Follow us

Τι συνέβη με τους δύο μηχανόβιους Τούρκους: Με drone στον Πόρο και μετά σε ξενοδοχείο της Μονεμβασιάς

Το υλικό καταγραφής του drone και η διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο Τούρκοι μοτοσικλετιστές "εκδρομείς", θα αναδείξει την δραστηριότητα, τον ρόλο και την ιδιότητά τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Το υλικό καταγραφής του drone και η διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο Τούρκοι μοτοσικλετιστές "εκδρομείς", θα αναδείξει την δραστηριότητα, τον ρόλο και την ιδιότητά τους.

Στις 19:30 στις 15 Σεπτεμβρίου κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του Πόρου, δύο Τούρκοι υπήκοοι 58 και 48 χρόνων, οι οποίοι φαίνεται να είχαν έρθει οδικώς στη χώρα μας με μοτοσυκλέτες, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους. Στις 07:15 το πρωί της επόμενης μέρας σήκωσαν drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, στις 09:50 αποχώρησαν με μοτοσυκλέτες από το ξενοδοχείο και στις 10:10 μπήκαν στο πλοίο από τον Πόρο για Γαλατά. Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μονεμβασιά όταν πήγαν να καθίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που είχαν κλείσει την διαμονή τους κάποιες ώρες πριν.

Οι Τούρκοι μοτοσυκλετιστές, σήκωσαν Drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Περίπου στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, ο διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης επικοινώνησε με το Α.Τ. Πόρου, αναφέροντας ότι στις 07:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, διαπιστώθηκε πτήση drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης για περίπου 10 λεπτά!

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανήκε σύμφωνα με την καταγγελία σε δύο αλλοδαπούς, πιθανόν Τούρκους υπηκόους. Οι αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι όμως είχαν φύγει ακτοπλοϊκώς από Πόρο προς Γαλατά περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η χρήση του drone από τους Τούρκους έγινε από θαλάσσια εξέδρα απέναντι από ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Υπεύθυνη του συγκεκριμένου ξενοδοχείου κατέθεσε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έπειτα από κράτηση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε τούρκικο ονοματεπώνυμο Μ.Τ., με αριθμό τηλεφώνου χωρίς άλλα στοιχεία ταυτότητας. Οι δύο Τούρκοι αποχώρησαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της επόμενης μέρας με δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πλήρη εξοπλισμό ταξιδιού και ξένες πινακίδες.

Η Εισαγγελία Πειραιά παρήγγειλε τον σχηματισμό δικογραφίας για κατασκοπεία και υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ βρέθηκε στην Μονεμβασιά όπου προβαίνει σε έρευνες και εξετάζει τους υπόπτους. Έχουν κατασχεθεί Drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια. Αναμένεται να διερευνηθεί το υλικό της καταγραφής προκειμένου να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

10.000 ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ 22 Σεπ 2023 | 20:55

Ελεύθεροι με εγγύηση οι Τούρκοι κατάσκοποι στον Πόρο - "Αγαπώ την Ελλάδα, έκανα λήψεις για αναμνήσεις"

Δήλωσαν στον Ανακριτή πως ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές, ενώ ανέφεραν πως είναι λάτρεις της κινηματογράφησης.

2,5 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 22 Σεπ 2023 | 13:06

Εξελίξεις με το μακελειό στη Λούτσα: Βρέθηκε το ένα από τα τέσσερα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν

Ενα πιστόλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους εκτελεστές στο μακελειό της Λούτσας, εντοπίστηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 20 Σεπ 2023 | 07:42

Μέλη σε κλαμπ μοτοσυκλετιστών που κάνουν road trip οι δύο συλληφθέντες Τούρκοι - Ποινική δίωξη και για κατασκοπεία

Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, φαίνεται να ανήκουν στο κλαμπ μοτοσυκλετιστών "The Kings Riders Club", οι οποίοι καταγράφουν τα ταξίδια τους.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 19 Σεπ 2023 | 19:47

Τούρκοι κατάσκοποι στον Πόρο: Αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν "τουρίστες" - Τι πειστήρια κατάσχεσαν οι Αρχές

Με το επίμαχο drone φαίνεται πως έχουν καταγράψει ένα σύντομο βίντεο λίγων δευτερολέπτων από τη ναυτική βάση του Πόρου.

ΜΕ DRONE 19 Σεπ 2023 | 16:07

Υπό κράτηση οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία στον Πόρο – Τους ασκήθηκε δίωξη

Υπό κράτηση παραμένουν μέχρι την Παρασκευή οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία με drone στον Πόρο.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΥΠ 18 Σεπ 2023 | 15:18

Οι δυο Τούρκοι πέταξαν drone πάνω από τη ναυτική βάση στον Πόρο επί 10 ολόκληρα λεπτά- Μετά έφυγαν με μηχανές

Το drone των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν για κατασκοπεία πετούσε για δέκα λεπτά πάνω από την ελληνική ναυτική βάση στον Πόρο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ 18 Σεπ 2023 | 13:36

Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι στον Πόρο - Παρακολουθούσαν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Στη σύλληψη δύο Τούρκων πρακτόρων προχώρησε η αστυνομία στον Πόρο.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ 15 Σεπ 2023 | 23:20

Μακελειό στη Λούτσα: Έτσι "έδεσαν" οι Αρχές τον 32χρονο "Δούρειο Ίππο" - Το αποτύπωμα και οι 7 καφέδες

Ο 32χρονος Τούρκος δεν συνεργάζεται καθόλου με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 15 Σεπ 2023 | 07:39

Μακελειό στη Λούτσα: Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγούσε το αυτοκίνητο - Υπήρχε και δεύτερος "Δούρειος Ίππος" με μηχανή

Στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, του αυτοκινήτου των θυμάτων της Λούτσας, καθόταν ο… 32χρονος Suleyman D., ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη δύο ώρες μετά το μακελειό, στο αεροδρόμιο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 14 Σεπ 2023 | 11:13

Λούτσα: Το SMS παγίδα που οδήγησε στην ενέδρα τους 6 Τούρκους - "Η θέση σας αποκαλύφθηκε, θα σας σκοτώσουν"

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, τα 6 "πρωτοπαλίκαρα" του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν φαίνεται πως παρασύρθηκαν σε ενέδρα με ένα SMS και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 14 Σεπ 2023 | 07:39
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 13 Σεπ 2023 | 22:56

Μακελειό στη Λούτσα: Τους φωτογράφισε και τους "έδωσε" στην αντίπαλη συμμορία - Ο ρόλος του Τούρκου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Εξετάζεται από τις Αρχές το ενδεχόμενο ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο να είναι ο άνθρωπος που φωτογράφισε τα 6 θύματα λίγη ώρα πριν το μακελειό - Κατόπιν έδωσε τη φωτογραφία στον "εγκέφαλο" της συμμορίας