Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στην προκήρυξη της «ΟΛΑ»

Ενεργή και αλώβητη παραμένει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του περασμένου Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ.

Την Ρούπα «βλέπει» η ΕΛΑΣ στην προκήρυξη της «ΟΛΑ»

Ενεργή και αλώβητη παραμένει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη του περασμένου Νοεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ στην καρδιά της Αθήνας. Η 2η οργάνωση του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν έδρασε με ασύλληπτα μέλη και εκρηκτικά υλικά του «Επαναστατικού Αγώνα», αφού ποτέ δεν βρέθηκε η γιάφκα του μετά τη σύλληψη του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η εκτενέστατη προκήρυξη των 32 σελίδων, με μεγάλες οικονομικές αναλύσεις και χρονικές αναδρομές, να έχει την «πινελιά» της καταζητούμενης συντρόφου του, της Παναγιώτας Ρούπα.

Η τρομοκρατική επωνυμία, πέρα από το γεγονός ότι διατηρεί το οπλοστάσιό της, δείχνει ότι πλέον έχει δυνατότητες και για βομβιστικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Ουσιαστικά απέκτησε υλικά και «βομβιστή» ή τεχνογνωσία να προβεί σε τέτοιου είδους επιθέσεις, καθώς μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι προέβαινε σε επιθέσεις με πολεμικά καλάσνικοφ και αποτυχημένα με αντιαρματικό RPG 7. Η ΟΛΑ χτύπησε την ώρα που πολλοί θεωρούσαν ότι είχε χάσει σημαντικό μέρος του οπλισμού της και αρκετά από τα μέλη της, μετά τις συλλήψεις και τον εντοπισμό κατοικιών στην Νέα Αγχίαλο Βόλου, στα Άνω Λεχώνια Βόλου , στο κέντρο του Βόλου και στον Μώλο Φθιώτιδας.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναδεικνύεται στον πιο επικίνδυνο πυρήνα του εγχώριου αντάρτικου πόλης που καταφέρνει καίρια πλήγματα με τοποθέτηση βομβών και «γαζώματα» κτιρίων. Η οργάνωση έχει βαρύ οπλισμό (αντιαρματικά RPG, καλάσνικοφ, ποσότητες εκρηκτικής ύλης ANFO), ο οποίος δεν έχει βρεθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν το χτύπημα στο ΣΕΒ μία απάντηση των τρομοκρατών στις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής το Μάιο του 2015 στο Βόλο. Πρόκειται για την επιχείρηση που είχε γίνει για τους «ληστές του Διστόμου» κατά τη διάρκεια της οποίας αυτοκτόνησε ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Η Αστυνομία είχε βρει στην κατοχή τους μεγάλο οπλοστάσιο (καλάσνικοφ, εκρηκτικά, αντιαρματικά), χωρίς όμως να συνδέεται από τα εργαστήρια κανένα όπλο με τρομοκρατικές ενέργειες.

Για τους αστυνομικούς η Ο.Λ.Α. είναι το alter ego του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που δείχνουν ότι ο Πετρακάκος συνεργαζόταν με τον αρχηγό του Ε.Α., Νίκο Μαζιώτη. Έτσι, θεωρούν ότι η Ο.Λ.Α. δεν θα άφηνε αναπάντητες τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο.

«Μόνο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών παραμένει επικίνδυνη. Και αυτό γιατί συμμετέχουν σε αυτή ποινικοί και αντιεξουσιαστές που παραμένουν ασύλληπτοι. Παίρνουν καλάσνικοφ και προβαίνουν σε ‘γαζωματικές’ επιθέσεις ή σε τοποθετήσεις βομβών. Προς το παρόν σε κτίρια, ωστόσο φοβόμαστε το ενδεχόμενο της εκδικητικής επίθεσης εναντίον ανθρώπινου στόχου. Η ποινική διάσταση, τους δίνει και τη δυνατότητα βομβιστικών επιθέσεων, παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων και επιθέσεων με αντιαρματικά όπλα», επισημαίνουν με ανησυχία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ΟΛΑ είναι η συμμετοχή γυναίκας στη δράση της. Σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της -στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχε συμμετοχή γυναίκας.

Μετά τη χθεσινή ανάληψη ευθύνης η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται πλέον το επόμενο χτύπημα της ΟΛΑ που δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει. Στο κείμενο 32 σελίδων με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ εξαπολύει επίθεση κατά του «οικονομικού κατεστημένου και του κεφαλαίου» κάνοντας σαφές ότι θα συνεχίσει τη δράση της.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΟΛΑ, έχει αφήσει ξανά στικάκι με προκήρυξη στο ίδιο καφάο επί της οδού Μπενάκη και Σμολένσκυ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη επίθεσής της.

Τα χτυπήματα της «ΟΛΑ»

14 -1- 2013: Αναβαθμισμένο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώνεται με στόχο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Στις 2.30 τα ξημερώματα τρομοκράτες που κατέβηκαν από αυτοκίνητο έριξαν βροχή πυροβολισμών κατά του κτιρίου και κατάφεραν να πετύχουν το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Όπως διαπιστώθηκε, οι σφαίρες δεν προέρχονταν μόνο από καλάσνικοφ αλλά και από δεύτερο όπλο (magnum 38 special). Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

30-12-2013: Περισσότερους από 60 κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλλεξε η Αστυνομία στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ για να «γαζώσουν» την οικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Την ώρα της επίθεσης ο αστυνομικός-φρουρός βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο που είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από την είσοδο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα να εντείνονται.

12-1-2014: Στόχος με ρουκέτα της «ΟΛΑ» έγιναν οι εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να πλήξουν τα γραφεία της εταιρίας με αποτέλεσμα το μόνο που φανέρωνε την επίθεση να είναι κρατήρας που βρέθηκε στην περιοχή.

12-12-14: Δύο ένοπλοι γάζωσαν στις 3.00 τα ξημερώματα το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ ρίχνοντας 54 σφαίρες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήθηκαν όπλα-«σφραγίδες» της «ΟΛΑ».

24-11-15: Έκρηξη βόμβας με τεράστιες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε η ΟΛΑ με προκήρυξη που άφησε στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Σμολένσκυ μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε καφάο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

100 ΤΡΟΠΟΙ "ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ" 13 Οκτ 2021 | 14:34

Άρπαξαν 40 εκατ. από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικής απάτης- Σύσκεψη Θεοδωρικάκου - Στουρνάρα

Σε μεγάλο βραχνά για τις αρχές εξελίσσονται οι διαδικτυακές απάτες. Επιτήδειοι έχουν αρπάξει συνολικά 40 εκατ.ευρώ από πολίτες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 12 Οκτ 2021 | 07:43

Μπαράζ ελέγχων στους κλειστούς χώρους της εστίασης: 378 παραβάσεις το Σαββατοκύριακο - Πρόστιμα ως 5.000€

Οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στη διασκέδαση προ κορονοϊού. Σαρωτικοί έλεγχοι σε πόλεις και χωριά για την τήρηση των μέτρων.

ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 11 Οκτ 2021 | 07:40

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Ψάχνουν υλικό στις κάμερες για τους δράστες της επίθεσης

Πυροβολισμοί έπεσαν στην Κηφισιά, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας άνθρωπος. Το θύμα δέχθηκε πυρά σε ενέδρα πάνω στη γέφυρα Καλυφτάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 10 Οκτ 2021 | 10:11

ΕΛΑΣ: Αποψιλωμένα τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής - Οι ελλείψεις, οι περιπολίες και η ενίσχυση από τις σχολές

Ως σταγόνα στον ωκεανό χαρακτηρίζονται οι αναιμικές ενισχύσεις των αποδυναμωμένων αστυνομικών υπηρεσιών, από ένστολους που καθημερινά αγκομαχούν να βγάλουν περιπολίες και να ανταπεξέλθουν στις βεβαρημένες ανάγκες των αστυνομικών τμημάτων.

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ 10 Οκτ 2021 | 09:22

Βασίλης και Νίκος Παλαιοκώστας: Η ιστορία των "Ντάλτονς της Ελλάδας" - Οι χολιγουντιανές αποδράσεις και οι... μετρ των απαγωγών

Για σχεδόν 4 δεκαετίες οι αδερφοί Παλαιοκώστα γέμιζαν τα αστυνομικά δελτία - Ο "Φαντομάς" Νίκος με 200 έτη ποινής φυλάκισης και ο "Ρομπέν των φτωχών" Βασίλης που καταζητείται ακόμα

"ΑΓΟΥΡΟΙ" ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ 09 Οκτ 2021 | 11:47

Αποκάλυψη: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε γυμνάσια και λύκεια

Ανήλικοι είχαν στήσει οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ινδικής κάνναβης, έξω από γυμνάσια και λύκεια στη Νέα Σμύρνη - Ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 08 Οκτ 2021 | 07:22

Ανάβυσσος: Γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι η δολοφονική απόπειρα κατά των Κούρδων είναι... μηνυματική

Οι τρεις Κούρδοι, φέρεται να είχαν έρθει στην χώρα μας πριν από ένα μήνα, και είχαν νοικιάσει μέσω Airbnb, μία πολυτελή κατοικία στο τέρμα της οδού Μανόλιας στην Ανάβυσσο.

08 Οκτ 2021 | 07:15

Ηλίας Κασιδιάρης: Μπλόκο στα διαγγέλματα μίσους μέσα από τη φυλακή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ηχογραφούσε ομιλίες-"διαγγέλματα μίσους", τα οποία αναμεταδίδονταν σε συγκεντρώσεις ομοϊδεατών του από τον νέο ακροδεξιό φορέα "Έλληνες για την Πατρίδα".

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 06 Οκτ 2021 | 07:50

Σφίγγει ο κλοιός αστυνομίας και δικαιοσύνης για τα φασιστικά τάγματα εφόδου που ξεμύτισαν και προκαλούν

Ακροδεξιοί φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προκύπτει από τις πρώτες ταυτοποιήσεις των "πρωταγωνιστών" τους.

06 Οκτ 2021 | 07:46

Ζάκυνθος: Το DNA "έδεσε" τις δολοφονίες Κορφιάτη - Κλουτσινιώτη από τον ίδιο δράστη - Μπράβος εφοπλιστή

Ο 38χρονος συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή, στις 9 Ιουνίου 2020 αρχικά σκότωσε την 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη αντί για τον Ντίμη Κορφιάτη.

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 05 Οκτ 2021 | 07:45

Συνελήφθη τρομοκράτης του ISIS στην Αθήνα: 'Εφτασε μέσω Λέσβου και διεκδικούσε άσυλο - Βίντεο με φρικαλεότητες

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος Ιρακινός, μέλος της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωση ISIS.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 03 Οκτ 2021 | 21:47

Εκτέλεση στον Αγιο Παντελεήμονα: Πυροβόλησαν άνδρα στο κεφάλι μέσα σε καφετέρια

Ο άνδρας στον Άγιο Παντελεήμονα δέχθηκε δύο σφαίρες, τη μία στο κεφάλι και άλλη μία στην κοιλιακή χώρα.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ 03 Οκτ 2021 | 09:20

Επικίνδυνο μείγμα ακροδεξιών και αντιεμβολιαστών βλέπει η ΕΛΑΣ στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης - Ανήλικοι με σουγιάδες και ρόπαλα

Συνολικά έχουν γίνει 98 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 19 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.