Τις πληγές της μετρά η Δυτική Ελλάδα μετά τη θεομηνία

Τις πληγές της μετρά η Ηπειρος μετά την θεομηνία που έπληξε πολλές πόλεις της περιοχής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τις πληγές της μετρά η Ηπειρος μετά την θεομηνία που έπληξε πολλές πόλεις της περιοχής. Αγρίνιο και Μεσολλόγι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη συνεδρίαση του  συντονιστικού οργάνου που συνεδρίασε στο Μεσολόγγι, παρουσία τού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα.

Από σήμερα, Κυριακή, αρχίζουν οι αυτοψίες, την ώρα που συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία δήμων, περιφερειών και πολιτικής προστασίας.

Οι περισσότερες ζημιές στο οδικό δίκτυο εντοπίζονται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, κυρίως στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα παραμένει κλειστή έως τις 22 Δεκεμβρίου, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου έως τον κόμβο Συκιάς.

Στον Λούρο, 30 σπίτια και 7 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς πλημμύρισαν. Στην Κόνιτσα κατέρρευσε το οδόστρωμα προς Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγω υπερχείλισης του Σαραντάπορου.

Εκτεταμένες είναι, σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου, οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών, κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, 'Αγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Τα μηχανήματα του δήμου καταβάλλουν προσπάθειες διάνοιξης κοινοτικών δρόμων των τοπικών κοινοτήτων Χρυσοβεργίου, Χαλίκι, Μαγούλες και Σταμνάς, προκειμένου ν' αποκατασταθεί η πρόσβαση των κατοίκων προς τα σπίτια τους ή τους αγροτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, οι τεχνικές υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης αποκαθιστούν το δίκτυο υδροδότησης στους οικισμούς Μαγούλες και Χαλίκι, ενώ τα προβλήματα στην ύδρευση συνεχίζονται στην κοινότητα των Φραγκουλέικων, καθώς οι κατολισθήσεις στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας, και η υποχώρηση του οδοστρώματος, δεν επιτρέπουν την διέλευση των μηχανημάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστή θα παραμείνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η νέα εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, έως το κόμβο Συκιάς, λόγω της καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα από την έντονη βροχόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται, είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου επαρχιακού οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή είναι στο 10ο χιλιόμετρο η επαρχιακή οδός Χάνι Μπάγια προς Μάστρο και κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτήριας οδού.

Ακόμη, κλειστή είναι στο έκτο χιλιόμετρο η επαρχιακή οδός Παραβόλα - Καλλιθέα - Προυσού και η κυκλοφορία γίνεται μέσω Θέρμου - Λευκού, ενώ κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Καλλιθέα -Λαμπίρι έως τα όρια του νομού, όπως επίσης και η οδός Φραγκουλέικα - Ελληνικά.

Τις πληγές της μετρά η Δυτική Ελλάδα μετά τη θεομηνία
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: INTIMEnews