Την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό.

Οι αγρότες θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. Είναι τα τρία «καυτά» θέματα που ενώνουν όλους τους αγρότες.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το να κατέβουν τα τρακτέρ στους δρόμους είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η χθεσινή συνάντηση του συντονιστικού στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο. Εκεί οι αγρότες όλης της χώρας αποφάσισαν την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους την ερχόμενη Τετάρτη (20/1).

Στην τελική φάση τους μπαίνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Νομό Λάρισας, καθώς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η παρουσία των τρακτέρ στις επαρχιακές οδούς να γίνει αισθητή με τελικό στόχο το στήσιμο μπλόκων επί της Εθνικής Οδού.

Ήδη από σήμερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε ληφθεί, αρχίζει να συγκεντρώνει τρακτέρ σε πλατείες χωριών, ενώ η προσέλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Τη Δευτέρα το απόγευμα προγραμματίζεται συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην Εθνική Οδό με πιθανότερο σημείο τον κόμβο Νίκαιας. Στην απόφαση των αγροτών για την ακριβή ημερομηνία «βαραίνει» και η διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών καθώς από εβδομάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται κακοκαιρία.

Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων -σύμφωνα και με την απόφαση που λήφθηκε χθες κατά την πανελλήνια συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη-ετοιμάζονται στις 20 Ιανουαρίου να βγουν στη Εθνική Οδό στο ύψος του κόμβου Γυρτώνης .Μάλιστα σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον Πλατύκαμπο άτυπη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό και της παραμονής των αγροτών στους δρόμους. Ενώ στις 28 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο κατά τα εγκαίνια της Agrotica και δεν αποκλείεται εν συνεχεία και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος η πρόσκληση προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους φέρει την σφραγίδα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων και Μελισσοκόμων με την υποστήριξη των ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΝΑ και των Συντονιστικών της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Καβάλας, των Γιαννιτσών, της Λαμίας και της Βοιωτίας.

Παράλληλα δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και θα δεχθούν να συναντηθούν μόνο με τον πρωθυπουργό και αυτό αφού βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους.

Επίσης θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. Είναι τα τρία «καυτά» θέματα που ενώνουν όλους τους αγρότες.

Ήδη βέβαια η «Πρωτοβουλία» της Πέλλας έχει ανάψει τις μηχανές με συγκεντρώσεις, συμβολικές καταλήψεις γραφείων (ΟΓΑ), το στρατηγείο της ΠΑΣΥ ετοιμάζει κάθοδο στις εθνικές από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ περισσότερα από 700 τρακτέρ αγροτών έχουν βγει στις πλατείες των χωριών, έπειτα από το κάλεσμα Μπούτα για γενικό ξεσηκωμό.

Τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες στις περιοχές: Παλαμάς, Κοσκινάς, Κυψέλη, Φύλλο, Προάστιο, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Γεφύρια, Λεύκη, Μάρκο, Λεοντάρι, Αγ.Θεόδωροι, Μακρυχώρι, Αγ. Τριάδα, Καλογριαννά, Άμπελος, Ματαράγκα, Δασοχώρι, Μελισσοχώρι, Αγ. Παρασκευή, Κρανιά, Καρδιτσομάγουλα, Ν. Ικόνιο, Μητρόπολη, Καππαδοκικό, Καλλιφώνι, Μαγούλα, Ερμήτσι, Γραμματικό, Καρποχώρι, Ψαθοχώρα, Μαραθέα, Ορφανά, Γοργοβίτες, Ιτέα, Ανάβρα, Σέκλιζα, Ασημοχώρι και Σοφάδες.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα στις πλατείες των χωριών παραμένουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα τρακτέρ των αγροτών στις Σέρρες ενώ πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου καλεί όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής σε σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, με θέμα συζήτησης οι επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις και ο συντονισμός δράσεων. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου οι αγρότες βγαίνουν στις πλατείες στον Έβρο όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ενώ θα κλιμακωθούν και οι κινητοποιήσεις με μπλόκο στον κόμβο των Ριζίων του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι αγρότες του νόμου Τρικάλων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στα Τρίκαλα. Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από προχθές Τετάρτη και οι αγρότες της Αχαΐας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο στη Δαλαμανάρα. Μπλόκα ετοιμάζουν να στήσουν από 17 Ιανουαρίου και οι αγρότες στη Μεσσηνία, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη. Επί ποδός πολέμου είναι και ο αγροτικός κόσμος στην Κρήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΟΧΗ 25 Νοε 2021 | 15:51

