Τι απέγινε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών;

Οι εξαγγελίες για την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, 16 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι έμειναν στα... χαρτιά.

Τι απέγινε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών;

8 Αυγούστου 2018: 16 ημέρες μετά την τραγωδία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάστασή της από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών. Έκανε λόγο για ενιαίο φορέα με λειτουργική και επιστημονική αναβάθμιση που θα υιοθετηθούσε προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα, τα πιο σύγχρονα στοιχεία των μοντέλων διαχείρισης εκτάκτων αναγκών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά. Η εξαγγελία είχε την ένδειξη του κατεπείγοντος. Έχουν περάσει, 7,5 μήνες, 235 ημέρες... και είναι ακόμη στα χαρτιά παρότι είχε διασφαλιστεί όπως έλεγαν η χρηματοδοτική κάλυψη 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πολιτική δημαγωγία έχει περιοριστεί μόνο στην αντικατάσταση του πρώην γενικού γραμματέα Γιάννη Καπάκη από τον κύριο Γιάννη Ταφύλλη. Η Βαβέλ αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων που προκάλεσε θανατηφόρα σύγχυση βοηθά μόνο στο κουκούλωμα των ευθυνών.

Σε επικοινωνία με κύκλους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υποστήριξαν οτι η ίδρυση του νέου φορέα «παγώνει έξω από το φούρνο». Οτι δηλαδή έχουν γίνει τα απαραίτητα νομοθετικά βήματα και το επόμενο χρονικό διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Ολα αυτά βέβαια έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος και ουσιαστικά τον επιμερισμό των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο υπαρχηγός επιχειρήσεων κατά την τραγωδία, ο κ. Βασίλης Ματθαιόπουλος, εκείνος που ενημέρωνε τον πρωθυπουργό για την πορεία των πυρκαγιών αφήνοντας τελευταία αυτή στο Μάτι, παρότι η ενημέρωση γινόταν στις 23:00 το βράδυ, επιβραβεύτηκε και έγινε αρχηγός του Σώματος και τώρα είναι στους κατηγορουμένους. Επί αρχηγίας του, κάποιοι από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, οι οποίοι είχαν χαλάσει το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, και το δικό του προφίλ, με τις καταθέσεις τους, καρατομήθηκαν, οδηγήθηκαν στην αποστρατεία. Πρόκειται για έξι αξιωματικούς μεταξύ των οποίων και ο στρατηγός, που στις 20:00 είχε ενημερώσει ότι βλέπει έναν καμένο άνθρωπο να καταρρέει μπροστά του, στις 23:00 ότι βλέπει 7-8 νεκρούς στα στενά και στις 23:15 ότι το «έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Κάποιοι από τους αξιωματικούς που καρατομήθηκαν επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ακυρότητα των κρίσεων και να προβούν σε μηνύσεις και αγωγές σε βάρος της υπ. Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και του νυν αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος.

Το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι

Εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο 100 ανθρώπους, διαλόγους-σοκ αλλά και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού αποτυπώνει το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι. Τα πυροσβεστικά οχήματα έφθασαν στο Μάτι όταν η φωτιά είχε ήδη αυτοκατασβεστεί. Ένα μόνο ελικόπτερο επιχείρησε από 16:50 έως 18:20, ενώ έως τις 18:45 δεν υπήρχε κανένα.

Το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι καταγράφει μεταξύ άλλων το χρονολόγιο του τρόμου:

11.00-12,00 ξεκινά η καύση των κλαδιών

16,25-16,30 ξεσπά η φωτιά

16,35 καταγράφεται απο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε σπίτι

16,49 το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής καταγράφει τη φωτιά

16,50-18,20 Επιχειρεί μονο ένα ελικόπτερο

17,00 ενημερώνεται η Περιφέρεια από εθελοντή για τη φωτιά

17.17-17.30 το ενιαίο μέτωπο διασπάται σε πλευρικά επί μέρους τμήματα

17,30 περνά την Ιερά Μονή Παντοκτάτορα

18,00 Το δεύτερο ελικόπτερο που θα πήγαινε ΜΑΤΙ, παίρνει νέα εντολή και πήγαινει στην φωτιά τη Motor Oil

18.02 κατακαίει τον οικισμό Ν. Βουτζά

18.10 Η πυροσβεστική ζητά από τον Δήμαρχο Ραφήνας Βαγγέλη Μπουρνούς να εκκενωθεί η περιοχή

18,20-18.45 Δεν επιχειρεί κανένα εναέριο μέσο

18. 32 Περνά τη Λ. Μαραθώνος έχοντας κατακάψει το νέο Βουτζά. Την ίδια ώρα έχει περάσει και στην προέκταση της οδόυ Ισμήνης και Κυανής Ακτής στο Μάτι

18.44: Το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε τη Λ. Μαραθώνος και εξαπλώθηκε προς το Κόκκινο Λιμανάκι φτάνει στη διασταύρωση με Ραφήνα ( στον Ιερό Ναό Αναλήψεως)

18.45 Φτάνει στην ακτογραμμή στο Μάτι και συγκεκριμένα στη Λ. Ποσειδώνος

19.00 Η περιφέρεια συγκαλεί το ΣΟΠΠ

19.17 Η φωτιά ειναι στην Αγία Βαρβάρα Ραφήνας

19.51: Διαβιβάζεται από το Αξιωματικό της Πυροσβεστικής στο Κέντρο πως το Κόκκινο Λιμανάκι υπάρχει νεκρός

19.55 Στο αναθεωρημένο ημερολόγιο Λιμενικού Σώματος καταγράφει τον εντοπισμό στη θάλασσα του πρώτου νεκρού, ενώ τα αρχικά σήματα έκαναν λόγο για 19.08

20.00 Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνει για καμμένο άνθρωπο που καταρρέει μπροστά του

20.30 Συνεδριάζει το ΣΟΠΠ

23.00 Ο ίδιος Υποστράτηγος αναφέρει 7-8 σορούς

23.30 Ο ίδιος υποστράτηγος αναφέρει ότι το φαινόμενο έχει τελειώσει και μαζεύουμε μονο νεκρούς

Το αποτέλεσμα: 100 νεκροί, 31 τραυματίες, 13,620 καμένη δασική και αστική έκταση

Για τη φωτιά στο Μάτι υπήρχε άμεση ενημέρωση σε «κάθε χρονική φάση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Στο καταγραφικό σύστημα δεν έχουν... καταγραφεί, «άγνωστο για ποιους λόγους», κάποιες ενσύρματες τηλεφωνικές γραμμές, που χρησιμοποιούσαν ο τότε Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τεραζούδης, ο τότε υπαρχηγός και σημερινός Αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο γ.γ. Γιάννης Καπάκης.

Διάλογοι-σοκ

Τηλεφωνητές της πυροσβεστικής απαντούν με απρέπεια και αγένεια στις κλήσεις των πολιτών: «Έρχονται κυρία μου έρχονται, το κέρατό μου έρχονται. Ότι μπορούμε κάνουμε 15-20 αυτοκίνητα έρχονται, μακάρι να γεννήσουμε και άλλα» ... «εντάξει δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε».

Τα δεκάδες δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» μετά την τραγωδία στο Μάτι, συμπτύσσονται στις 293 σελίδες του σκεπτικού άσκηση ποινικής δίωξης του Εισαγγελέα, που αναδεικνύουν το απόλυτο χάος και την έλλειψη συντονισμού που οδήγησε στην εκατόμβη νεκρών.

Εσφαλμένοι χρόνοι, απρόσφορη επιφυλακή

Η πρώτη κινητοποίηση και ειδοποίηση προς το 199 για τη φωτιά σημειώνεται 16:41 και όχι 16:49:27. Στο δελτίο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ώρα έναρξης 16:57. Ο πραγματικός χρόνος ήταν 16:35.

Η Γενική Επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος διατάχθηκε από το ΕΣΚΕ στις 17:30 μετά την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, «ενέργεια απρόσφορη καθώς είχε ήδη παρέλθει μία περίπου ώρα από την εκδήλωση», ενώ από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει αν η εντολή εκτελέστηκε...

Το πυροσβεστικό όχημα 3527 και το όχημα «Μάκρη 30» που θα έπρεπε να βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημείο έναρξης της φωτιάς, βρίσκονταν στην Κινέτα και δεν προκύπτει αν αντικαταστάθηκαν με άλλα εθελοντικά. Το ΠΣ 2792 όχημα εμφανίζεται να έχει ώρα εκκίνησης 17:14:54 και έχει φθάσει... 54 δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Οι 57 παράξενες μεκινήσεις οχημάτων που φέρεται να καταγράφονται από τις 16:48 έως τις 22:37, σύμφωνα με το σκεπτικό του Εισαγγελέα φαίνονται τεχνικά απόλυτα ακριβείς στο χρονολόγιο, ενώ οι καταχωρήσεις στον φάκελο του ΕΣΚΕ δεν είναι αληθείς και δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση σχετικά με τα οχήματα και τους χρόνους που επιχείρησαν κατάσβεση.

«... είχε αυτοκατασβεστεί»

Ο Εισαγγελέας αναφέρει στο σκεπτικό του, πως ο μεγαλύτερος αριθμός των πυροσβεστικών οχημάτων πήγαν στο Μάτι σε χρόνο που η φωτιά είχε αυτοκατασβεστεί.

Προκύπτει επίσης ότι ελάχιστα οχήματα επιχείρησαν στην καιόμενη περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις έγγραφες εξηγήσεις των Ιωάννη Φωστιέρη και Χρήστου Γκολφίνου, διοικητή ΕΣΚΕ και Διευθυντή 199 αντίστοιχα οι οποίοι λένε κατά λέξη:

«... Περί του ισχυρισμού μη -δήθεν- συντονισμού και μη έγκαιρης εμπλοκής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης στην επίμαχη πληγείσα περιοχή του Ματιού, κάτω δηλαδή από τη Λ. Μαραθώνος, δεν τίθεται καν ζήτημα, διότι εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι, με την ταχύτητα που εξελίχθηκε η πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, ήταν εν τέλει ευτύχημα το γεγονός ότι δεν δόθηκε εντολή να εμπλακούν πυροσβέστες με τα οχήματά τους και στην περιοχή αυτή...».

Το πρώτο υδροφόρο όχημα έφθασε στη Λ. Μαραθώνος στις 18:44, ενώ ένα άλλο Λ. Μαραθώνος και Φλέμινγκ στις 19:09δηλαδή όταν ήταν πλέον αργά και το μέτωπο της φωτιάς είχε περάσει τη λεωφόρο και εξαπλωνόταν προς Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι.

Εναέρια: Δεν αποτυπώνεται η πραγματικότητα

Οι εντολές απογείωσης εναέριων μέσων, σύμφωνα με το σκεπτικό του Εισαγγελέα, και οι κατευθύνσεις τους, δεν σημαίνει ότι πράγματι επιχείρησαν στο συμβάν.

Στο κρίσιμο αρχικό στάδιο προσβολής της πυρκαγιάς και καθ’ όλη την εξέλιξή της από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο S-64 ERICSSON. Το ΦΛΟΓΑ 1 που είχε αρμοδιότητα συντονισμού απογειώθηκε στις 16:10 και πήγε Κινέττα, ενώ προσγειώθηκε στις 17:55. Απογειώθηκε πάλι στις 18:35 για συντονισμό στην πυρκαγιά στο Μάτι, όταν η φωτιά είχε περάσει τη Λ. Μαραθώνος.

Το μοναδικό ελικόπτερο που έριχνε νερό, το έκανε από τις 16:50 έως τις 18:20. Ένα δεύτερο ελικόπτερο στις 17:59:07 ήταν σε φάση υδροληψίας στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στις 18:00 εδόθη εντολή εκτροπής του ελικοπτέρου από τον Αρχηγό Π.Σ. Σωτήρη Τερζούδη προς τις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL, μετά από τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες του επιχειρηματία, παρότι ο επικεφαλής αξιωματικός που επιχειρούσε εκεί ήταν έρπουσα σε θάμνους και η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

«Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε...»

Ο Εισαγγελέας διαπιστώνει ότι η έλλειψη τηλεφωνητών σε συνδυσμό με τον μεγάλο αριθμό κλήσεων προκάλεσε τον εκνευρισμό και την απρεπή συμπεριφορά προς τους πολίτες.

Αξιωματικός καλεί το 199 και αναφέρει για τους πολίτες που κινδυνεύουν στην φωτιά της Κινέττας: «Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό ρε φίλε... Ναι μπορεί να έχουμε 50 νεκρούς για πλάκα για τον κάθε βλάκα τώρα... τα όρνια να μείνουν εκεί».

Γυναίκα με μωρό 13 μηνών ζητά βοήθεια στις 18:13:

«Γύρω γύρω τώρα καίγονται όλα, θα έχουν καεί όλα εμείς, είμαστε μέσα έχει πολύ καπνό... Χάλασε το αυτοκίνητό μας κάηκε τι λέτε τώρα», και ο τηλεφωνητής απάντησε:

«Σιγά σιγά προς την παραλία δεν μπορείτε να πάτε; Έχετε αυτοκίνητο;» και η γυναίκα ανταπαντά: «Όχι ρε παιδιά αφού έχω μωρό δεκατριών μηνών και πόσο θα αναπνεύσει λίγο, δεν ξέρω κάντε κάτι».

Ο τηλεφωνητής αντί να στείλει δυνάμεις εκεί αναφέρει: «Ο δήμος δεν μπορεί να βάλει ένα αυτοκίνητο να βοηθήσει, τα δικά μας σβήνουν» και το ΚΕΠΠ απαντά: «Ναι παιδά όμως δε γίνεται όλοι εσείς να παίρνεται μόνο το δικό μου τηλέφωνο... Έχει και δίπλα τρία τέσσερα εδώ πέρα» και συνεχίζονται αναφέρει: «Αυτή η κυρία δε γίνεται να πάρει τηλέφωνο το εκατό να πάει ένα περιπολικό αυτά που είπε σε εσένα δεν μπουρούσε να τα πει στο εκατό;».

Το αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο της Περιφέρειας ( ΣΟΠΠ) συνεδρίασε ενώ η φωτιά είχε κατακάψει τα πάντα και οι πρώτες ενημερώσεις για την εκατόμβη των νεκρών άρχισαν να φτάνουν στα κέντρα των σωμάτων ασφαλείας. Χρειάστηκε μάλιστα μιάμιση (!) ώρα για να μπορέσει να συνεδριάσει από τη στιγμή της σύγκλησης του και ούτε καν στο χώρο της φωτιάς.

Φωτο: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 27 Ιαν 2022 | 07:36

Εκρηξη στη Συγγρού: Η αργία απέτρεψε την τραγωδία με τη διαρροή αερίου - Πολεμικό τοπίο από τις καταστροφές

Το πάτημα ενός διακόπτη, σε συνδυασμό με την διαρροή αερίου, προκάλεσαν όπως φαίνεται την ισχυρή έκρηξη που αναστάτωσε το πρωί της Τετάρτης, τη… μισή Αθήνα.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Ιαν 2022 | 07:23

Φιάσκο Αττικής Οδού: Η τροχαία ζητούσε να κλείσει ο δρόμος και η εταιρεία καθυστερούσε - Η κρίσιμη σύσκεψη που χάθηκε χρόνος

Η Τροχαία Αττικής Οδού προειδοποιούσε και πίεζε από τις 10:00 το πρωί, την διαχειρίστρια εταιρεία προκειμένου να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, κάτι που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα.

ΠΩΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ "ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ" ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ 26 Ιαν 2022 | 09:33

Κακοκαιρία "Ελπίς": Το χρονικό ενός φιάσκου στην Αττική Οδό - Εισέπρατταν διόδια και έστειλαν εκχιονιστικά μετά από 11 ώρες

Ο αστυνομικός συντάκτης του TheTOC περιγράφει την Οδύσσεια που έζησε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό για σχεδόν 24 ώρες

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 24 Ιαν 2022 | 07:51

Ερχεται τσουνάμι αποκαλύψεων για τον σάτυρο ιερέα στα Κάτω Πατήσια: "Μην ξεχάσεις να διαγράψεις τη συνομιλία μας", έλεγε

Νέες καταγγελίες σε βάρος του 37χρονου ιερέα αναμένουν το επόμενο διάστημα οι αρχές, μετά και την σύλληψη του για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 Ιαν 2022 | 07:36

Βούλα: Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από φούρνο - Ολοι σεσημασμένοι

Σεσημασμένοι κακοποιοί, γνώριμοι στις αρχές, ήταν οι εμπλεκόμενοι στην ενοπλη συμπλοκή σε αρτοποιείο της Βούλας, το απόγευμα του Σαββάτου.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.