X

Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μπελιβάνη ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε πνιγμό.

Γράφει: TheToc team

Ενώ η κοινωνία της Κρήτης εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από τον απροσδόκητο χαμό του γιατρού και επιστημονικού συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα στις Σίσες Ρεθύμνου , ήρθαν στο φως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε πνιγμό. Όπως μάλιστα ο ίδιος εξήγησε , « ο άνθρωπος έφυγε από καθαρό πνιγμό και εν συνεχεία λόγω της θαλασσοταραχής παρασύρθηκε και κατέληξε στα βράχια όπου και εντοπίστηκε χτυπημένος με εκδορές.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Υγείας Α.Ξανθού

«Από χθές, η ιατρική κοινότητα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι πολύ φτωχότερες. Έχασαν για πάντα έναν Άνθρωπο που συμπύκνωνε σε όλη του τη ζωή την επιστημονική γνώση , το ήθος, την ανιδιοτέλεια , την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Ένα Δημόσιο Λειτουργό που αφοσιώθηκε στην ανάδειξη ενός νέου επιστημολογικού παραδείγματος στην Ιατρική , με βάση τις αξίες της Κοινωνικής Ιατρικής , με βάση το πρόταγμα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας .

Γι'αυτό και ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ , στη φιλοσοφία και στο σχεδιασμό της οποίας συνέβαλλε καθοριστικά.

Είμαστε φτωχότεροι και όσοι γνωρίσαμε τον Αντώνη Κούτη , όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, όσοι διαλεχθήκαμε με τις αποψεις του , όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε αποδέκτες της φιλίας του.

Είμαστε συντετριμμένοι , νιώθουμε βαθειά οδύνη, θρηνούμε πραγματικά.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη …..

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας»

Πηγή: neakriti.gr