Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

Πώς έγινε η μεταφορά 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας. Οι τηλεφωνικές αναφορές του πρώην μοντέλου για την αποθήκη του Ασπροπύργου και αλλού.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

«Αστυνομική» ή ελεγχόμενη εταιρεία εισαγωγής σκραπ χρησιμοποίησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την DEA, για να προσελκύσουν το 38χρονο πρώην μοντέλο και αθλητή του μπέϊζμπολ, όπως και τον 48χρονο από την Γουιάνα, στην μεταφορά των 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Ιδιοκτήτης της φαινόταν ο 35χρονος insider-μυστικός αστυνομικός, με τον οποίο συνομιλούσε το 38χρονο μοντέλο για την εισαγωγή των εμπορευματοκιβωτίων, όπως αποκαλύπτεται από την δικογραφία, που δημοσιοποιεί σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Κομβικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης έχει ένας άλλος 38χρονος, επί 8 χρόνια, φίλος του πρώην μοντέλου, που φέρεται να τον έφερε σε επαφή με τον insider της αστυνομίας, ο οποίος δεν συνελήφθη και κατονομάστηκε από τον αθλητή του μπέϊζμπολ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης

Παραμένει άγνωστο αν ο μυστικός αστυνομικός ήταν αυτός που προσέγγισε τον φίλο του μοντέλου, καθιστώντας τον και αυτόνinsider ή έπεσε και εκείνος θύμα του μυστικού αστυνομικού, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συλληφθεί δίνει μεγαλύτερα ποσοστά ισχύς στην πρώτη εκδοχή.

Η απόλυτα ελεγχόμενη μεταφορά των ναρκωτικών ξεκινά, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στα τέλη Ιανουαρίου 2015 όταν έρχεται στη χώρα μας ο 48χρονος από την Γουιάνα αναζητώντας Έλληνες συνεργάτες για την μεταφορά κοκαίνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη.

Μεγάλη σημασία έδωσαν οι αστυνομικοί στις τηλεφωνικές αναφορές του πρώην μοντέλου πως τη μεταφορά της κοκαΐνης από την αποθήκη του Ασπροπύργου σε άλλη κρυψώνα ίσως θα την έκανε αστυνομικός ή ταξιτζής, χωρίς όμως να προκύψει από την αστυνομική έρευνα τέτοια συμμετοχή.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης - εικόνα 2

Κατάθεση αστυνομικού

Η πρώτη επαφή του μυστικού αστυνομικού με τον 48χρονο από τη Γουιάνα και το 38χρονο πρώην μοντέλο, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2015, όπως αναφέρει σε κατάθεσή του αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Αναζητούσαν εταιρεία στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει νόμιμα συναλλαγές μεταφοράς φορτίων κοκαίνης από τη Ν. Αμερική ως κάλυψη για την μεταφορά τους. «Σε αυτούς παρουσιάστηκε η ύπαρξη τέτοιας εταιρείας με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων με εμπορευματοκιβώτια πό τη Ν. Αμερική στην Ελλάδα και για διάφορα υλικά ή προϊόντα και οι Β....... και Χ....... (48χρονος και πρώην μοντέλο) συμφώνησαν για την ύπαρξη αρχικά δοκιμαστικής αποστολής φορτίου με κοντέινερ μόνο νόμιμου φορτίου μετά την οποία θα ακολουθούσαν και άλλες αποστολές φορτίων με κοκαίνη» καταθέτει ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Το πρώην μοντέλο και η διαδρομή 27 κιλών κοκαΐνης - εικόνα 3

Στις 18 Μαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ξεκίνησε από την Βρετανική Γουιάνα ένα εμπορευματοκιβώτιο, που χρηματοδοτήθηκε από τον 48χρονο και το πρώην μοντέλο, σαν δοκιμαστική αποστολή με νόμιμο φορτίο μέταλλα-σκραπ. Το συγκεκριμένο φορτίο έφθασε στην Ελλάδα στις 10 Ιουλίου με το εμπορικό πλοίο Zim Constanza, και μερικές μέρες αργότερα «ακτινογραφήθηκε» χωρίς να υπάρχουν ναρκωτικά στο εσωτερικό του. Τις συνεννοήσεις για τη διαδικασία μεταφοράς των κοντέινερ από την Γουιάνα στην Ελλάδα κανόνιζε άτομο με τα στοιχεία «Stephen Bourne». Στις 28 Ιουνίου ξεκίνησαν από την Γουιάνα άλλα δύο κοντέινερ με σκραπ, με την κοκαίνη να βρίσκεται στο εμπορευματοκιβώτιο ZIMU1112426. Το πρώην μοντέλο θα μάθαινε εκ των υστέρων σε ποιο από δύο κοντέινερ είναι τα ναρκωτικά, και ότι μαζί με τον 48χρονο από τη Γουιάνα θα ερχόταν και άλλο άτομο που γνωρίζει που είναι η κοκαίνη και πως θα τη βγάλει από εκεί. Τα κοντέινερ έφθασαν στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου με το πλοίο ZimVancouver και εκτελωνίστηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο 48χρονος από τη Γουιάνα έφθασε στην Ελλάδα μία μέρα νωρίτερα. Την ημέρα των συλλήψεων στις 4 Σεπτεμβρίου, το πρώην μοντέλο πήγε σε ξενοδοχείο του Πειραιά όπου πήρε άλλον κατηγορούμενο, έναν 38χρονο από τη Γουιάνα με Ολλανδικό διαβατήριο και στη συνέχεια παρουσία του insider πήγαν στην αποθήκη του Ασπροπύργου για να πάρουν τα ναρκωτικά μέσα από τα διαφορικά των φορτηγών. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο και ο 48χρονος από τη Γουιάνα σε ξενοδοχείο της Λ. Αλεξάνδρας. Το πρώην μοντέλο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αστυνομικών, ανέφερε ότι θα μετέφερε τα ναρκωτικά με τυχαίο ταξί που θα σταματούσε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ή με τρόπο που θα κανόνιζε ο 38χρονος με το Ολλανδικό διαβατήριο.

