
Παραδοσιακά, ειδικά κατά την οποιαδήποτε εορταστική περίοδο αλλά όχι απαραίτητα μόνο σε κάποια τέτοια, ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια μας φέρνει πιο κοντά. Είναι βλέπεις στη φιλοσοφία μας το να μοιραζόμαστε φαγητό και ποτό, συνδυαστικά με εμπειρίες και στιγμές. Ή να δημιουργούμε καινούριες από τις τελευταίες, απολαμβάνοντας γεύσεις μοναδικές, αυθεντικές, ελληνικές.
Οι εκλεκτοί μεζέδες, τα λαχταριστά εδέσματα και τα καλοφτιαγμένα φαγητά αποτελούσαν πάντοτε αδυναμία μας, για όλους τους σωστούς λόγους. Και φυσικά, όπου υπάρχει φαγητό και καλή παρέα, θα υπάρξει και ποτό. Όταν δε, μιλάμε για ελληνικά αποστάγματα, δημιουργείται ένα μοναδικό blending: Τόσο όσον αφορά τις γεύσεις όσο και τις μνήμες. Για ένα εύκολο ή ένα πιο επίσημο κάλεσμα στο σπίτι, για μία βόλτα από την αγαπημένη μας ταβέρνα μετά τη δουλειά ή για την εξόρμηση σε κάποιο νησί ή χωριό της χώρας με φίλους, το τσίπουρο θα είναι πάντοτε εκεί, να προσθέτει αλατοπίπερο στις ζωές μας.
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, φροντίζει (και) το πιο αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα. Συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο με την παράδοση και τους φίλους, τις ανέμελες στιγμές γύρω από ένα τραπέζι αλλά και με τις ίδιες μας τις ρίζες, πλαισιώνει -δίχως υπερβολή- τουλάχιστον τα μισά πιάτα της ελληνικής κουζίνας με τον ιδανικότερο τρόπο.

Η καθαρή γεύση, το ήπιο αρωματικό προφίλ και η ιδανική ένταση είναι στοιχεία που το κάνουν πάντοτε να ξεχωρίζει από μόνο του, ενώ βάζουν έξτρα πινελιές σε πολλά, πάρα πολλά, ελληνικά φαγητά όταν το τσίπουρο κληθεί να τα συντροφεύσει. Αν μας ρωτούσες ποιο είναι εκείνο που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, τικάροντας τα απαραίτητα κουτάκια όσον αφορά την ποιότητα, τη γεύση, τα αρώματα και τη διάδραση, η απάντηση θα ήταν μάλλον εύκολη: Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που κάνουν το Δεκαράκι Ροδίτης, ιδανικό.
Η ροζέ ποικιλία Ροδίτης Αλεπού που ευδοκιμεί στην περιοχή του Τυρνάβου φέρνει στο ποτήρι μας ένα ζεστό σώμα με αρώματα μελιού και λεμονιού και μία γεμάτη, μαλακή και "στρογγυλή" γεύση, που γίνεται εύκολα αντιληπτή σε κάθε γουλιά. Κυρίως όμως αποτελεί μία από τις αυθεντικές, τις πιο γνήσιες εκφάνσεις τσίπουρου, όπως το μάθαμε και το αγαπήσαμε.

Ακριβώς πιο πάνω, διάβασες για μία Αλεπού. Μην πάει το μυαλό σου αλλού: Μιλάμε για τον πλέον περιζήτητο κλώνο του Ροδίτη, το ζωηρό ρόδινο χρώμα του οποίου αποτέλεσε έμπνευση για την ονομασία του. To terroir στο Δαμάσι Τυρνάβου, το μικροκλίμα της περιοχής, τα εκλεκτά σταφύλια αλλά κυρίως η γνώση και η εμπειρία, μαζί με το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που το φτιάχνουν, το καθιστούν ένα από τα ευγενέστερα ελληνικά αποστάγματα. Ένα απόσταγμα που περικλείει μέσα τους όλες τις βασικές αρχές του τσίπουρου, αναβαθμίζοντάς τες και παρουσιάζοντας μία από τις πιο εκλεκτές εκφάνσεις του. Ένα γνήσιο μονοποικιλιακό τσίπουρο δηλαδή, στα καλύτερά του. Και όλα αυτά ακριβώς περικλείει μέσα του το Δεκαράκι Ροδίτης.
Στο ίδιο ακριβώς επίπεδο στέκονται και τα υπόλοιπα τσίπουρα από την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων Δεκαράκι: Εκτός από τον αρμονικό Ροδίτη, τόσο η αρχοντική Μαλαγουζιά όσο το εκρηκτικό Μοσχάτο, θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά σου από την πρώτη γουλιά. Εκεί που πρέπει δηλαδή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr