Τι αλλάζει στη μονιμοποίηση δημοσίων υπαλλήλων

Αξιολόγηση των νεοδιόριστων υπαλλήλων για να κριθεί εάν μπορούν να μονιμοποιηθούν - Επαναφέρει θέμα άρσης της μονιμότητας ο Κ.Μητσοτάκης - Ολοκληρώθηκε το κύμα των 25.000 διαθεσιμοτήτων

ti-allazei-sti-monimopoiisi-dimosiwn-upallilwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την ενεργοποίηση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να αξιολογηθούν ουσιαστικά οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι κατά την διετή δοκιμαστική περίοδο της υπηρεσίας τους, προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τα κριτήρια για να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ώριμη την κοινωνία να συζητήσει την άρση της μονιμότητας

Ο κ. Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FM χαρακτήρισε ώριμη την κοινωνία να συζητήσει την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Πρότεινε επίσης η ήπια εκδοχή της άρσης της μονιμότητας να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους. Στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα προβλέπεται αυστηρή αξιολόγηση για τους νεοδιορισθέντες καθώς θεωρείται από τον νόμο ότι εκτίουν δοκιμαστική περίοδο κατά τα δύο πρώτα χρόνια της υπηρεσίας τους. Όμως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αξιολόγηση είχε υποβαθμιστεί και η πρόσληψη στο Δημόσιο ήταν συνώνυμη με την μονιμοποίηση των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα στους νεοπροσλαμβανόμενους και όσοι βαθμολογούνται «κάτω από τη βάση» θα αποχωρούν από την υπηρεσία τους μετά την πάροδο της διετούς δοκιμαστικής φάσης.

Παράλληλα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του στόχου των 25.000 διαθεσιμοτήτων που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης. Με την δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου εντάχθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας επιπλέον 1.100 εργαζόμενοι από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του στόχου των 25.000 διαθεσιμοτήτων

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι και τις αρχές του έτους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 20.000 υπάλληλοι του δημοσίου, ενώ στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις η τρόικα αποδέχτηκε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνυπολογιστούν στην κινητικότητα και οι μετακινήσεις 3.700 εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών λόγω των συγχωνεύσεων των ΔΟΥ. Με την ψήφιση του πολυνόμου 4046/2012 εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 1100 υπάλληλοι εκ των οποίων 350 από το υπουργείο Εργασίας καθώς και 750 εργαζόμενοι από το υπουργείο Υγείας στους οποίους περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ που θα μετακινηθούν στο ΙΚΑ, διοικητικοί και γιατροί του ΙΚΑ που θα μετακινηθούν στο ΠΕΔΥ καθώς και οδηγοί από τα νοσοκομεία που θα μεταταχθούν στο ΕΚΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook