Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

Πώς έγινε η μεταφορά 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας. Οι τηλεφωνικές αναφορές του πρώην μοντέλου για την αποθήκη του Ασπροπύργου και αλλού.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

«Αστυνομική» ή ελεγχόμενη εταιρεία εισαγωγής σκραπ χρησιμοποίησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA, για να προσελκύσουν το 38χρονο πρώην μοντέλο και αθλητή του μπέϊζμπολ, όπως και τον 48χρονο από την Γουιάνα, στην μεταφορά των 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Ιδιοκτήτης της φαινόταν ο 35χρονος insider-μυστικός αστυνομικός, με τον οποίο συνομιλούσε το 38χρονο μοντέλο για την εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων, όπως αποκαλύπτεται από την δικογραφία, που δημοσιοποιεί σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Κομβικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης έχει ένας άλλος 38χρονος, επί 8 χρόνια, φίλος του πρώην μοντέλου, που φέρεται να τον έφερε σε επαφή με τον insider της αστυνομίας, ο οποίος δεν συνελήφθη και κατονομάστηκε από τον αθλητή του μπέϊζμπολ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

Παραμένει άγνωστο αν ο μυστικός αστυνομικός ήταν αυτός που προσέγγισε τον φίλο του μοντέλου, καθιστώντας τον και αυτόνinsider ή έπεσε και εκείνος θύμα του μυστικού αστυνομικού, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συλληφθεί δίνει μεγαλύτερα ποσοστά ισχύς στην πρώτη εκδοχή.

Η απόλυτα ελεγχόμενη μεταφορά των ναρκωτικών ξεκινά, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στα τέλη Ιανουαρίου 2015 όταν έρχεται στη χώρα μας ο 48χρονος από την Γουιάνα αναζητώντας Έλληνες συνεργάτες για την μεταφορά κοκαίνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη.

Μεγάλη σημασία έδωσαν οι αστυνομικοί στις τηλεφωνικές αναφορές του πρώην μοντέλου πως τη μεταφορά της κοκαΐνης από την αποθήκη του Ασπροπύργου σε άλλη κρυψώνα ίσως θα την έκανε αστυνομικός ή ταξιτζής, χωρίς όμως να προκύψει από την αστυνομική έρευνα τέτοια συμμετοχή.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης - εικόνα 2

Κατάθεση αστυνομικού

Η πρώτη επαφή του μυστικού αστυνομικού με τον 48χρονο από τη Γουιάνα και το 38χρονο πρώην μοντέλο, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2015, όπως αναφέρει σε κατάθεσή του αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Αναζητούσαν εταιρεία στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει νόμιμα συναλλαγές μεταφοράς φορτίων κοκαίνης από τη Ν. Αμερική ως κάλυψη για την μεταφορά τους. «Σε αυτούς παρουσιάστηκε η ύπαρξη τέτοιας εταιρείας με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με εμπορευματοκιβώτια πό τη Ν. Αμερική στην Ελλάδα και για διάφορα υλικά ή προϊόντα και οι Β....... και Χ....... (48χρονος και πρώην μοντέλο) συμφώνησαν για την ύπαρξη αρχικά δοκιμαστικής αποστολής φορτίου με κοντέινερ μόνο νόμιμου φορτίου μετά την οποία θα ακολουθούσαν και άλλες αποστολές φορτίων με κοκαίνη» καταθέτει ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης - εικόνα 3

Στις 18 Μαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ξεκίνησε από την Βρετανική Γουιάνα ένα εμπορευματοκιβώτιο, που χρηματοδοτήθηκε από τον 48χρονο και το πρώην μοντέλο, σαν δοκιμαστική αποστολή με νόμιμο φορτίο μέταλλα-σκραπ. Το συγκεκριμένο φορτίο έφθασε στην Ελλάδα στις 10 Ιουλίου με το εμπορικό πλοίο Zim Constanza, και μερικές μέρες αργότερα «ακτινογραφήθηκε» χωρίς να υπάρχουν ναρκωτικά στο εσωτερικό του. Τις συνεννοήσεις για τη διαδικασία μεταφοράς των κοντέινερ από την Γουιάνα στην Ελλάδα κανόνιζε άτομο με τα στοιχεία «Stephen Bourne». Στις 28 Ιουνίου ξεκίνησαν από την Γουιάνα άλλα δύο κοντέινερ με σκραπ, με την κοκαίνη να βρίσκεται στο εμπορευματοκιβώτιο ZIMU1112426. Το πρώην μοντέλο θα μάθαινε εκ των υστέρων σε ποιο από δύο κοντέινερ είναι τα ναρκωτικά, και ότι μαζί με τον 48χρονο από τη Γουιάνα θα ερχόταν και άλλο άτομο που γνωρίζει που είναι η κοκαίνη και πως θα τη βγάλει από εκεί. Τα κοντέινερ έφθασαν στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου με το πλοίο ZimVancouver και εκτελωνίστηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο 48χρονος από τη Γουιάνα έφθασε στην Ελλάδα μία μέρα νωρίτερα. Την ημέρα των συλλήψεων στις 4 Σεπτεμβρίου, το πρώην μοντέλο πήγε σε ξενοδοχείο του Πειραιά όπου πήρε άλλον κατηγορούμενο, έναν 38χρονο από τη Γουιάνα με Ολλανδικό διαβατήριο και στη συνέχεια παρουσία του insider πήγαν στην αποθήκη του Ασπροπύργου για να πάρουν τα ναρκωτικά μέσα από τα διαφορικά των φορτηγών. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο και ο 48χρονος από τη Γουιάνα σε ξενοδοχείο της Λ. Αλεξάνδρας. Το πρώην μοντέλο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αστυνομικών, ανέφερε ότι θα μετέφερε τα ναρκωτικά με τυχαίο ταξί που θα σταματούσε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ή με τρόπο που θα κανόνιζε ο 38χρονος με το Ολλανδικό διαβατήριο.

Οι συνομιλίες του πρώην μοντέλου

Η παρουσία του ή των insider, με τους οποίους συνομιλούσε το πρώην μοντέλο, δεν επέβαλλε την εκτενή παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του, ενώ και στη δικογραφία εμπεριέχονται δειγματοληπτικά μόλις οκτώ απομαγνητοφωνήσεις, οι οποίες έγιναν από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Μία από αυτές έγινε στις 11:11 της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν το μοντέλο επικοινωνεί με άγνωστο άτομο αναζητώντας πληροφορίες για την προμήθεια ζυγαριάς με την οποία θα ζύγιζε τα ναρκωτικά:

Μοντέλο: Έλα με πήρες;

Άγνωστος: Βρήκα

Μοντέλο: Ναι; Που μπορεί να μου το αφήσεις ρε;

Άγνωστος: Τώρα δεν μπορώπουθενά. Τώρα το θέλεις;

Μοντέλο: όχι βρε. Όχι, μετά που θα είσαι;

Άγνωστος: Δεν ξέρω που θα είμαι. Σήμερα την θέλεις εσύ;

Μοντέλο: Ναι βρε τη θέλω για σήμερα και για αύριο.

Άγνωστος: θα σου πω εγώ να πας να την πάρεις τώρα.

Μοντέλο: Α εντάξει που; Γιατί πρέπει να φύγω από το κέντρο γι αυτό.

Άγνωστος: Θυμάσαι που... Την στοά που ήμασταν στο τέτοιο... στην στοά που μου έχει αφήσει κάποια στιγμή ο Π...... κάποια λεφτά; Στη Βουλής. Που είναι ένα τσαγκαράδικο.

Μοντέλο: που είναι αυτό βρε γιατί εγώ είμαι με τα πόδια. Που είναι τώρα αυτό;

Άγνωστος : Να πας στη οδό Βουλής 7 όπου εκεί είναι μια στοά, και μόλις μπεις μέσα εκεί βρίσκεται δεξιά ένα τσαγκαράδικο, θα μπεις μέσα και θα πεις ότι είμαι φίλος του Κ...... και πέρασα να πάρω την ζυγαριά.

Μοντέλο: εντάξει θα πάω τώρα.

Μερικές ώρες αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας το πρώην μοντέλο συνομιλεί στην Αγγλική γλώσσα με τον 38χρονο από την Γουιάνα με το Ολλανδικό διαβατήριο, για το σημείο ραντεβού στο Σύνταγμα:

Μοντέλο: Που περιμένεις;

Άγνωστος: Είσαι ήδη εδώ; Είμαι έτοιμος, όταν είσαι έτοιμος;

Μοντέλο: Είμαι σχεδόν, στο αυτοκίνητό μου, θα μου πάρει 2 λεπτά να έρθω εκεί.

Άγνωστος: Εντάξει θα σε δω σύντομα.

Μοντέλο: Που θα είσαι;

Άγνωστος: Ακόμα κάθομαι στο εστιατόριο, θα αρχίσω να περπατάω σε δύο λεπτά.

Μοντέλ: Πήγαινε στα ταξί

Άγνωστος: Στα ταξί; Εντάξει θα πάω εκεί

Μοντέλο: Οκ γεια.

Ακολουθεί μία άλλη λίγο αργότερα:

Μοντέλο: που είσαι φίλε;

Άγνωστος: Είμαι εδώ φίλε, εντάξει είδα το αυτοκίνητο, μοιάζει με σένα, είμαι εδώ, ξέρεις.

Μοντέλο: Είμαι στα ταξί, είμαι μπροστά με τα αλάρμ.

Άγνωστος: Εντάξει περπατάω προς εσένα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην μοντέλου και των δύο συνεργών του.

Ο συνήγορος του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Ο εντολέας μου έδωσε πλήρης και αναλυτικές εξηγήσεις στον κ. Ανακριτή. Από την απολογία του διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος είναι ο ‘τελευταίος τροχός της αμάξης’ και ότι φυσικά δεν είναι ούτε εγκέφαλος, ούτε οργανωτής της διακίνησης των ναρκωτικών όπως έως τώρα εφέρετο. Πιστεύω ότι η πορεία της ανακρίσεως θα ανακαλύψει και θα υποδείξει και θα βρει τους πραγματικούς εμπόρους και διακινητές».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

1, 48 ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 24 Ιαν 2021 | 15:04

Φρίκη: Πάνω από 10 βιασμoί την ημέρα στην Ελλάδα - Μόνος 1 στους 24 καταγγέλλεται

Περίπου 4.000 βιασμοί, σεξ χωρίς συναίνεση, διαπράττονται ετησίως στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ -9- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ -29- ΑΤΟΜΑ 23 Ιαν 2021 | 13:54

Οι δουλέμποροι της... Riviera: Η "Ζούγκλα", οι "Βασανιστές", ο Δάσκαλος" και οι "βαρκάρηδες"

Πώς έφτασε η Ελληνική Αστυνομία στους δουλέμπορους της... Riviera - Τέλος σε κύκλωμα με αρχηγείο στην Τουρκία

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 19 Ιαν 2021 | 07:43

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον Νορβηγό - Ψάχνουν το στίγμα του κινητού

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο του θύματος, η 54χρονη λίγες ημέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει έντρομη, λέγοντας του ότι ο σύντροφός της θέλει να την σκοτώσει.

ΑΠΟ ΤΟ OPEN 18 Ιαν 2021 | 19:29

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες

ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2021 | 07:33

Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτό είναι το βίντεο που τους πρόδωσε

Οδηγίες για να κρυφτούν οι δύο ανήλικοι, έδινε στην μητέρα τους μέσω τηλεφώνου ο Ειδικός Φρουρός. Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη.

ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 Ιαν 2021 | 14:58

Μαφία των ποτών: Πώς ο ΡΟΜΑ και ΦΕΝΤΙΑ θα γέμιζαν λαθραίες "μπόμπες" την εστίαση μετά το lockdown [εικόνες]

Η Μαφία των… ποτών, ετοίμαζε "εκρηκτική" και επικίνδυνη επαναφορά μετά το lockdown, με ακαθόριστης προέλευσης οινοπνευματώδη λαθραία ποτά σε μπαρ, κλαμπ, κάβες κλπ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2021 | 17:09

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ο ρόλος του προκλητικού αστυνομικού που τους "έκανε πλάτες" - Πώς τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του 52χρονου σταθμάρχη, είχαν στο "κάδρο" των ερευνών διάφορους ανηλίκους υπόπτους.