Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη Γιακουμάκη

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Γιακουμάκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

tin-paraskeui-i-apofasi-sti-diki-giakoumaki
SHARE THIS
0
SHARES

Την Παρασκευή στις δέκα το πρωί αναμένεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η απόφαση για τους εννέα Κρητικούς που κατηγορούνται για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όσο εκείνος βρισκόταν στη ζωή.

Η ακροαματική διαδικασία περαιώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι η κατάσταση στη Γαλακτοκομική Σχολή δραματοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ενώ θεώρησαν αναξιόπιστες τις περισσότερες καταθέσεις, ειδικά του σπουδαστή που ζούσε στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Οι αγορητές προσπάθησαν να αμβλύνουν το κατηγορητήριο που πρότεινε χθες ο εισαγγελέας έδραςστην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους. Έκανε επίσης λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Οι αγορητές έκαναν λόγο για δραματοποίηση της κατάστασης από τα ΜΜΕ, ενώ εγείρουν θέμα ότι το bullying θεσμοθετήθηκε μετά το θάνατο του B. Γιακουμάκη.

ΠΗΓΗ .epiruspost.gr

Φωτο: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook