X

Τι έβαλε η Μάγδα Φύσσα μέσα στον τάφο του Μανώλη Γλέζου- Μαζί με τα λουλούδια

Το αποκάλυψε η σύζυγος του αγωνιστή της Αριστεράς.

Γράφει: TheToc team

Το δικό της ύστατο "χαίρε" απηύθυνε χθες η Μάγδα Φύσσα στον Μανώλη Γλέζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως γνωστοποίησε η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου, "και λίγο πριν σκεπάσουν τον τάφο του εμφανίστηκε μια κοπέλα και ακούμπησε στο φέρετρο έναν κλειστό φάκελο κι ένα λουλούδι. Ήταν από την Μάγδα Φύσσα που του έστειλε το κρυφό μήνυμά της για να το πάρει μαζί του και να το "παραδώσει" εκεί που πρέπει", έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγος του Μ. Γλέζου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών, σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, είχε πάει στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στη δίκη της Χρυσής Αυγής και είχε σταθεί στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μια κηδεία που ήταν όλοι νοερά εκεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη σκέψη όλων των Ελλήνων στραμμένη προς τον τελευταίο τόπο κατοικίας του, να αποτίουν φόρο τιμής, αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αγωνιστή της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Γλέζο, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Από το πρωί, στην Ακρόπολη, μεσίστια κυμάτιζε η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης. Την απόδοση τιμών, μέσω αυτής της συμβολικής πράξης, στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (30/03), ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που μίλησε για το αντιστασιακό του πνεύμα και την ελευθερία που προάσπισε σε όλη του τη ζωή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