Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου

Στο Μενίδι έχουν αναπτύξει δράση δύο ναζιστικές οργανώσεις με στρατιωτική δομή: Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές και η «Combat 18 Hellas».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου

Το «άβατο» του Μενιδίου έχει δώσει χώρο σε ακραίες ακροδεξιές οργανώσεις να… πατήσουν πόδι στη δυτική Αττική στο όνομα του «πολέμου κατά των ναρκέμπορων» και να αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο –«αν προκληθούν»- να χρησιμοποιήσουν όπλα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται φούντωμα της ακροδεξιάς παρουσίας σε περιοχές όπου κυριαρχεί η ανομία, καθώς εκεί θεωρούν κάποιοι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δηλώσουν «παρών» και να κερδίσουν έδαφος έναντι της Χρυσής Αυγής.

Στο Μενίδι έχουν αναπτύξει δράση δύο ναζιστικές οργανώσεις με στρατιωτική δομή όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος: Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές (ΑΜΕ), ομάδα που θεωρεί ιδεολογικό μέντορά της τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό ως «Περίανδρο») και η «Combat 18 Hellas», ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η (Adolf Hitler).

Όλα δείχνουν ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στη δυτική Αττική, όπου όσο απουσιάζει η πολιτεία τόσο ξεδιπλώνονται σχέδια ακραίων ομάδων. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για άτομα που ασπάζονται τον εθνικοσοσιαλισμό, ιδεολογία που ανέκαθεν έβαζε στο στόχαστρο Ρομά.

Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου

Μέλη των δύο οργανώσεων συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μενίδι μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου.

Πρωταγωνίστησαν δε σε εμπρησμούς σπιτιών, τα οποία ανήκουν σε Ρομά που –κατ’ αυτούς- εμπλέκονται με ναρκωτικά. Τα μέλη των ναζιστικών ομάδων, ωστόσο, δεν πάτησαν πόδι για πρώτη φορά στην περιοχή μετά το τραγικό συμβάν.

Ενα μήνα νωρίτερα (στις 9 Μαΐου 2017) είχαν επιτεθεί σε πολυτελές φορτηγό που ανήκει σε άτομο που πουλάει –όπως λένε- ναρκωτικά.

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά το θάνατο του μικρού Μάριου συμμετείχαν –όπως λένε- ενεργά τόσο τα μέλη των ΑΜΕ όσο και της «Combat 18 Hellas», οργανώσεις που συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, η «Combat 18 Hellas» ανήρτησε στις 18 Ιουνίου 2017 βίντεο στο YouTube από εμπρησμούς σπιτιών σημειώνοντας ότι «αν ο δράστης δεν πιαστεί όλα αυτά θα μοιάζουν παραμύθι μπροστά σε αυτά που θα έρθουν (…) Εσείς πρεζέμποροι τον βλέπετε τον νταγλαρά; (σ.σ. δείχνουν φωτογραφία ενόπλου) Αν θέλετε πόλεμο θα τον έχετε, όποτε, όπου και όπως τον θέλετε. Στις 9 Μαΐου σας είπαμε ότι ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός».

Και οι δύο οργανώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο αρμόδιων υπηρεσιών τη ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αναβαθμίσουν τη δράση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Combat 18 Hellas» πραγματοποίησε συνολικά 18 επιθέσεις μέσα στο 2015 και στο 2016, οι περισσότερες με στόχο καταλήψεις και αντιφασιστικά στέκια. Σύνθημα τους το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου - εικόνα 2

Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας στη δυτική Αττική ήρθε στην επιφάνεια και από τις δεκάδες επιθέσεις (με τις οποίες δεν έχουν σχέση οι παραπάνω οργανώσεις) με στόχο μετανάστες, που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως στον Ασπρόπυργο.

Κυνικά ομολογούν τις επιθέσεις

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρατίθενται αυτούσιες οι κυνικές απαντήσεις μελών των ΑΜΕ που στιςοποίες ξεδιπλώνεται η μισαλλόδοξη ρητορική τους.

Για τους Ρομά αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ειλικρινέστατο συγνώμη που είπαμε γύφτους τους Ρομά. Είναι άδικο, ρατσιστικό και καταλαβαίνουμε το λάθος μας. Η λέξη γύφτος προέρχεται από την λέξη Αιγύπτιος. Οι Αιγύπτιοι είναι φυλή που από τα αρχαία χρόνια έδωσαν στην ανθρωπότητα επιστήμες και πολιτισμό. Με βάση τις ελληνικές ανακαλύψεις εξέλιξαν τη γεωμετρία, την άλγεβρα και την Ιατρική. Από τους Ρομά πήραμε εμπορία βρεφών, εμπορία ναρκωτικών, εμπορία όπλων, παιδική ζητιανιά και τον κλαριντζή Βασίλη Σαλέα. Άρα συγνώμη από τους Αιγυπτίους. Τώρα αφού διευκρινίσαμε την αδικία εις βάρος των Αιγυπτίων πάμε να απαντήσουμε για την παρουσία μας στο Μενίδι. Τα μέλη μας σε μια τέτοια λαϊκή κινητοποίηση δεν κάνουν τίποτα ώστε να καπηλευτούν την αντίδραση των κατοίκων. Όλα έγιναν μαζί με τους κατοίκους, με την σύμφωνη θέληση των κατοίκων και μόνο. Συνεχίζουμε μέχρι και τώρα με τους κάτοικους μαζί».

Στη συνέχεια, κυνικά παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε εμπρησμούς σπιτιών, ενώ φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει τη δράση τους στο Μενίδι πριν το τραγικό περιστατικό με το μικρό Μάριο, παρακολουθώντας και βιντεοσκοπώντας μάλιστα συγκεκριμένο σημείο: «Ο μικρός Μάριος που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο Μενίδι είμαστε από τις 9/5/17 όταν επιτεθήκαμε σε πολυτελέστατο φορτηγό που ανήκει στο συγκεκριμένο άτομο, ενώ στα γεγονότα που ακολούθησαν επιτεθήκαμε όχι στο ένα αλλά και στα δύο σπίτια που ανήκουν σε αυτόν και στην οικογένεια του. Το γιατί είναι απλό. Είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών. Πως το ξέρουμε; Οι τοξικομανείς συρρέουν στα σπίτια του λες και είναι μουσουλμάνοι και πάνε για ιερό προσκύνημα στην Μέκκα. Σε βίντεο της Combat18 δείχνουνε ένα παιδί που μόλις βγήκε από το σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου (10/5/17)και μάλλον επειδή δεν πήρε την δόση που πλήρωσε, απειλούσε ότι θα κόψει το λαρύγγι του πρεζεμπόρου. Ακούσαμε ότι η μητέρα του εν λόγω Ρομά ήταν στην Καλαμάτα. Και όμως στο βίντεο δείχνουμε ότι ήταν μέσα. Τώρα γιατί είπε ψέματα και τι έκρυβε αυτή ξέρει. Μήπως το όπλο που σκότωσε το παιδί; Μήπως έκρυβε ναρκωτικά και άλλα όπλα; Ένας θεός ξέρει. Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της περιοχής θα σου πουν, όπως είπαν και σε εμάς, το ποιος είναι πρεζέμπορας, ποιος ασχολείται με τι και ποια η σχέση μερικών αστυνομικών με τους πρεζέμπορες (…) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εμετικό που γράφτηκε στον τύπο, που το πήραν πιπίλα από τους εμετικότερους αντιφασίστες. Γράφτηκε ότι κάναμε πογκρόμ ενάντια σε Ρομά. Μεγάλο λάθος. Δεν το πήγαμε φυλετικά. Δεν το κάναμε επειδή ήταν Ρομά και δεν επιτεθήκαμε σε άσχετα σπίτια Ρομά στον καταυλισμό. Επιτεθήκαμε σε μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών. Όχι σε άλλα σπίτια του καταυλισμού αν και μπορούσαμε νε το κάνουμε (…) Ο ρόλος μας ήταν πολύ απλός. Μας ζητήθηκε από τους ηρωικούς κατοίκους να τους ενισχύσουμε και αυτό κάναμε».

Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου - εικόνα 3

Ερωτηθέντες για το εάν σχετίζονται με τις επιθέσεις με στόχο μετανάστες στη δυτική Αττική απαντούν: «Δεν κάνουμε επιθέσεις σε μετανάστες. Επιλέγουμε τα αφεντικά τους. Αριστερές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο, στέκια αναρχικών, στέκια αντιφασιστών, ακροαριστερά κόμματα κτλ κτλ. Ανθρώπους που βγάζουνε χρήμα και έχουν συμφέρον από το πόσοι πολλοί λαθρομετανάστες θα έρθουν στην Ελλάδα. Το κα κάνουμε επίθεση σε κάποιους μεμονωμένους δεν μας λέει κάτι».

Τα μέλη των ΑΜΕ προσθέτουν για την εξέλιξη της οργάνωσής τους ότι «οι δράσεις μας με τους συναγωνιστές της C18 έχει αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα αλλά σε κάθε δράση μας βγάζουμε και το ανάλογο κείμενο που λέμε το γιατί. Δεν ξεκινήσαμε επιθέσεις εμείς από την μεριά μας απλά απαντάμε στις πολλές προκλήσεις που γίνονται από κράτος και παρακράτος. Ένα από τα πολλά είναι τα αντιφασιστικά κοπάδια, δεν σταματούν να υποθάλπουν εγκληματίες, δεν σταματούν τις τυφλές επιθέσεις σε νέα παιδιά, δεν σταματούν αυτόν τον παρασιτισμό που έχουν σαν χώρος. Αν όμως δεν σταματήσουν, τότε το πράγμα θα γίνει ακόμα χειρότερο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

«Στρατιωτική εκπαίδευση»

«Φυσικά έχουμε στρατιωτική εκπαίδευση», λένε. «Όλοι οι άντρες έχουν στρατιωτική εκπαίδευση από το ίδιο το κράτος μόλις γίνει κάποιο αγόρι δεκαοχτώ ετών, μας λέγανε στον στρατό ότι η εκπαίδευση και ειδικά των ειδικών δυνάμεων θα σου χρειαστεί και στην πολιτική ζωή τελικά είχαν απόλυτο δίκιο». Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν -ούτε είχαν στο παρελθόν- κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή: «Στους Α.Μ.Ε. δεν μπαίνουν άντρες που ήταν παλαιότερα σε κόμματα άλλες οργανώσεις ή συλλόγους».

Στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν οπλισμό απαντούν αινιγματικά: «Οι ρομά είπαν θα πάρουν τα όπλα (που φυσικά δεν είναι καραμπίνες με βόλια για πέρδικες) και απειλούν ότι θα τα στρέψουν στους κατοίκους και θα αρχίσουν πόλεμο. Εμείς τους λέμε ας τολμήσουν να το κάνουν για να δούμε τα αποτελέσματα. Αυτό πιστεύω ότι απαντά μερικώς στην ερώτησή σας».

Το αυγό του φιδιού στο Μενίδι και τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου - εικόνα 4

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ 30 Σεπ 2021 | 11:48

Μενίδι: Καλαμάρι γίγας σε ιχθυοπωλείο - Ξεπερνά το 1,5 μέτρο και βάρος τα 18 κιλά

Ασυνήθιστα μεγάλο είναι το καλαμάρι, που αλιεύτηκε σε μεγάλο βάθος και κατέληξε σε ένα ιχθυοπωλείο, στο Μενίδι.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2021 | 09:34

Ηλιόπουλος για Σταυρούπολη: Εχουμε επιθέσεις νεοναζί - Υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης

Ο Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) αναφερόμενος στα γεγονότα στη Σταυρούπολη τόνισε πως υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης που δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους ναζιστές.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 20 Σεπ 2021 | 19:57

Επεισόδια στον Ασπρόπυργο: Ρομά έκαψαν λάστιχα - Άνοιξε η Λεωφόρος ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ασπρόπυργο μετέβη και ο "Αίαντας" της ΕΛΑΣ - Σήμερα η δικαστική απόφαση για τον θάνατο 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 20 Οκτ 2021 | 14:10

Ατύχημα σε αγώνα μοτοσικλέτας στα Μέγαρα: Μετέφεραν τον τραυματία με βεσπάκι [εικόνες, βίντεο]

Ατύχημα σημειώθηκε σε αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών στα Μέγαρα με τον τραυματία να μεταφέρεται με βεσπάκι.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 20 Οκτ 2021 | 14:08

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την υγεία της - Ακύρωσε ξαφνικά την επίσκεψή της στη Β. Ιρλανδία

Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά την αιφνιδιαστική ακύρωση της επίσκεψής της στη Βόρεια Ιρλανδία, για λόγους υγείας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 20 Οκτ 2021 | 13:55

Τέλος στα σενάρια για διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Ποια ΙΧ θα κυκλοφορούν στον δακτύλιο - Τι ισχύει με όσα έχουν αέριο

"Έξωση" από το δακτύλιο της Αθήνας για πολλά οχήματα που έχουν κάνει μετατροπή και στον βενζινοκινητήρα τους τοποθέτησαν υγραέριο.

ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 20 Οκτ 2021 | 13:20

Δολοφονία με μαχαίρι στο Ηράκλειο: Ισόβια σε πατέρα και γιο - Τι είχαν πει στις απολογίες τους

Ισόβια επιβλήθηκαν στον 56χρονο άνδρα και τον 25χρονο γιο του, τους "πρωταγωνιστές" της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε πέρυσι το Ηράκλειο.

20 Οκτ 2021 | 13:12

Ρουκ Ζουκ: Η απάντηση του ΑΝΤ1 στο εξώδικο του ΠΑΟΚ για τους "Βούλγαρους": Συγνώμη, μεγάλο λάθος [Βίντεο]

Απάντηση στο εξώδικο του ΠΑΟΚ για τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή "Ρουκ Ζουκ" δίνει με ανακοίνωσή του ο ΑΝΤ1.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 20 Οκτ 2021 | 13:09

Επανεμφάνιση Σωτήρη Τσιόδρα: Χάρη στο εμβόλιο έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε ότι "δεν προμηνύεται εύκολη η χειμερινή περίοδος" και πρόσθεσε ότι όσο περισσότεροι είναι οι εμβολιασμένοι, τόσο λιγότερες θα είναι οι επιπτώσεις.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 20 Οκτ 2021 | 13:07

Αιώνια τιμή: Τέσσερις μορφές της ΑΕΚ γίνονται τοιχογραφίες στην "Αγιά Σοφιά" [εικόνες]

Tέσσερις σπουδαίες μορφές της ιστορίας της ΑΕΚ θα βρίσκονται για πάντα στην "Αγιά Σοφιά", καθώς γίνονται τοιχογραφίες στους πυλώνες του νεόδμητου γηπέδου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2021 | 13:03

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: "Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του"- Τι λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

Για τις πέντε διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής, έδωσε απαντήσεις ο δικηγόρος της Μαργαρίτας.

ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ 20 Οκτ 2021 | 12:48

Αγρίνιο: Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο 33χρονης μητέρας δύο μικρών παιδιών

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην Στράτο Αγρινίου η είδηση του αιφνίδιου θανάτου μίας 33χρονης μητέρας δύο παιδιών.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ 20 Οκτ 2021 | 12:37

Σέρρες: Εχασε τη μάχη με τον κορονοϊό καθηγητής του Μουσικού Σχολείου- Ηταν αρνητής του ιού, δεν είχε εμβολιαστεί

Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών- Δήλωνε αντιεμβολιαστής και αρνητής του ιού