Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στην προκήρυξη της «ΟΛΑ»

Ενεργή και αλώβητη παραμένει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του περασμένου Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ.

Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στην προκήρυξη της «ΟΛΑ»

Ενεργή και αλώβητη παραμένει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του περασμένου Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ στην καρδιά της Αθήνας. Η 2η οργάνωση του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν έδρασε με ασύλληπτα μέλη και εκρηκτικά υλικά του «Επαναστατικού Αγώνα», αφού ποτέ δεν βρέθηκε η γιάφκα του μετά τη σύλληψη του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η εκτενέστατη προκήρυξη των 32 σελίδων, με μεγάλες οικονομικές αναλύσεις και χρονικές αναδρομές, να έχει την «πινελιά» της καταζητούμενης συντρόφου του, της Παναγιώτας Ρούπα.

Η τρομοκρατική επωνυμία, πέρα από το γεγονός ότι διατηρεί το οπλοστάσιό της, δείχνει ότι πλέον έχει δυνατότητες και για βομβιστικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Ουσιαστικά απέκτησε υλικά και «βομβιστή» ή τεχνογνωσία να προβεί σε τέτοιου είδους επιθέσεις, καθώς μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι προέβαινε σε επιθέσεις με πολεμικά καλάσνικοφ και αποτυχημένα με αντιαρματικό RPG 7. Η ΟΛΑ χτύπησε την ώρα που πολλοί θεωρούσαν ότι είχε χάσει σημαντικό μέρος του οπλισμού της και αρκετά από τα μέλη της, μετά τις συλλήψεις και τον εντοπισμό κατοικιών στην Νέα Αγχίαλο Βόλου, στα Άνω Λεχώνια Βόλου , στο κέντρο του Βόλου και στον Μώλο Φθιώτιδας.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναδεικνύεται στον πιο επικίνδυνο πυρήνα του εγχώριου αντάρτικου πόλης που καταφέρνει καίρια πλήγματα με τοποθέτηση βομβών και «γαζώματα» κτιρίων. Η οργάνωση έχει βαρύ οπλισμό (αντιαρματικά RPG, καλάσνικοφ, ποσότητες εκρηκτικής ύλης ANFO), ο οποίος δεν έχει βρεθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν το χτύπημα στο ΣΕΒ μία απάντηση των τρομοκρατών στις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής το Μάιο του 2015 στο Βόλο. Πρόκειται για την επιχείρηση που είχε γίνει για τους «ληστές του Διστόμου» κατά τη διάρκεια της οποίας αυτοκτόνησε ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Η Αστυνομία είχε βρει στην κατοχή τους μεγάλο οπλοστάσιο (καλάσνικοφ, εκρηκτικά, αντιαρματικά), χωρίς όμως να συνδέεται από τα εργαστήρια κανένα όπλο με τρομοκρατικές ενέργειες.

Για τους αστυνομικούς η Ο.Λ.Α. είναι το alter ego του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που δείχνουν ότι ο Πετρακάκος συνεργαζόταν με τον αρχηγό του Ε.Α., Νίκο Μαζιώτη. Έτσι, θεωρούν ότι η Ο.Λ.Α. δεν θα άφηνε αναπάντητες τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο.

«Μόνο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών παραμένει επικίνδυνη. Και αυτό γιατί συμμετέχουν σε αυτή ποινικοί και αντιεξουσιαστές που παραμένουν ασύλληπτοι. Παίρνουν καλάσνικοφ και προβαίνουν σε ‘γαζωματικές’ επιθέσεις ή σε τοποθετήσεις βομβών. Προς το παρόν σε κτίρια, ωστόσο φοβόμαστε το ενδεχόμενο της εκδικητικής επίθεσης εναντίον ανθρώπινου στόχου. Η ποινική διάσταση, τους δίνει και τη δυνατότητα βομβιστικών επιθέσεων, παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων και επιθέσεων με αντιαρματικά όπλα», επισημαίνουν με ανησυχία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ΟΛΑ είναι η συμμετοχή γυναίκας στη δράση της. Σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της -στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχε συμμετοχή γυναίκας.

Μετά τη χθεσινή ανάληψη ευθύνης η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται πλέον το επόμενο χτύπημα της ΟΛΑ που δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει. Στο κείμενο 32 σελίδων με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ εξαπολύει επίθεση κατά του «οικονομικού κατεστημένου και του κεφαλαίου» κάνοντας σαφές ότι θα συνεχίσει τη δράση της.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΟΛΑ, έχει αφήσει ξανά στικάκι με προκήρυξη στο ίδιο καφάο επί της οδού Μπενάκη και Σμολένσκυ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη επίθεσής της.

Τα χτυπήματα της «ΟΛΑ»

14 -1- 2013: Αναβαθμισμένο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώνεται με στόχο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Στις 2.30 τα ξημερώματα τρομοκράτες που κατέβηκαν από αυτοκίνητο έριξαν βροχή πυροβολισμών κατά του κτιρίου και κατάφεραν να πετύχουν το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Όπως διαπιστώθηκε, οι σφαίρες δεν προέρχονταν μόνο από καλάσνικοφ αλλά και από δεύτερο όπλο (magnum 38 special). Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

30-12-2013: Περισσότερους από 60 κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλλεξε η Αστυνομία στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ για να «γαζώσουν» την οικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Την ώρα της επίθεσης ο αστυνομικός-φρουρός βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο που είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από την είσοδο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα να εντείνονται.

12-1-2014: Στόχος με ρουκέτα της «ΟΛΑ» έγιναν οι εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να πλήξουν τα γραφεία της εταιρίας με αποτέλεσμα το μόνο που φανέρωνε την επίθεση να είναι κρατήρας που βρέθηκε στην περιοχή.

12-12-14: Δύο ένοπλοι γάζωσαν στις 3.00 τα ξημερώματα το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ ρίχνοντας 54 σφαίρες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήθηκαν όπλα-«σφραγίδες» της «ΟΛΑ».

24-11-15: Έκρηξη βόμβας με τεράστιες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε η ΟΛΑ με προκήρυξη που άφησε στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Σμολένσκυ μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε καφάο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 24 Σεπ 2020 | 12:57

Kαρδίτσα: Βρέθηκε πτώμα γυναίκας θαμμένο στη λάσπη - Εκτιμήσεις ότι είναι η 43χρονη φαρμακοποιός

Κάτω από τόνους λάσπης και περίπου 4 χιλιόμετρα από εκεί που γίνονται έρευνες εντοπίστηκε να εξέχει μέλος ανθρώπινου σώματος.

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 24 Σεπ 2020 | 11:30

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις "γνώριμων" - Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Τρεις παλιοί γνώριμοι των Αρχών έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μεγάλη επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΑ SOCIAL MEDIA 24 Σεπ 2020 | 07:57

Κορονοϊός: "Βρέχει" δικογραφίες για τους αρνητές της μάσκας - Στον εισαγγελέα ήδη 44 υποθέσεις

Αυτές οι 44 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ... ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ 23 Σεπ 2020 | 12:06

Κορονοϊός: "Εβρεξε" πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Πλήθος ελέγχων, προσαγωγές και πρόστιμα τη νύχτα στο Παγκράτι για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 23 Σεπ 2020 | 08:03

Κορονοϊός: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα με ντουντούκες κατά συνωστισμού [εικόνες - βίντεο]

Αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και έκοψαν πρόστιμα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ 23 Σεπ 2020 | 07:53

Κορονοϊός: Με μεγάφωνα και ντουντούκες στις πλατείες η αστυνομία εμποδίζει το συνωστισμό

Από χθες τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται στις χαρτογραφημένες "κόκκινες" περιοχές της Αττικής.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ 22 Σεπ 2020 | 07:51

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μερικό lockdown σε πάρκα και πλατείες: Μεγάφωνα, κορδέλες, παραινέσεις και διαφημίσεις

Lockdown και τον περιορισμό συγκέντρωσης ατόμων σε πλατείες, πάρκα, άλση, πεζόδρομους ανοικτούς αθλητικούς χώρους και στάδια, επεξεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 21 Σεπ 2020 | 07:38

Πλημμύρες στην Καρδίτσα: Τρεις τραγικές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν - Θρίλερ με τη 40χρονη φαρμακοποιό

Μια 40χρονη γυναίκα ακόμα αγνοείται στην Καρδίτσα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και το πέρασμα του "Ιανού".

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 19 Σεπ 2020 | 21:05

Κακοκαιρία "Ιανός": Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι σε Καρδίτσα και Φάρσαλα - Συγκλονίζουν οι ιστορίες τους

Πίσω από αυτές τις απώλειες κρύβονται τραγικές λεπτομέρειες από το πέρασμα του φονικού κυκλώνα.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 18 Σεπ 2020 | 08:10

Κακοκαιρία Ιανός: To σχέδιο "Δάρδανος" της Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση του κυκλώνα σε 4 φάσεις

Αυτή τη στιγμή η Πολιτική Προστασία βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχεδίου "Δάρδανος".

ΥΠΟΠΤΕΣ 15 ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 17 Σεπ 2020 | 07:48

Φωτιά στη Μόρια: Φύλλο και φτερό τα κινητά των αλλοδαπών συλληφθέντων

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν ενδελεχώς τα κινητά τηλέφωνα των έξι κατηγορουμένων για την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 16 Σεπ 2020 | 20:41

Καρά Τεπέ: "Αστακός" η νέα δομή - Με Αστυνομική Διεύθυνση και 350 αστυνομικούς

Σε... φρούριο μετατρέπεται η δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, με απόφαση Χρυσοχοΐδη