Το ξίφος του ήρωα του λιμενικού Κ. Παπαδόπουλου παραδόθηκε στη σύζυγό του

Πέρασαν 40 ημέρες από το θάνατο του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο. Την Κυριακή, παραδόθηκε το ξίφος του στη σύζυγό του.

to-ksifos-tou-irwa-tou-limenikou-k-papadopoulou-paradothike-sti-suzugo-tou
SHARE THIS
0
SHARES

Πέρασαν 40 ημέρες από το θάνατο του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο. Την Κυριακή, στο μνημόσυνό του στη Μυτιλήνη, παραδόθηκε το ξίφος του στη σύζυγό του. 

Ο 44χρονος Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε προδωμένος από την καρδιά του, έχοντας όμως κατορθώσει να σώσει πάνω από 5.000 μετανάστες.

Ο Κυριάκος, ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 - 2016.

«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.

Σήμερα μετά το μνημόσυνο ο φίλος του ο Μιχάλης Κωστάκης, και Προεδρος των Λιμενικών στη Δυτική Ελλάδας, εκπροσωπόντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία, παρέδωσε το ξίφος του Κυριάκου, στη σύζυγό του.

"Σε μια ημέρα γεμάτη συγκίνηση παραδώσαμε σήμερα μετά το 40ημερο μνημόσυνο εκ μέρους των πλωτών του Λ.Σ Μυτιλήνης και της 33ης σειράς ΔΥΛΣ,ξίφος στην σύζυγο του πολυαγαπημένο μας φίλου συναδελφου και σειράς μας Υποπλοιαρχου Λ.Σ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ. ΑΘΆΝΑΤΟΣ", έγραψε ο κ. Κωστάκης στο Facebook.

Πηγή: Lesvosnews.net

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook