Follow us

Το φιάσκο με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, οι ουρές ασθενών με σοβαρές νόσους και τα μέτρα που έπρεπε να είχαν έρθει

Λύση στις ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για τα φάρμακα υψηλού κόστους, αναμένεται να δώσουν τα μέτρα, που προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΚΟΥΡΛΙΜΠΙΝΗ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΟΠΥΥ

Η έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ είναι στις 08:00, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Αυτό δεν συνέβη χθες στο φαρμακείο στη Λ. Αλεξάνδρας 175- μια από τις πιο κεντρικές δομές του οργανισμού στην Αθήνα-, όπου προσέρχονται με τη συνταγή τους καθημερινά δεκάδες καρκινοπαθείς και ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές νόσους- για να προμηθευτούν τα λεγόμενα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ).

Πρόκειται για ακριβά φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών, χρόνιων και σπάνιων παθήσεων, όπως είναι ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες νόσοι, αιματολογικές ασθένειες κ.ά.

Χθες κανένας από τους 3 φαρμακοποιούς δεν ήταν στη θέση του στις 08:00, με το φαρμακείο να έχει κατεβασμένα ρολά και τους ασθενείς από έξω να περιμένουν υπομονετικά μέχρι κάποιος να προσέλθει. Χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα από κάποιον από τα 30 περίπου άτομα που περίμεναν προς το υπουργείο Υγείας και να δοθεί εντολή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να προσέλθει στο σημείο κλειδαράς και να κληθούν άλλοι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν στους ασθενείς. Και ο ίδιος έφτασε στο σημείο, μοιράζοντας μάλιστα καφέδες και ζητώντας συγνώμη από τους ασθενείς για την απίστευτη ταλαιπωρία.

Η παραπάνω εικόνα εντούτοις αποτυπώνει με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο τις μεγάλες παθογένειες του συστήματος υγείας και τα διαδικαστικά- γραφειοκρατικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς. Όλοι οι ασθενείς, αλλά πόσο μάλλον όταν μιλάμε για καρκινοπαθείς και χρονίως πάσχοντες, όπου κυρίως οι συγγενείς τους στήνονται στην ουρά για να προμηθευτούν τη θεραπεία τους, καθώς οι ίδιοι συχνά δεν μπορούν.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, και οι τρεις φαρμακοποιοί ήταν ασθενείς (ειδικότερα ο ένας είχε ιατρικό ραντεβού), κάτι που μπορεί να συμβεί προφανώς. Αυτό όμως που δεν έγινε ήταν να ενημερωθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την αδυναμία προσέλευσης των υπαλλήλων, ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του φαρμακείου και να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς.

Η χθεσινή εικόνα μπροστά από το φαρμακείο των Αμπελοκήπων, με τον κλειδαρά να προσέρχεται και τον υπουργό Υγείας με τους καφέδες στο χέρι να ζητά συγνώμη, προκαλεί
θλίψη. Ακόμη μεγαλύτερη όμως θλίψη προκαλεί το να περιμένουν καθημερινά οι ασθενείς έξω από φαρμακείο- καθώς δεν επιτρέπεται μέσα η αναμονή-, με κρύο και βροχή το χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι.

Το φιάσκο με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αλεξάνδρας, οι ουρές ασθενών με σοβαρές νόσους και τα μέτρα που έπρεπε να είχαν έρθει

Η συγνώμη του ΕΟΠΥΥ προς τους… μη ογκολογικούς ασθενείς

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη με ανακοίνωσή της ζήτησε επίσης συγνώμη από τους ασθενείς για την καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας ενός από τα δύο φαρμακεία του Οργανισμού επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (που βρίσκονται σχεδόν δίπλα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας), σημειώνοντας όμως πως το συγκεκριμένο φαρμακείο δεν παρέχει φάρμακα σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν απρόσκοπτα από το όμορο φαρμακείο.

Όμως είναι ευνόητο πως όσοι περίμεναν έξω από το φαρμακείο, μπορεί να μην ήταν καρκινοπαθείς, ή να ήταν συγγενείς, όμως περίμεναν ένα ακριβό φάρμακο που προορίζεται για μια σοβαρή νόσο, που το είχαν ανάγκη και σίγουρα όχι χρόνο για χάσιμο.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, καμία δομή υγείας δεν επιτρέπεται να είναι κλειστή για συγκυριακούς λόγους, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι κεντρικές υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιχειρώντας στην ουσία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του φαρμακείου οφείλεται σε ταυτόχρονη ασθένεια και συνεπακόλουθη απουσία υπαλλήλων χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Διοίκησης.

Διαβάστε Επίσης

"Το τακτικό ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού αρχίζει στις 8:00 π.μ. και μόλις έλαβε γνώση η Διοίκηση σχετικά με την αδυναμία έναρξης λειτουργίας του φαρμακείου την προκαθορισμένη ώρα, έδωσε άμεσα εντολή σε φαρμακοποιούς από την κεντρική υπηρεσία να μεταβούν στο φαρμακείο. Με την συνδρομή του Διευθυντή της οικείας περιφερειακής Διεύθυνσης που υπάγεται το φαρμακείο, ο οποίος μετέβη άμεσα και μερίμνησε για το άνοιγμα του φαρμακείου, έως τις 10:00 πμ είχε πλήρως αποκατασταθεί η λειτουργία του και εξυπηρετήθηκαν οι ασφαλισμένοι. Έχει ήδη δοθεί εντολή από τη Διοίκηση για τη διεξοδική διερεύνηση του περιστατικού και την απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών" αναφέρεται.

Προσπαθώντας να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία, ο ΕΟΠΥΥ ανέφερε πως η αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων που παρατηρείται σε ορισμένα φαρμακεία τις τελευταίες ημέρες οφείλεται σε μείωση της ταχύτητας απόκρισης των ηλεκτρονικών εφαρμογών λόγω της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης στο δίκτυο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής εκτέλεσης συνταγών που οδήγησαν σε καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα μέρος των ασφαλισμένων να προσέλθουν και χθες.

Ταλαιπωρία και ουρές

Όσοι έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να περιμένουν τη σειρά τους έξω από ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, όντας οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους ασθενείς, μιλούν για μεγάλες αναμονές που έχουν φτάσει και τις δύο ώρες- ειδικά πριν τις αργίες-, αλλά και για ελλείψεις φαρμακοποιών που καθυστερούν ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση. Το σύστημα όμως δείχνει αδιαφορία όπως έχει στηθεί, καθώς όπως έχει πολλές φορές δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κανένας ασθενής δεν θα πρέπει να ταλαιπωρείται και να περιμένει (όπως άλλωστε είχε ειπωθεί και για τη μείωση του χρόνου αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων).

Εσπευσμένες ανακοινώσεις

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει μέτρα προκειμένου να μην παρατηρούνται τέτοιες εικόνες. Αυτά περιλαμβάνουν τη διάθεση ορισμένων φαρμάκων υψηλού κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, την πρόσληψη επιπλέον φαρμακοποιών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τη μεταφορά φαρμάκων κατά οίκον που ξεκίνησε πιλοτικά από το 2024 και θα εφαρμοστεί καθολικά μετά τα τέλη Απριλίου 2025, με την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

"Δεσμεύομαι ότι αυτό το αίσχος δεν θα ξαναγίνει και θα βρούμε άμεσα λύση" έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Χ.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν ΦΥΚ, μπορούν να τα παίρνουν κατόπιν ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, είτε από ιδιωτικά φαρμακεία, αφού όμως, ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία ταυτοποίησης- εγγραφής, μέσω του TAXIS. Όμως ακόμη οι περισσότεροι επιλέγουν ακόμη τη φυσική παρουσία, νιώθοντας ενδεχομένως μεγαλύτερη σιγουριά πως θα πάρουν στα χέρια τους το φάρμακο που χρειάζονται.

Διαβάστε Επίσης

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε πως η ταλαιπωρία των συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων που έχουν απόλυτη ανάγκη το φάρμακό τους δεν αντιμετωπίζεται από το υφιστάμενο πλαίσιο διακίνησης αυτών των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και με την αξιοποίηση του έτοιμου δικτύου των 11.000 φαρμακείων, με ομοιόμορφη κατανομή και διασπορά ανά την επικράτεια.

"Επιτέλους οι θέσεις και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα "Φάρμακα Υψηλού Κόστους από το φαρμακείο της γειτονιάς" προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ευπαθείς ομάδες ασθενών, πρέπει άμεσα να γίνει πράξη. Εκείνο που προέχει, αποκλειστικά και μόνο, είναι η προστασία και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ασθενών" σημείωνε σε ανακοίνωσή του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 06:26

Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, triplex και PET/CT - Οδηγίες του υπουργείου Υγείας

Τα χρονικά διαστήματα επανάληψης πολλών συνηθισμένων διαγνωστικών εξετάσεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ορίζει απόφαση του υπουργείου Υγείας.

ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Οκτ 2025 | 13:14

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αττικόν για εγκαίνια ογκολογικής μονάδας - Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας [εικόνες - βίντεο]

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρξε περιορισμένη ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομικών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:00

Χνάρης για Άδωνι: Ασύστολα ψεύδη και αποκυήματα της φαντασίας του - Ο πολιτικός του "γλείφω εκεί που έχω φτύσει"

Η απάντηση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μανόλη Χνάρη στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 13 Οκτ 2025 | 13:09

Πεζοπορία με σορτσάκι στη Μεσσηνιακή Μάνη για τον Άδωνι Γεωργιάδη: "Ελλάδα, η ωραιότερη χώρα του κόσμου" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε τη Μεσσηνιακή Μάνη το πρωί της Κυριακής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 10 Οκτ 2025 | 06:29

Πώς θα εμβολιαστούν φέτος τα παιδιά για την γρίπη: Πρεμιέρα για το ρινικό εμβόλιο - Νέες συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Στα παιδιά που ο εμβολιασμός για γρίπη έχει ένδειξη, το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται μια φορά κάθε χρόνο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

06 Οκτ 2025 | 20:39

Α. Γεωργιάδης: Μεγάλη πράξη αλτρουισμού η δωρεά οργάνων

Η Κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Υγείας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στις μεταμοσχεύσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 06 Οκτ 2025 | 14:15

Παρουσιάστηκε το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού - Τι βαθμό έβαλαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Παρουσιάστηκαν το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα την αξιολόγησης των πολιτών που αφορούν νοσοκομεία και κλινικές

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Οκτ 2025 | 11:54

Μνημόσυνο για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του στρατάρχη Παπάγου - Παρόντες Γεωργιάδης και Καιρίδης

Την επιμνημόσυνη δέηση διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου-Χολαργού και ο επικεφαλής της Δημήτρης Οικονόμου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 11:53

Καρφί Γεωργιάδη για Δένδια: Θα μπορούσα κι εγώ, όπως κάποιοι άλλοι, να βγαίνω και να το παίζω καλός

"Η Κωνσταντοπούλου αδιαφορεί αν πάθει κάτι ο Ρούτσι - Είναι κακό άτομο, τη νοιάζει μόνο το δικηγορικό της γραφείο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΟΛΓΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ 06 Οκτ 2025 | 11:12

Γιατρός Πάνου Ρούτσι: "Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο υπουργός Υγείας - Αστείο το δελτίο Τύπου του νοσοκομείου"

Για την πορεία της υγείας του Πάνου Ρούτσι μίλησε η γιατρός του, Όλγα Κοσμοπούλου, κατά τη διάρκεια της 22ης ημέρας της απεργίας πείνας του πατέρα του Ντένις που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:39

Γεωργιάδης: Δεν προσέβαλα τον Ρούτσι - Κατήγγειλα την επικοινωνιακή διαχείριση της υγείας του από τα ΜΜΕ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ουδέποτε προσέβαλε τον Πάνο Ρούτσι και τονίζει ότι η κριτική του αφορά τη "διαστρέβλωση των γεγονότων" από μερικά ΜΜΕ.

21Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 05 Οκτ 2025 | 21:39

Νέα ανακοίνωση του νοσοκομείου Νίκαιας για τον Πάνο Ρούτσι - Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση

Ενώ ο Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για 21η ημέρα την απεργία πείνας το νοσοκομείο Νίκαιας εξέδωσε νέα σχετική ανακοίνωση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΡΟΥΤΣΙ 05 Οκτ 2025 | 11:48

Στα άκρα η κόντρα Ζωής-Αδωνι: "Είναι πολιτικό σκουλήκι" - "Με ευχαριστεί που με αποκαλεί έτσι, έχει ψυχικά θέματα"

Η σκληρή κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεχίζεται και ανεβάζει στο "κόκκινο" την πολιτική αντιπαράθεση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 12:11

Σδούκου για Ρούτσι: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να σταματήσει να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε πως θα ήθελε και εκείνη να μάθει τη συνέβη το βράδυ του Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Οκτ 2025 | 10:45

Γεωργιάδης κατά των γιατρών του Ρούτσι: "Αν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του και πάθει κάτι, θα έχουν την ποινική ευθύνη"

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τη γιατρό του Πάνου Ρούτσι, κ. Κοσμοπούλου, ότι "χρησιμοποιεί την ιατρική της ιδιότητα για πολιτικά παιχνίδια".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 21:40

Πλακιάς σε Γεωργιάδη: "Είμαι απλά πατέρας δύο παιδιών που δολοφόνησε το κράτος" - Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας

"Θεωρώ και εσάς όπως και τους υπόλοιπους της κυβέρνησής σας ΕΝΟΧΟΥΣ και υπεύθυνους για τη δολοφονία των παιδιών μου" αναφέρει ο Νίκος Πλακιάς προς τον Άδωνι Γεωργιάδη - Η απάντησή του

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 03 Οκτ 2025 | 16:50
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 02 Οκτ 2025 | 18:53

1566: Η πολυκαναλική απάντηση στην πολυφωνία της υγείας

Με χιούμορ και αμεσότητα, το τηλεοπτικό σποτ του Υπουργείου Υγείας παρουσιάζει τον νέο, ενιαίο αριθμό επικοινωνίας για υπηρεσίες υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 14:37

Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε

"Όταν ξεκινήσει το δικαστήριο, αν θέλει ο κ. Ρούτσι μπορεί να κάνει αίτημα για τοξικολογικές", τόνισε ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 09:44

Γεωργιάδης: "Με βρίζει το MEGA όλη μέρα, με πολεμάει ο Μαρινάκης- Βαγγέλη μου όχι άλλο, θα με βγάλεις πρώτο"

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μην ξεκινήσει το δικαστήριο γιατί αν φτάσει στις εκλογές με τα Τέμπη ανοιχτά προσδοκά να πάρει 15%" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 09:20

Απάντηση Καρυστιανού σε Γεωργιάδη: "Σας ξεμπροστιάζω, εσείς κρύβεστε πίσω από την ιδιότητά μου, της χαροκαμένης μάνας"

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε για δειλία και άκρατη αλαζονεία τον υπουργό Υγείας, και τονίζει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Σεπ 2025 | 13:26

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού ασκεί αντιπολίτευση από το βάθρο της μητέρας που έχασε το παιδί της

"Το ενδεχόμενο κόμμα της Καρυστιανού ή το να συμμετέχει και το ενδεχόμενο κόμμα του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της Κεντροαριστεράς" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 10:54

Συγγνώμη από τον δημιουργό της fake δήλωσης Γεωργιάδη για τον Π. Ρούτσι - "Γενναίοι μέχρι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες"

Λήξη στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ψευδή δήλωση που αποδόθηκε σε εκείνον για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις για ένα fake tweet: "Κύριε Ρούτσι, υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν να φάνε"

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διακίνηση ψεύτικης δήλωσής του για τον Πάνο Ρούτσι.

28 Σεπ 2025 | 13:12

Το δημόσιο "ευχαριστώ" του Άδωνι Γεωργιάδη στην Έλενα Παπαρίζου: "Χρειαζόμαστε και έναν καλό λόγο"

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή σχόλιο της Έλενας Παπαρίζου στο The Voice

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2025 | 14:43

Ευγενία Μανωλίδου: Chic στο πλευρό του συζύγου της σε δείπνο

Με εντυπωσιακή μπλε δημιουργία η Ευγενία Μανωλίδου, δίπλα στο σύζυγό της και υπουργό υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 15:08

Στο Υπ. Υγείας οι τραυματιοφορείς: "Είμαστε όλοι άνω των 50, θέλουμε προσλήψεις και ένταξη στα βαρέα" - Τους συνάντησε ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε να δει τους συγκεντρωμένους και αρχικά θέλησε να τους ευχαριστήσει για τη δουλειά που κάνουν.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 23:59

Γεωργιάδης: Πρώτο το ΚΑΤ στην ανάρτηση ραντεβού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε "θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση και τους εργαζομένους" του νοσοκομείου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΑΦΟΡΜΗ 21 Σεπ 2025 | 21:27

Καρφί Γεωργιάδη σε Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ν. Συρίγο που πήρε τη συνέντευξη Καρυστιανού: "Να φοράτε κράνος"

"Κάθε μέρα, νέοι κυρίως άνθρωποι, είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται πολύ σοβαρά, επειδή απλά δεν φορούσαν κράνος" έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 14:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου τα ραντεβού με όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο 1566

Στην ανάρτηση προστέθηκε και το βίντεο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του νέου αριθμού 1566.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 19 Σεπ 2025 | 07:32

Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί για νέα ψηφιακή απάτη από επιτήδειους σε πολίτες - "Μην δίνετε στοιχεία"

Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων, εφιστά ο ΕΟΠΥΥ, καθώς επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα με στόχο να αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 18:07

Ελληνικά Hoaxes: Ο μηνυόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή

O ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη περί ποινής τριετούς φυλάκισης δεν ευσταθεί, αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Οκτ 2025 | 06:30

Μόνο οι 6 στις 10 αξονικές τομογραφίες που γίνονται στην Ελλάδα είναι πραγματικά αναγκαίες

Εφόσον οι γιατροί χρησιμοποιούν τις αξονικές τομογραφίες μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται, οι ασθενείς λαμβάνουν καλύτερη φροντίδα και εκτίθενται σε λιγότερη ακτινοβολία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 06:26

Κάθε πότε μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις αίματος, triplex και PET/CT - Οδηγίες του υπουργείου Υγείας

Τα χρονικά διαστήματα επανάληψης πολλών συνηθισμένων διαγνωστικών εξετάσεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ορίζει απόφαση του υπουργείου Υγείας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ 15 Οκτ 2025 | 06:28

Γιατί όλοι μιλούν για το μικροβίωμα του εντέρου και πώς επηρεάζει την πέψη και το ανοσοποιητικό μας

Περίπου το 70% των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας βρίσκεται γύρω από το έντερο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13 Οκτ 2025 | 06:40

Πέντε απλές αλλά διαχρονικές συνήθειες για καλύτερη υγεία από το Harvard

Η Δρ. Wynne Armand, γιατρός πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Mass General Brigham του Harvard, προτείνει πέντε απλές, ρεαλιστικές και διαχρονικές συνήθειες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητάς μας.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ 11 Οκτ 2025 | 08:14

Διαλειμματική νηστεία: Εκτός από την απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει και στην υγεία του εντέρου

Πολλοί διαπιστώνουν, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ότι με τον καιρό, οι έντονες λιγούρες μειώνονται και η σχέση τους με το φαγητό γίνεται πιο ισορροπημένη

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 10 Οκτ 2025 | 06:29

Πώς θα εμβολιαστούν φέτος τα παιδιά για την γρίπη: Πρεμιέρα για το ρινικό εμβόλιο - Νέες συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Στα παιδιά που ο εμβολιασμός για γρίπη έχει ένδειξη, το αντιγριπικό εμβόλιο γίνεται μια φορά κάθε χρόνο.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 09 Οκτ 2025 | 06:52

Αυτές είναι οι 5 τροφές που κρατούν ζωντανή τη μνήμη μας μετά τα 50

Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ορισμένες τροφές μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να συμβάλουν στη διατήρηση της μνήμης και της συγκέντρωσης.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 08 Οκτ 2025 | 06:23

Ακόμα και ένα light αναψυκτικό την ημέρα μπορεί να δημιουργήσει λίπος στο ήπαρ

Τα αναψυκτικά με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε ζάχαρη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος.

ΑΠΟ ΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ 04 Οκτ 2025 | 08:00

Απεργία πείνας: Πόσο μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φαγητό

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε να τρώμε; Πόσο αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός χωρίς να λαμβάνει τροφή;

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 03 Οκτ 2025 | 06:10

Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου στους νέους

Οι διαγνώσεις καρκίνου σε νεαρότερες ηλικίες γίνονται όλο και πιο συχνές.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 02 Οκτ 2025 | 06:20

Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό προειδοποιούν - Αυτά είναι τα ανησυχητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείτε

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, πριν κάποιος υποστεί έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλη καρδιαγγειακή νόσο, σχεδόν πάντα εμφανίζονται προειδοποιητικά σημάδια.

ΥΓΕΙΑ 01 Οκτ 2025 | 06:42

Οι τρεις τρόποι για να κλείνουμε ραντεβού με γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία - Τι αλλάζει από σήμερα

Με τρεις τρόπους θα κλείνουμε από σήμερα ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 06:22

Ερευνα: Σε ποια ηλικία ξεκινάμε να γερνάμε απότομα - Πότε ακριβώς αρχίζει η βιολογική φθορά

Η γήρανση, ως μια εκφυλιστική διαδικασία που συντελείται σε πολλά όργανα και βιολογικά επίπεδα, παραμένει ένα από τα πιο βαθιά αναπάντητα ερωτήματα

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΡΕΥΝΑ 27 Σεπ 2025 | 08:37

Το μυστικό μακροζωίας της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο: Γονίδια, καλές συνήθειες και... γιαούρτι

Η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα έφτασε στην εντυπωσιακή ηλικία των 117 ετών

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 26 Σεπ 2025 | 06:24

Ποιοι τύποι καρκίνου αυξάνονται ραγδαία και εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε άτομα κάτω των 50

Η αύξηση είναι τόσο έντονη που ερευνητές μιλούν πλέον για μια νέα "γενιά καρκίνου πρώιμης ηλικίας", με αιτίες που συνδέονται με τον τρόπο ζωής και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ 25 Σεπ 2025 | 06:35

Καρκίνος του προστάτη: Ποια συμπτώματα μπορούν να μας μπερδέψουν - Πότε πρόκειται για καλοήθη υπερπλασία ή προστατίτιδα

Σε αρκετούς άνδρες, ο καρκίνος συχνά διαγιγνώσκεται μόνο όταν παρουσιαστούν οι πρώτες ενοχλήσεις.

ΜΕΛΕΤΕΣ 24 Σεπ 2025 | 06:19

Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Πόσο ασφαλής είναι - Οι "θεωρίες" Τραμπ για την εμφάνιση αυτισμού στα παιδιά

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η αύξηση των διαγνώσεων αυτισμού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα παιδιά με αυτισμό σε βιολογικό ή γενετικό επίπεδο.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ 22 Σεπ 2025 | 06:40

Ρινικό εμβόλιο για τη γρίπη: Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος - Ποιοι δεν μπορούν να το κάνουν

Περίπου πενήντα χιλιάδες δόσεις ρινικού εμβολίου για τη γρίπη υπολογίζεται να διατεθούν φέτος στη χώρα μας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 20 Σεπ 2025 | 08:07

Μανία με την πρωτεΐνη: Πότε η υπερκατανάλωση μπορεί να μας κάνει κακό τελικά

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, καθώς συμβάλλει στη δόμηση και την αποκατάσταση των μυών, στην παραγωγή ενζύμων και ορμονών, αλλά και στη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού

MAYO CLINIC 19 Σεπ 2025 | 06:32

Μελέτη αποκαλύπτει τις κρυφές αιτίες εμφραγμάτων σε μικρότερες ηλικίες και ειδικά στις γυναίκες

Όταν οι γυναίκες πάθαιναν έμφραγμα, οι υποκείμενες αιτίες συχνά διαγιγνώσκονταν με λάθος τρόπο.

GUARDIAN 18 Σεπ 2025 | 06:10

Σταγόνες για την πρεσβυωπία αντί για γυαλιά ή χειρουργείο - Τι δείχνει νέα μελέτη

Τα γυαλιά πρεσβυωπίας ή η χειρουργική επέμβαση συνήθως λύνουν το πρόβλημα, ωστόσο πολλοί θεωρούν τα γυαλιά άβολα, ενώ η επέμβαση δεν είναι επιλογή για όλους.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Οκτ 2025 | 14:52

Τσαφούλιας: "Οι άνθρωποι που είναι στη Βουλή προσβάλλουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όχι αυτοί που είναι έξω"

"Με στενοχωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης παραπάνω από τους άλλους, γιατί έχει φοβερές γνώσεις και είναι δουλευταράς"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 17 Οκτ 2025 | 14:19

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Ανδρας έπεσε στο κενό από τον 24ο όροφο του Πύργου "Απόλλων"

Ο 44χρονος έπεσε στο κενό από την καφετέρια στον Πύργο Απόλλων

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 17 Οκτ 2025 | 14:16

Eξελίξεις στη Φοινικούντα: Καταθέτουν ο ανιψιός και η σύντροφός του για το τηλεφώνημα μισή ώρα μετά το έγκλημα

Οι δυο τους κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες και να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με το τηλεφώνημα που έκανε ο ανιψιός, μισή ώρα μετά το έγκλημα

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 13:44

Αποκάλυψη: Πώς ξέφυγε η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο το 2023- Η Πυροσβεστική δεν επενέβη άμεσα, τα εναέρια μέσα έφθασαν μετά από 22 λεπτά...

Οι πραγματογνώμονες που κλήθηκαν να εξετάσουν τι δεν λειτούργησε σωστά διαπίστωσαν, καθυστερήσεις, παραλείψεις και προβλήματα συντονισμού

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:54

Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στη Σύνοδο της EBU Mediterranean Leadership και στο συνέδριο MED – Mediterranean Dialogues

Το διεθνές αποτύπωμα και την εξωστρέφεια της ΕΡΤ υπογράμμισε η παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 17 Οκτ 2025 | 12:44

Σε διαδοχικό κλοιό κακοκαιριών η χώρα έως την Τετάρτη: Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού - Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων

Διαδοχικές κακοκαιρίες αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 17 Οκτ 2025 | 12:00

Συγκινημένος ο Άκης Παυλόπουλος: Ο γιος του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου [βίντεο]

Εμφανώς συγκινημένος, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ προανήγγειλε και...κεράσματα από Δευτέρα.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 17 Οκτ 2025 | 11:55

Φωτιά σε ισόγειο στα Άνω Πατήσια - Ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις [βίντεο]

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής επιχείρησε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Μαρκορά, στα Άνω Πατήσια.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 17 Οκτ 2025 | 11:51

Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Κορίνθου: Απανθρακωμένος ανασύρθηκε ο οδηγός της μηχανής

Μετά τη σύγκρουση ακολούθησε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ο οδηγός του δίκυκλου.

ΣΠΑΝΙΟ ΘΕΑΜΑ 17 Οκτ 2025 | 11:38

Κοζάνη: Αρκούδα διασχίζει κολυμπώντας τη λίμνη Πολυφύτου [βίντεο]

Η μεγάλη αρκούδα εθεάθη να κολυμπάει στη λίμνη Πολυφύτου, στην Κοζάνη

ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ 17 Οκτ 2025 | 10:57

Γρεβενά: Κυνηγός δέχτηκε επίθεση από αγριογούρουνο - Νοσηλεύεται με 60 ράμματα

Το περιστατικό έγινε σε περιοχή της Δεσκάτης το απόγευμα της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Οκτ 2025 | 10:37

Μεσσηνία: Ξεψύχησε γυναίκα ενώ περίμενε το ασθενοφόρο επί 45 λεπτά

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε αμέσως, αλλά το ασθενοφόρο χρειάστηκε για να φτάσει από την Καλαμάτα 45 λεπτά.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:27

Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Δύο γυναίκες νεκρές - Ενας άνδρας στη ΜΕΘ

Στη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή πέντε άτομα.

ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 10:24

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εκμεταλλεύονταν κορίτσια με ψυχικές ασθένειες και διακινούσαν πορνογραφικό υλικό και με ανήλικες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε περιοχή του Πανοράματος από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 17 Οκτ 2025 | 10:23

Αποκάλυψη για Φοινικούντα: Σε ποιον τηλεφώνησε η κοπέλα του ανιψιού μετά το φονικό - "Ισως εμπλέκονται και άλλα άτομα"

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση βρίσκονται οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για τη διπλή δολοφονία του ιδιοκτήτη σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα.

17 Οκτ 2025 | 10:16

Τραγωδία στις Αφίδνες: Πώς έγινε το τροχαίο με τους 2 νεκρούς - Σε απόσταση 20μ. εκτινάχθηκαν τα καθίσματα [εικόνες]

Η φονική σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών–Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Οκτ 2025 | 09:44

Η Ιντερσεξ κοινότητα ευχαριστεί τον Καπουτζίδη: "Δίνει φωνή και πρόσωπο σε μια κοινότητα που για χρόνια έμενε αόρατη"

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη της προς τον Γιώργο Καπουτζίδη, εξέφρασε η "Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ", για τη συμπερίληψη ενός ίντερσεξ χαρακτήρα στη σειρά "Σέρρες".

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 17 Οκτ 2025 | 09:09

Ρόδος: Η 3χρονη έμεινε 7 λεπτά μέσα στην πισίνα χωρίς κανείς να την αντιληφθεί - Γιατί δεν υπήρχε υποχρέωση για ναυαγοσώστη

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Ρόδου το 3χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο στον πάτο της πισίνας ξενοδοχείου.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 17 Οκτ 2025 | 09:05

Οκτώ τροχαία στον Κηφισό: Ουρές χιλιομέτρων από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι τον Πειραιά

Οκτώ τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν συνολικά το πρωί της Παρασκευής στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΠΟΥ 17 Οκτ 2025 | 08:46

Φωτιά σε βιομηχανική εγκατάσταση στη Κέρκυρα: Μήνυμα 112 λόγω πυκνών καπνών [βίντεο]

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με 22 πυροσβέστες και 8 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

17 Οκτ 2025 | 08:32

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο από τον ξυλοδαρμό 13χρονης από 17χρονη - "Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει", είπε η μητέρα της

Σοκ προκαλεί βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση μίας 17χρονης εις βάρος μίας 13χρονης, έξω από σχολείο στην Κεφαλονιά.

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 17 Οκτ 2025 | 07:54
ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 07:51

Εμβόλια και Υγεία: Δημιουργείται γραφείο εντοπισμού και αντιμετώπισης fake news από τον ΕΟΔΥ

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει εβδομαδιαίο δελτίο ενημέρωσης για τα fake news, το οποίο θα συνοδεύει το τακτικό επιδημιολογικό δελτίο του Οργανισμού.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 17 Οκτ 2025 | 07:46

Χίος: Εντοπισμός 29 μεταναστών μετά από πρόσκρουση λέμβου - Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άτομα

Είκοσι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν στον Παντουκιό Χίου, ενώ ακόμη πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο χωρίς τις αισθήσεις τους, απεγκλωβίστηκαν από δύσβατη, βραχώδη περιοχή, ύστερα από επιχείρηση διάσωσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 17 Οκτ 2025 | 07:34

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Οκτ 2025 | 07:33

Απάτες εκατομμυρίων με τον ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ένδυσης - Οι οδηγίες του λογιστή και το "ξέπλυμα" με σπίτια στο Ντουμπάι και αυτοκίνητα

Ακόμα και ακίνητα στο… Ντουμπάι, είχαν αγοράσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε ζημιά ύψους 2.190.000 ευρώ στο δημόσιο εξαπατώντας τον ΕΦΚΑ.