
Στο πένθος έχει βυθιστεί ο δημοσιογραφικός κόσμος, μετά την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας στα 69 του χρόνια.
Ο αγαπητός συνάδελφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας στο ήπαρ και αυτός φέρεται να είναι ο λόγος που απεβίωσε. Συνάδελφοι και φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε από κοντά τους, εκφράζοντας τη θλίψη τους με αναρτήσεις στα social media.
Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Σιαφάκας
Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και έμαθε γράμματα στη Ζωσιμαία Σχολή. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από την Αυγή, όπου θήτευσε κοντά στον Σοφιανό Χρυσοστομίδη.
Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΘΗΝΑ 9.84, FLASH 96.1) και τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANT1), για να επιστρέψει στην έντυπη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011).
Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά.
Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ.
Ήταν στέλεχος του "Ρήγα Φεραίου" από τα χρόνια της Δικτατορίας, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης έως το 1977, όταν και εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, όχι όμως και τις απόψεις του για την ανανεωτική ευρωπαϊκή Αριστερά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr