Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση του Πόρου

Eντός της ημέρας αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στον Πόρο, ο οποίος έμεινε χθες στο σκοτάδι μετά την πτώση του ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς

tis-epomenes-wres-i-ilektrodotisi-tou-porou
SHARE THIS
0
SHARES

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στον Πόρο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του νησιού.

Παράλληλα, σε λίγη ώρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τον δήμαρχο Πόρου και εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων στο κέντρο εκπαίδευσης του νησιού.

H ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές είναι εκτεταμένες με αποτέλεσμα η επαναφορά της ηλεκτροδότησης να πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Παράλληλα, με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, που είναι σε ανοιχτή γραμμή από την πρώτη στιγμή με τους φορείς, ήδη μεταφέρονται στον Πόρο επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία. 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου

Ο  Δήμος Πόρου ενημέρωσε ότι η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων το πρωί της Τετάρτης, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αφιχθούν και θα περάσουν στο νησί με έκτακτα δρομολόγια του τοπικού πορθμείου, τα υλικά και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που θα ξεκινήσουν τις εργασίες επανένωσης των καλωδίων που έχουν κοπεί. Ήδη βρίσκεται στο νησί και ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου.

• Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης θα φτάσουν επίσης στο νησί γεννήτριες που έχει εξασφαλίσει η ΓΕΝ.ΓΡ.ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤ., οι οποίες θα συνδέονται σε υποσταθμούς του δικτύου, ώστε σταδιακά να δίδεται ρεύμα σε διάφορες περιοχές και να υπάρχει ρεύμα το πρωί, ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σύνδεσης των καλωδίων στον εκτιμώμενο χρόνο.
• Από την στιγμή που θα λειτουργήσουν οι γεννήτριες και έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση, θα πρέπει να γίνεται απ’ όλους η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ρεύματος.
• Κάθε πολίτης που έχει ανάγκη να βρίσκεται σε χώρο με κλιματισμό ή χρειάζεται ρεύμα για συσκευές που αφορούν στην υγεία του, μπορεί να μεταβαίνει στο Κ.Ε. Πόρος όπου υπάρχει χώρος υποδοχής κοινού με γεννήτρια.
• Στο νησί βρίσκονται ήδη και έχουν τεθεί στη διάθεση της δημοτικής αρχής ιατροί, ασθενοφόρα και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη που τυχόν προκύψει.
• Για κάθε επείγον περιστατικό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στους ακόλουθους αριθμούς:
- Δήμος Πόρου (αριθμός εκτάκτου ανάγκης) – 15303
- Α.Τ.Πόρου - 2298022462
- Λιμεναρχείο Πόρου - 2298022274
- Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο - 2298022199
- Κέντρο Υγείας Γαλατά – 2298320300
• Κανένα έκτακτο πρόβλημα δεν υπάρχει με την υδροδότηση του νησιού και τη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου.
• Η καθημερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία του Πόρου ισχύει κανονικά και η δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί κανονικά μετά από παύση λίγων ωρών το απόγευμα.
• Οι οδηγοί που διέρχονται από το σημείο στο οποίο έχουν πέσει τα καλώδια στην Πούντα (Κοράλλι) παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το μισό πλάτος της οδού είναι κλειστό (τα καλώδια δεν έχουν ρεύμα, ο κίνδυνος αφορά στο στένεμα του δρόμου).

Η δημοτική αρχή Πόρου θεωρεί ότι, δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος, οι ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και το επίπεδο συντονισμού με την κεντρική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, όπως και οι διαβεβαιώσεις για αποκατάσταση του προβλήματος έως την Τετάρτη.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει επίσης άριστη συνεργασία με το Κ.Ε.Πόρος, το Α.Τ.Πόρου, το Λιμεναρχείο Πόρου, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, καθώς και τους εθελοντές που συνέδραμαν με σκάφη στο συμβάν. 

Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του νησιού παρακαλούνται να κάνουν υπομονή για μερικές ώρες ακόμα, ώστε από το μεσημέρι της Τετάρτης το νησί να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς. Σημειώνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις του νησιού μπορούν να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους ακόμα και χωρίς ρεύμα, ενώ αρκετές διαθέτουν γεννήτρια.

φωτο eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook