JA Greece: Χίλιοι έφηβοι businessmen παρουσιάζουν τις μαθητικές "επιχειρήσεις" τους στη Θεσσαλονίκη

Με ρεκόρ συμμετοχής (1.000 μαθητές από 45 σχολεία) και παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Μediterranean Cosmos, η 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ja greece

Με ρεκόρ συμμετοχής (1.000 μαθητές από 45 σχολεία) και παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιείται αυτή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Μediterranean Cosmos, η 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης.

To Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων σας προσκαλεί στην πιο δυναμική, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα εκδήλωση της Ελλάδας! Με μεγάλο ενθουσιασμό, πάνω από 1.000 έφηβοι "επιχειρηματίες" από 45 Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης θα παρουσιάσουν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos, τις έξυπνες "επιχειρήσεις" που κατάφεραν να δημιουργήσουν από τα σχολικά θρανία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020" του JA Greece. Οι "επιχειρήσεις" των παιδιών που θα κάνουν "πρεμιέρα" στη 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2020 είναι καινοτόμες και πλήρως λειτουργικές στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος και την ημέρα εκείνη τα παιδιά θα θέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο αγοραστικό κοινό. Η κριτική επιτροπή του JA Greece θα περάσει από όλα τα "καταστήματα"-περίπτερα των μαθητικών ομάδων και όταν ολοκληρωθεί η Eμπορική Έκθεση θα απονεμηθούν βραβεία. "Oι μικροί "επιχειρηματίες" αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το επιχειρηματικό "θαύμα" που κατάφεραν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την υποστήριξη καθηγητών, εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων, χορηγών κ.ά. Είναι τα παιδιά που εργάζονται σκληρά, έχουν όραμα και αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Aργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: "Φέτος οι ιδέες των παιδιών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και πρωτότυπες και είναι βέβαιο ότι η κριτική επιτροπή θα δυσκολευτεί να επιλέξει τις καλύτερες ομάδες". Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση θα ξεκινήσει στις 09:00 και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή των 3 πρώτων βραβείων και δύο ειδικών βραβείων "Κοινωνικού Αντίκτυπου" και "Καλύτερου Περιπτέρου".

JA Greece: Χίλιοι έφηβοι businessmen παρουσιάζουν τις μαθητικές "επιχειρήσεις" τους στη Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η οποία θα επισκεφθεί πολλά μαθητικά "καταστήματα"-περίπτερα και θα απονείμει βραβείο στα παιδιά. Στην έναρξη, θα συγχαρεί και θα ευχηθεί καλή επιτυχία στους μικρούς "επιχειρηματίες", ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Χάρης Αρβανιτίδης.

Οι μαθητικές "επιχειρήσεις" που θα έχουν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, δικό τους "κατάστημα"-περίπτερο μέσα στο Mediterranean Cosmos, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας, είναι:

4ace - 4o ΓΕΛ Τρικάλων "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης", Act - Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Aid4mate - 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων "Γιώργος Σεφέρης", Apis - 1o ΕΠΑΛ Τρικάλων, Βefeat - 6ο ΓΕΛ Καβάλας, BoulesTracker – 1ο ΕΠΑΛ Νάουσας, Car Go - Ε.Κ. Σερρών και το 1 ΕΠΑΛ Καβάλας, CRE-teeth - ΕΠΑΛ Βρυσών & Γυμνάσιο Βρυσών Αποκορώνου Κρήτης, Deliverycious - ΓΕΛ Μοχού Ηρακλείου Κρήτης, Drive Temper - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ecoo-Wave Α.Ε - Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Edu-Games - ΓΕΛ Καλής Πέλλας, Εtoile Jewelleries - 5ο ΓΕΛ Καβάλας, Fashi-on-me - ΓΕΛ Ευκαρπίας, FindMyBin - Pinewood, The American International School of Thessaloniki, Fysis 'aim - ΕΠΑΛ Νικήτης, Grid - Κολλέγιο Ανατόλια, HospInstall - Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Kinesis - Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Local Secret - Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Making Tech Easy - Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης, Mystery Boxes – Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, ocLean - Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, Olea -Το δώρο της Αθηνάς - ΓΕΛ Γαζίου Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", Pinium - Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Play_So - Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Pumkinking - ΕΠΑΛ Βασιλικών, Save On Sight - 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, School Company For Eco Furniture S.C.E.F. - 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, SSW (Soufli Silkline Worms) - Ημερήσιο ΓΕΛ Σουφλίου, Tree Vibes - Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Upcycling - Γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου Σερρών, ve.assiros.gr - ΓΕΛ Ασσήρου, Έξυπνα παγκάκια - Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης, Ευ Ζην - Ε.Κ. Σερρών, Ίκαρος - Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Κρητικές Χαζιρομπουκιές - Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Μηλογεύσεις Βορρά - 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, Νησιόπολη - ΓΕΛ Αφάντου, Ο κήπος της αειφορίας - 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου "Ευγένιος Ευγενειάδης", Πελλαία Φύση - Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, πετμΕΕΕΕΚνοστιμιές - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, Πολύχρωμα Πανιά/Digital Fournoi – Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Φούρνων Ικαρίας, Το κυλικείο μας "Σουφέρνωναφας" - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης, Το Πήλινο Εργόχειρο - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Άργους Ορεστικού Καστοριάς, Τροφιστές - Γυμνάσιο Πετριάς Πέλλας.

ja greece

Η υπεύθυνη του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση", Ελένη Χελιώτη, δήλωσε πολύ χαρούμενη για τη σταθερή συμμετοχή σχολείων που παρουσιάζουν κάθε χρόνο εξαιρετικά προϊόντα αλλά και για τον ενθουσιασμό των Γυμνασίων και Λυκείων που φέτος γνώρισαν τη μαθητική επιχειρηματικότητα. "Παρατηρούμε ότι σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά από περιοχές όπως τα Τρίκαλα, το Σουφλί και η Νάουσα, έχουν κάνει πολύ δυναμική "είσοδο", αναπτύσσοντας επιχειρηματικές ιδέες υψηλών στόχων και απαιτήσεων", είπε η κα Χελιώτη.

Μία εβδομάδα μετά τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο The Mall Athens για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων, Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για πρώτη φορά η συμμετοχή έφθασε τα 75 σχολεία και τα μαθητικά "καταστήματα"-περίπτερα θα επεκταθούν και σε τρίτο όροφο. Ο μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός Junior Achievement Greece, παράρτημα του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του, με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων υλοποιούνται οι δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις:

Κύριοι Χορηγοί JA Greece: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY, Accenture

Χορηγοί Εκδήλωσης: Τhe Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Vision

Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean

Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

Στηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες "επιχειρηματίες" που κατάφεραν -μέσα σε λίγους μήνες- να κάνουν την έξυπνη ιδέα τους "επιχείρηση"! Τα παιδιά αυτά αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα! Πολλά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε όλους!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ 02 Μαρ 2021 | 22:42

Καταγγελία σοκ στο Παίδων "Αγία Σοφία": Τραυματιοφορέας κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά - Τον "καίει" το πόρισμα της ΕΔΕ [βίντεο]

Η καταγγελία για τον τραυματιοφορέα έγινε από συνάδελφό του στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 02 Μαρ 2021 | 22:33

Μυτιλήνη: Σάλος με καθηγήτρια που αρνείται να φορέσει μάσκα - Ενθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν το ίδιο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός προπαγανδίζει ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας μέσα και έξω από το σχολείο παρά τις παρατηρήσεις που έχει δεχθεί

ΤΖΑΚ ΠΟΤ 02 Μαρ 2021 | 22:29

Τζόκερ κλήρωση 2253: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (2/3/2021)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 02 Μαρ 2021 | 21:44

Συγκίνηση και χειροκροτήματα: Νεαρός βουτά στον Θερμαϊκό για να σώσει τυφλό σκύλο [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της βόλτας με την ιδιοκτήτριά του στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, έπεσε στη θάλασσα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ OPEN 02 Μαρ 2021 | 21:22

Ξεσπά η αδερφή θύματος της "17 Νοέμβρη": "Ο δολοφόνος Κουφοντίνας στρέφει τα φώτα πάνω του" [Βίντεο]

Συγκλονίζει η αδελφή του αστυνομικού Γιάννη Βάρη που δολοφονήθηκε σε ηλικία 26 ετών από ρουκέτα της "17 Νοέμβρη"

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 02 Μαρ 2021 | 21:04

Στην φυλακή δύο αδέρφια για υβριστικά σχόλια εναντίον εισαγγελέα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο αδέρφια για αναρτήσεις στο διαδίκτυο εναντίον εισαγγελικού λειτουργού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 02 Μαρ 2021 | 20:59

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων "σφυροκοπά" τον Κούγια - "Ξέρουμε να επιδεικνύουμε θάρρος"

Η Ένωση απαντά στον Αλέξη Κούγια που προτίθεται να καταθέσει αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 02 Μαρ 2021 | 20:53

Εξαφάνιση ανήλικης: Χάθηκε στου Ψυρρή η 16χρονη Παναγιώτα

Η Παναγιώτα Δ. έχει ύψος 1,60 μ., είναι αδύνατη, με καστανά μαλλιά και καστανά μάτια - Την τελευταία φορά που εθεάθη φορούσε μαύρη ζακέτα, μαύρο παντελόνι, πολύχρωμα αθλητικά παπούτσια και λευκό καπέλο

ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ RAFALE 02 Μαρ 2021 | 20:44

Στην Κρήτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ" - Κοινή άσκηση με τη φρεγάτα "Κανάρης"

Έφτασε στην Κρήτη το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκωλ" στο πλαίσιο της άσκησης "Κλεμανσώ 2021".

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 02 Μαρ 2021 | 20:22

Lockdown: Οι αλλαγές στις μετακινήσεις για τους κωδικούς 4 και 6 - Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σ/Κ

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να αποδώσουν τα μέτρα του lockdown, να μειωθούν τα κρούσματα και να υποχωρήσει η πίεση στο σύστημα Υγείας.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 02 Μαρ 2021 | 19:55

Σαρηγιάννης: Πρέπει να πάμε σε αυστηρό αλλά σοβαρό lockdown από αύριο και για παραπάνω από δυο εβδομάδες [Βίντεο]

Πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο, όχι μετά από δεκαπέντε μέρες τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ 02 Μαρ 2021 | 19:47

"Επιτέλους": Πώς αντέδρασε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μετά την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού

Ανάρτηση έκανε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, μετά την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από το Εθνικό Θέατρο

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 02 Μαρ 2021 | 19:24

Έρχονται αλλαγές: Με δίπλωμα αυτοκινήτου θα οδηγούμε δίκυκλο - Οι τρεις προϋποθέσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τη νόμιμη οδήγηση δικύκλου από κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου