Follow us

Τι λένε τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: "Δεν έχουμε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια - Θέλουμε μόνο αγάπη"

Η Μαρίλη, η Ανατολή και ο Γιάννης μιλούν για τη ζωή τους στον Σταύρο Θεοδωράκη. "Τα παιδιά χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και να αισθάνονται πως οι γονείς τους είναι εκεί, ανεξάρτητα από το φύλο τους".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ

Τρία παιδιά μίλησαν στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη, για τα βιώματα και τα συναισθήματά τους ως παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, εξηγώντας πως οι δικές τους οικογένειες δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις στρέιτ οικογένειες.

Παράλληλα, η Μαρίλη, η Ανατολή και ο Γιάννης τόνισαν πως δεν ντράπηκαν ούτε ένα λεπτό για τους ανθρώπους που τους μεγάλωσαν.

Η 25χρονη Μαρίλη Μπουφίδου μεγάλωσε σε μια οικογένεια με δυο μπαμπάδες και μια μαμά την οποία υπεραγαπά. "Τα τελευταία οκτώ χρόνια μεγαλώνω με δυο μπαμπάδες. Πιο πριν ήμουν με τη μαμά και τον μπαμπά. Αυτή η αλλαγή προέκυψε γιατί ο μπαμπάς μου ερωτεύτηκε έναν άντρα, τον σύντροφό του τα τελευταία χρόνια, με τη μητέρα μου είχαν αποφασίσει να έχουν ανοιχτό γάμο, οπότε όταν έγινα 18 πήραν το διαζύγιο. Από τότε έχω δυο σπίτια. Το σπίτι με τη μαμά μου και το σπίτι με τους μπαμπάδες μου. Από τα 15 μου και μετά ξεκινήσαμε να είμαστε οικογένεια με τους δυο μπαμπάδες", είπε αρχικά η Μαρίλη και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όλο αυτό το βίωσα πολύ φυσιολογικά γιατί ήταν ο έρωτας μεταξύ δυο ανθρώπων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω. Ο μπαμπάς μου, άλλωστε, πάντα έλεγε πως δεν ερωτευόμαστε πρόσωπα, ερωτευόμαστε ψυχές και οι ψυχές δεν έχουν φύλο. Ποτέ δεν ήταν μυστικό για εμάς. Στο Pride του 2015 συμμετείχαμε οικογενειακώς. Και η μαμά μου και ο μπαμπάς μου και ο μπαμπάς μου! Η γιαγιά μου την έχει αγκαλιάσει αυτή τη σχέση. Ο παππούς μου, δυστυχώς, δεν είναι στη ζωή. Γενικά όλη η οικογένεια του πατέρα μου έχει αγκαλιάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθώς το γνωρίζουν χρόνια. Τώρα κάτι μακρινοί συγγενείς που έχουν εκφράσει ομοφοβικά σχόλια η οικογένεια τους έχει εξοστρακίσει και εγώ προσωπικά. Από μικρή ηλικία δεν επιτρέπω στον κύκλο μου να εκφράζουν ομοφοβικές απόψεις. Μιλάω ανοιχτά και στις σχέσεις μου γιατί είναι ένα μεγάλο τεστ για εμένα ώστε να δω αν ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου δεν είναι ομοφοβικό άτομο. Δεν το αποδέχονται όλοι. Θα ήθελα πολύ στο μέλλον να κάνω τη δική μου οικογένεια. Με τον άντρα μου να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια. Θέλω και παιδιά. Είμαι στρέιτ γυναίκα, δεν ένιωσα ποτέ έλξη για γυναίκες. Θα μπορούσε αλλά σε εμένα δε συμβαίνει. Δεν έπαιξε ποτέ ρόλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός του πατέρα μου στις επιλογές μου. Συμμετέχω στο Pride αλλά δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητά μου. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι το υποστηρίζω και αγωνίζομαι για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα δικαιώματά της οικογένειάς μου και τα δικά μου δικαιώματα ως παιδί ομόφυλης οικογένειας".

Τι λένε τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: "Δεν έχουμε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια - Θέλουμε μόνο αγάπη"

"Ο γάμος των μαμάδων μου ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα"

Η 20χρονη Ανατολή Καμχή μεγάλωσε με τη μητέρα της που είχε σχέσεις με γυναίκες. "Παρακολουθώ από το εξωτερικό τελευταία να σχολιάζουν όλοι αν οι λεσβίες και οι gay μπορούν να δημιουργήσουν και να κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Πολλοί είναι αφοριστικοί χωρίς να ξέρουν ανθρώπους που να είναι gay και λένε άσχημα πράγματα και είναι αρνητικοί για οικογένειες σαν τη δική μου" τόνισε αρχικά η Ανατολή και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα με τη μαμά μου και ήξερα πάντα πως ήταν με γυναίκες αντί για άντρες. Περίπου οκτώ χρόνια πριν η μαμά μου γνώρισε τη Μαρίνα και αυτό το καλοκαίρι παντρεύτηκαν. Εκείνη η ημέρα ήταν μια από τις πιο χαρούμενες ημέρες της ζωής μου. Ήταν η ημέρα που δημιουργήθηκε η οικογένεια μας, που η μαμά μου και εγώ γίναμε ''οι τρεις μας'' και ένιωσα αυτή την αίσθηση της οικογένειας. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως για εμάς τα παιδιά, δε μας νοιάζει όντως αν οι γονείς μας είναι με άντρα ή με γυναίκα. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να νιώθουμε την αγάπη, τη φροντίδα, το γεγονός ότι είναι εκεί για εμάς και εγώ αυτό το έχω νιώσει πάρα πολύ με τη Μαρίνα, προφανώς επειδή είναι έτσι σαν άνθρωπος αλλά και επειδή ξαφνικά, όπως είπα, έχω αυτή την οικογένεια. Είμαστε οι τρεις μας. Είμαι ευγνώμων που η μαμά μου βρήκε τη Μαρίνα, που βρήκε η μια την άλλη, επειδή είναι χαρούμενη και αυτή την ευτυχία που αισθάνονται αυτές τη νιώθω και εγώ και αυτό χρειάζεται κατά βάθος ένα παιδί".

Τι λένε τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: "Δεν έχουμε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια - Θέλουμε μόνο αγάπη" - εικόνα 2

"Λες και ζούμε σε οικογένεια του σατανά..."

Τέλος, στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" μίλησε και ο 16χρονος Γιάννης Μπελιάς ο οποίος μεγαλώνει σε μια οικογένεια με δυο μαμάδες. "Τα παιδικά μου χρόνια ήταν κανονικά θα έλεγα. Και με τη μητέρα μου και με τη δεύτερη μητέρα μου. Πιστεύω ότι ήταν σαν μια κανονική οικογένεια στην Ελλάδα, δηλαδή, κάθε οικογένεια έχει τα καλά της και τα κακά της, τα προβλήματά της. Μεγάλωσα σε μια αγαπημένη οικογένεια που με αγαπούσαν πάρα πολύ και υπήρχε πάρα πολύ υποστήριξη και αγάπη από την οικογένειά μου σε κάθε στάδιο της ζωής μου. Δεν έχει καμία διαφορά η δική μου οικογένεια από μια οικογένεια στρέιτ", τόνισε ο Γιάννης στον Σταύρο Θεοδωράκη και πρόσθεσε:

Διαβάστε Επίσης

"Στους πιο κοντινούς μου φίλους το έλεγα ότι έχω δυο μαμάδες. Στην αρχή ήταν λίγο μπερδεμένοι αλλά όταν τους εξηγούσαν ήταν μια χαρά. Δεν είχε κανείς πρόβλημα. Εγώ δεν έχω δεχθεί ποτέ μπούλινγκ αλλά υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις. Προσωπικά είμαι στρέιτ αλλά ποτέ δεν ντράπηκα για την οικογένειά μου. Είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Αν κάποιος μου πει κάτι δεν του επιτρέπω να με θυμώσει. Πάντα υπάρχουν τα άσχημα σχόλια, λες και ζούμε σε μια οικογένεια του σατανά που θα έπρεπε να είμαστε όλοι φυλακή. Μια οικογένεια στρέιτ, με μια οικογένεια ΛΟΑΤΚΙ+ δεν έχει καμία διαφορά στην αγάπη, στη φροντίδα στα παιδιά τους. Η μητέρα μου, μου μίλησε απ' όταν ήμουν μικρός και έβλεπα πως εγώ ήμουν πάντα με δυο μητέρες και δεν είχα μια πατρική φιγούρα. Μου εξήγησε πως εμείς μπορεί να είμαστε λίγο διαφορετικοί από τις άλλες οικογένειες αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί στην αρχή να ήμουν λίγο μπερδεμένος από την όλη φάση αλλά μετά μεγάλωσα και έμαθα να αγαπάω και να υποστηρίζω την οικογένειά μου. Εγώ σήμερα την αλήθεια μου είπα. Εμένα η ζωή μου ήταν γεμάτη με ευτυχισμένες στιγμές και πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια".

Τι λένε τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών: "Δεν έχουμε καμία διαφορά από μια στρέιτ οικογένεια - Θέλουμε μόνο αγάπη" - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ 12 Απρ 2024 | 10:15

H Άννα Βίσση στα γενέθλια του κατάξανθου γιου του Καρβέλα: Ο δύο ετών Φαίδων Καρβέλας και το πάρτι σε ειδικό χώρο

Η Άννα Βίσση ήταν μεταξύ των καλεσμένων στο δεύτερο πάρτι γενεθλίων του κατάξανθου Φαίδωνα Καρβέλα - Οι δυο γιοι του Καρβέλα και οι πρώην σύζυγοι.

12 Απρ 2024 | 09:51

Μαρί Κωνσταντάτου: Η μοναδική φωτογραφία από τον κρυφό γάμο της - Νύφη με αμάνικο λευκό φόρεμα

Νύφη στο δημαρχείο Γλυφάδας η Μαρί Κωνσταντάτου - Το λευκό αμάνικο φόρεμα και το απλό wedding look της.

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ 11 Απρ 2024 | 10:40

Μαρί Κωνσταντάντου: "Πρόδωσε" τον κρυφό γάμο της με λευκό μπλέιζερ με στρας και ασημί πέδιλα

Η εξομολόγηση της Μαρί Κωνσταντάντου για τον κρυφό γάμο της με τον Γιάννη Κεντ. Ο πολιτικός γάμος και όλα όσα αποκάλυψε.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 11 Απρ 2024 | 09:48

Συγκινούν τα παιδιά Δημοτικού που τραγουδούν κατά της παιδικής κακοποίησης [βίντεο]

Ένα σπουδαίο τραγούδι - μανιφέστο κατά της παιδικής κακοποίησης που συγκινεί μέσα από την τρυφερή ερμηνεία των μαθητών

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 10 Απρ 2024 | 20:08

Ζάκυνθος: Απαγορεύτηκε με εντολή Εισαγγελέα στη θετή μητέρα να δει τα παιδιά - Δεν θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι

Τα παιδιά φαίνεται πως δεν ήθελαν να την συναντήσουν ξανά, το νοσοκομείο ενημέρωσε αναλόγως τον Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε η γυναίκα να μην τα πλησιάσει.

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ 09 Απρ 2024 | 16:25

Ο γάμος της χρονιάς: Royal του οίκου Βουρβόνων και δήμαρχος Μαδρίτης - Η λαμπερή τελετή και η σύγκριση με Λετίσια - Φελίπε

Ο γάμος της αριστοκράτισσας του οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών είχε και ηχηρές απουσίες - Γιατί δεν πήγαν Λετίσια και Φελίπε

ΣΗΜΕΡΑ 08 Απρ 2024 | 06:59

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα η μητέρα που κακοποιούσε τα παιδιά της – Παραμένει κρατούμενη

Το κατώφλι του εισαγγελέα Ζακύνθου αναμένεται να περάσει αύριο η 49χρονη η οποία συνελήφθη μετά την καταγγελία των παιδιών της ότι τα κακοποιούσε.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 07 Απρ 2024 | 18:49

Φρίκη στη Ζάκυνθο: Με το που τα υιοθέτησε τα κακοποιούσε - Πώς ειδοποίησε ο μικρός για να σωθούν - Η ανάρτηση "βιτρίνα"

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου τα παιδιά όπου με εντολή Εισαγγελέα φυλάσσονται από Αστυνομικούς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 06 Απρ 2024 | 20:53

Το "καρεκλάκι της ησυχίας" και το "σκοτεινό δωμάτιο": Φρίκη από τα βασανιστήρια της αμετανόητης παιδαγωγού- "Πώς κάνετε έτσι;"

Τα 19 παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού έχουν μεταφερθεί σε άλλα τμήματα και θα έχουν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ 06 Απρ 2024 | 15:09

Γνωρίστηκαν μέσω Tinder, έγιναν ζευγάρι και γέννησαν η μία το μωρό της άλλης: Η σπάνια διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης

Απέκτησαν η μία το μωρό της άλλης - Ζευγάρι γυναικών στην Αγγλία κατάφερε να κάνει τα παιδιά που απέκτησε να είναι αδέλφια με ταυτόχρονη αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση

«ΣΥΝΝΕΦΑ» 06 Απρ 2024 | 12:14

Πύρρος Δήμας: Γιατί η κόρη του, Μαρία, άλλαξε το επίθετό της στα social media - Ο πραγματικός λόγος

Η κόρη του Πύρρου Δήμα επέλεξε να έχει πλέον το επώνυμο της μητέρας της, που έφυγε πριν λίγα χρόνια από τη ζωή.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 04 Απρ 2024 | 10:01

Ο δικηγόρος του Γιάννη Γιοκαρίνη για την αθώωση του τραγουδιστή: "Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, αλλά μόνο στα λόγια"

"Υπήρξε πραγματικά μια έντονη λεκτική και φραστική αντιπαράθεση", σημείωσε ο δικηγόρος του Γιάννη Γιοκαρίνη.

29 Μαρ 2024 | 14:46

Public & BookVoice: Τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο της λογοτεχνίας με μια τεράστια συλλογή ηχητικών παραμυθιών και βιβλίων

Ο έξυπνος τρόπος για να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τις οθόνες, προσφέροντάς τους μια εναλλακτική πηγή γνώσης και διασκέδασης.