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τραβάει" στις δημοσκοπήσεις- Δεν πείθει

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει δημοσκοπικά

ΑΝΑΛΥΣΗ 25 Νοε 2021 | 07:22

Νέα γερμανική κυβέρνηση: Μία "Πράσινη" φιλέλληνας απέναντι στον Ερντογάν και ένας "Σόιμπλε" στο τιμόνι της οικονομίας

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα της Αθήνας από τα όσα αναφέρονται στην συμφωνία των τριών κομμάτων της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ 24 Νοε 2021 | 17:50

Γερμανία: "Ο φωτεινός σηματοδότης είναι πραγματικότητα" - Πώς μοιράζονται τα κρίσιμα υπουργεία - Η συμφωνία 177 σελίδων

Κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP) στη Γερμανία

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ Ο ΣΟΛΤΣ 24 Νοε 2021 | 14:06

Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: O "σκληρός" Κρίστιαν Λίντνερ υπουργός Οικονομικών - Η "Πράσινη" Αναλένα Μπέρμποκ στο ΥΠΕΞ

Ανακοινώνεται η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης με το SPD, Πράσινους και Ελεύθερους Δημοκράτες. Ο Όλαφ Σολτς έτοιμος να αναλάβει την Καγκελαρία.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 21 Νοε 2021 | 09:39

Κλειδώνει η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Στον "σκληρό" Λίντνερ του FDP το υπουργείο Οικονομικών - Στους Πράσινους το ΥΠΕΞ

Ο αρχηγός του FDP Κ.Λίντνερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών, ενώ στους Πράσινους θα ανατεθούν τα υπουργεία Οικονομίας-Κλίματος και Εξωτερικών, σύμφωνα με το Focus.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 20 Νοε 2021 | 22:32

Κατρούγκαλος για ισπανοτουρκική συμφωνία: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν την επέτρεψε

Ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν απέτρεψε την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία από ευρωπαϊκές χώρες, επέρριψε ο Γ. Κατρούγκαλος.

ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 12 Νοε 2021 | 11:31

Σέρρες: Νεκρός 79χρονος που παρασύρθηκε από το τρακτέρ του

Νεκρός ένας 79χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από το τρακτέρ του την ώρα που κατέβηκε να ελέγξει τα ελαστικά του.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 11 Νοε 2021 | 22:34

Τσίπρας από Κομοτηνή: Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι προοδευτική - Σε κλοιό Μητσοτάκη η χώρα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 10 Νοε 2021 | 12:16

Στο τραπέζι νέα μέτρα: Επιστρέφει το πλαφόν στους πελάτες μέσα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Αποτελεσματικούς τρόπους αναχαίτισης της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, χωρίς την εφαρμογή ενός καθολικού lockdown, αναζητά η κυβέρνηση.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 09 Νοε 2021 | 10:48

Κύρτσος: Η κυβέρνηση πρέπει να παραδεχτεί τα λάθη και τις παραλείψεις της στην πανδημία

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος καλέι την κυβέρνηση να παραδεχτεί τα λάθη και τις παραλείψεις της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 08 Νοε 2021 | 07:29

Τρομάζει η επέλαση του 4ου κύματος της πανδημίας - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πρώτη αποτίμηση των μέτρων

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της εστίασης για την τήρηση των ελέγχων. Πρεμιέρα σήμερα των μέτρων για τις συναλλαγές σε δημόσιο και τράπεζες.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ 05 Νοε 2021 | 12:02

Δυσφορία Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα για τα τεστ στις εκκλησίες- Μην μπλέκετε την Εκκλησία στις πολιτικές κόντρες

Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου μεταφέρουν δυσφορία του Προκαθήμενου της Εκκλησίας με την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος των τεστ στις εκκλησίες

«ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ» 05 Νοε 2021 | 10:48

Μαξίμου: Σε συννενόηση με την Εκκλησία η εγκύκλιος - Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία

Για "μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.