Τι απαντάει η ΕΛΑΣ στις διαμαρτυρίες των αστυνομικών

Τέσσερις αστυνομικές ενώσεις διαμαρτύρονται τη Πέμπτη στη κατεχάκη για καθαριότητα, απουσία ρεπό και ελλείψεις σε μεταφορικά μέσα και αναλώσιμα υλικά

ti-apantaei-i-elas-stis-diamarturies-twn-astunomikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Μια μέρα πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προαναγγήλει για αύριο οι συνδικαλιστές τεσσάρων Αστυνομικών Ενώσεων της Αττικής, για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και του προσωπικού, το Αρχηγείο του Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε όλα αυτά τα θέματα και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την τακτοποίησή τους.

Ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, μετά από καταγγελίες των συνδικαλιστών, το Αρχηγείο παραπέμπει σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία, με απόφαση της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 173 εργαζόμενων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, για το Αρχηγείο έχει ήδη υπογραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει υπηρεσία, ενώ εκκρεμεί η προσέλευση εργαζόμενων για την υπογραφή της σύμβασής τους.

Για την ΓΑΔΑ επίσης έχει υπογραφεί η απόφαση πρόσληψης για την καθαριότητα, ενώ ανάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί για άλλες υπηρεσίες της χώρας και εντός των επόμενων ημερών και ειδικότερα μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας.

Όσον αφορά στα άλλα ζητήματα που θέτουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις, όπως είναι η δωρεάν μετακίνηση των αστυνομικών, τα ρεπό, τα αυτοκίνητα που είναι σε κακή κατάσταση και του εξοπλισμού του Σώματος, το Αρχηγείο απαντά όιτι καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να ρυθμιστούν όλα και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ενδεικτικά το Αρχηγείο αναφέρει:

• Για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, ήδη από χθες έχει ενημερωθεί το προσωπικό να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής) για να εφοδιαστεί με προσωποποιημένες κάρτες, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα

• Για το θέμα των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων (ρεπό) του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι, κατά μέσο όρο, αντιστοιχεί ανά αστυνομικό περίπου (1,5) οφειλόμενη Ημερήσια Ανάπαυση. Ο αριθμός αυτός θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και διαχειρίσιμος, με βάση τον συσχετισμό των υπηρεσιακών απαιτήσεων και των διαθέσιμων πόρων

• Σχετικά με το θέμα των αναλώσιμων υλικών, έχουν ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου όλα τα αιτήματα των αστυνομικών υπηρεσιών για διάθεση συναφών ειδών (μελάνια, χαρτί, γραφική ύλη κ.λπ.), ενώ υφίσταται και σχετική διαθεσιμότητα

• Τέλος, για τα μεταφορικά μέσα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την προμήθεια πάνω από 1.000 υπηρεσιακών οχημάτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας 486 οχημάτων διαφόρων τύπων (περιπολικά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μοτοσικλέτες, οχήματα SUV κ.λπ.) αξίας περίπου 13 εκατ. ευρώ, ενώ δρομολογείται η έγκριση άλλων 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια 600 ακόμα οχημάτων.

Σημειώνεται ότι οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για όλα τα παραπάνω θέματα, για αύριο Πέμπτη 07-03-2019 και ώρα 13:00, στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook