Το 2019 θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Αναβολή για τις 16 Ιανουαρίου 2019 έδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017

to-2019-tha-sunexistei-i-diki-gia-ti-dolofonia-zafeiropoulou
SHARE THIS
0
SHARES

Αναβολή για τις 16 Ιανουαρίου 2019 έδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, για την οποία είναι κατηγορούμενοι πέντε Αλβανοί εκ των οποίων οι τρεις θεωρούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί, είναι βαρυποινίτες για άλλες υποθέσεις.

Το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την κατάθεση συγκρατούμενου των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της δολοφονίας ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί μαζί τους. Ο κρατούμενος , συμπατριώτης των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο πλην όμως η κατάθεση του, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκε απαραίτητη. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα κατά την επόμενη δικάσιμο επιβάλλοντάς του παράλληλα και πρόστιμο για λιπομαρτυρία 120 ευρώ.

Την ίδια απόφαση έλαβε και για μία ακόμη μάρτυρα που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο. Αποδέχθηκε επίσης αίτημα των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών που ζήτησαν να κληθούν σε κατάθεση τρεις μάρτυρες που υπέδειξε η υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, που είναι μάρτυρας στην υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συγκατηγορουμένους τους συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν οι δύο, να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook