Το έστρωσε σε Περτούλι - Τρίκαλα, αλυσίδες σε Κ. Μακεδονία

Τα χιόνια που έπεσαν στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας έφτασαν και τα δέκα εκατοστά ύψος αλλά προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

to-estrwse-se-pertouli---trikala-alusides-se-k-makedonia
SHARE THIS
0
SHARES

Τα χιόνια που έπεσαν στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας έφτασαν τα πέντε εκατοστά ύψος αλλά προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Στο νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Στο Περτούλι πάντως το «έστρωσε» προς ευχαρίστηση των εκδρομέων, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους, όπως αναφέρει το trikalanews.gr

 

Που χρειάζεται αλυσίδες 

   Απαραίτητες ήταν στις 10 το πρωί οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από τις ασθενείς χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Τα τμήματα των δρόμων, στα οποία οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, είναι σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας τα εξής:

- Στον νομό Κιλκίς το τμήμα από το 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κασταντερής μέχρι τα Μεγάλα Λιβάδια.

- Στον νομό Πέλλας τα τμήματα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και από το 8ο χλμ της επαρχιακής Κερασιάς έως το χιονοδρομικό Βόρας.

-Στον νομό Σερρών, τα τμήματα από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού, όπως επίσης από το 24ο χιλιόμετρο έως το 28ο της επαρχιακής Σερρών- Λαϊλιά έως το χιονοδρομικό κέντρο.

- Στον νομό Χαλκιδικής, από το 1ο έως το 16 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρναίας -Ταξιάρχη μέσω Χολομώντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook