
Σε βαρύ πένθος έχουν βυθιστεί τα χωριά Μακροχώρι και Πολυκάρπη Καστοριάς, μετά την τραγική είδηση του θανάτου δύο ανήλικων παιδιών σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Εθνική Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου, κοντά στην Κορησό.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 16χρονος οδηγός από το Μακροχώρι και η συνομήλικη συνεπιβάτιδα από την Πολυκάρπη βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το λευκό Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας BMW στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του, βρέθηκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρα.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η τραγωδία έγινε αντιληπτή λίγο πριν τις 6 το πρωί, όταν διερχόμενος οδηγός εντόπισε τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και ειδοποίησε τις αρχές.

Ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα
Το όχημα φαίνεται να ακολούθησε τρελή πορεία, καθώς προσέκρουσε και ξερίζωσε δύο δέντρα, πέρασε από φράχτη και σταμάτησε μόνο όταν χτύπησε σε νέο δένδρο. Στο σημείο υπάρχουν εμφανή ίχνη φρεναρίσματος, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει κάποιο εμπόδιο, ωστόσο η υπερβολική ταχύτητα φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 5:50 π.μ., ενώ οι πυροσβέστες που έσπευσαν βρέθηκαν μπροστά σε άμορφη μάζα σιδερικών, γεγονός που κατέστησε τον απεγκλωβισμό των δύο παιδιών εξαιρετικά δύσκολο.
Μετά από ώρα, οι δύο ανήλικοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr