχισαν να ενισχύονται.

Διαβάστε Επίσης

Το ξενοδοχείο "φρούριο" στον Μυστρά και οι υποψίες που μεγάλωναν

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες και αναζήτησαν τον ηλικιωμένο, με τον 55χρονο γιο του να υποστηρίζει αρχικά ότι ο πατέρας του βρισκόταν στην Αθήνα.

Η εκδοχή αυτή όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Η κόρη του 90χρονου ανέφερε στις Αρχές ότι είχε χρόνια να δει τον πατέρα της και πως γνώριζε ότι εκείνος έμενε μαζί με τον αδελφό της. Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του 55χρονου, το οποίο παρέμενε κλειστό και χρησιμοποιούνταν ως κατοικία.

Κατά την παρουσία δικαστικού λειτουργού και ιατροδικαστή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στους χώρους του κτιρίου. Στο υπόγειο εντοπίστηκε ένας επαγγελματικός καταψύκτης, μέσα στον οποίο βρισκόταν η σορός του 90χρονου.

Ο 55χρονος φέρεται στη συνέχεια να παραδέχθηκε ότι είχε αποκρύψει τον θάνατο του πατέρα του για περίπου δυόμισι χρόνια, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του, αλλά και τη σύνταξη της μητέρας του, η οποία καταβαλλόταν στον σύζυγό της.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Ο 55χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης, ενώ ο ιατροδικαστής έχει λάβει εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου του ηλικιωμένου.

Με πληροφορίες από notospress.gr

Διαβάστε Επίσης