Οι συνομιλίες του πρώην μοντέλου

Η παρουσία του ή των insider, με τους οποίους συνομιλούσε το πρώην μοντέλο, δεν επέβαλλε την εκτενή παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του, ενώ και στη δικογραφία εμπεριέχονται δειγματοληπτικά μόλις οκτώ απομαγνητοφωνήσεις, οι οποίες έγιναν από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Μία από αυτές έγινε στις 11:11 της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν το μοντέλο επικοινωνεί με άγνωστο άτομο αναζητώντας πληροφορίες για την προμήθεια ζυγαριάς με την οποία θα ζύγιζε τα ναρκωτικά:

Μοντέλο: Έλα με πήρες;

Άγνωστος: Βρήκα

Μοντέλο: Ναι; Που μπορεί να μου το αφήσεις ρε;

Άγνωστος: Τώρα δεν μπορώπουθενά. Τώρα το θέλεις;

Μοντέλο: όχι βρε. Όχι, μετά που θα είσαι;

Άγνωστος: Δεν ξέρω που θα είμαι. Σήμερα την θέλεις εσύ;

Μοντέλο: Ναι βρε τη θέλω για σήμερα και για αύριο.

Άγνωστος: θα σου πω εγώ να πας να την πάρεις τώρα.

Μοντέλο: Α εντάξει που; Γιατί πρέπει να φύγω από το κέντρο γι αυτό.

Άγνωστος: Θυμάσαι που... Την στοά που ήμασταν στο τέτοιο... στην στοά που μου έχει αφήσει κάποια στιγμή ο Π...... κάποια λεφτά; Στη Βουλής. Που είναι ένα τσαγκαράδικο.

Μοντέλο: που είναι αυτό βρε γιατί εγώ είμαι με τα πόδια. Που είναι τώρα αυτό;

Άγνωστος : Να πας στη οδό Βουλής 7 όπου εκεί είναι μια στοά, και μόλις μπεις μέσα εκεί βρίσκεται δεξιά ένα τσαγκαράδικο, θα μπεις μέσα και θα πεις ότι είμαι φίλος του Κ...... και πέρασα να πάρω την ζυγαριά.

Μοντέλο: εντάξει θα πάω τώρα.

Μερικές ώρες αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας το πρώην μοντέλο συνομιλεί στην Αγγλική γλώσσα με τον 38χρονο από την Γουιάνα με το Ολλανδικό διαβατήριο, για το σημείο ραντεβού στο Σύνταγμα:

Μοντέλο: Που περιμένεις;

Άγνωστος: Είσαι ήδη εδώ; Είμαι έτοιμος, όταν είσαι έτοιμος;

Μοντέλο: Είμαι σχεδόν, στο αυτοκίνητό μου, θα μου πάρει 2 λεπτά να έρθω εκεί.

Άγνωστος: Εντάξει θα σε δω σύντομα.

Μοντέλο: Που θα είσαι;

Άγνωστος: Ακόμα κάθομαι στο εστιατόριο, θα αρχίσω να περπατάω σε δύο λεπτά.

Μοντέλ: Πήγαινε στα ταξί

Άγνωστος: Στα ταξί; Εντάξει θα πάω εκεί

Μοντέλο: Οκ γεια.

Ακολουθεί μία άλλη λίγο αργότερα:

Μοντέλο: που είσαι φίλε;

Άγνωστος: Είμαι εδώ φίλε, εντάξει είδα το αυτοκίνητο, μοιάζει με σένα, είμαι εδώ, ξέρεις.

Μοντέλο: Είμαι στα ταξί, είμαι μπροστά με τα αλάρμ.

Άγνωστος: Εντάξει περπατάω προς εσένα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην μοντέλου και των δύο συνεργών του.

Ο συνήγορος του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Ο εντολέας μου έδωσε πλήρης και αναλυτικές εξηγήσεις στον κ. Ανακριτή. Από την απολογία του διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος είναι ο ‘τελευταίος τροχός της αμάξης’ και ότι φυσικά δεν είναι ούτε εγκέφαλος, ούτε οργανωτής της διακίνησης των ναρκωτικών όπως έως τώρα εφέρετο. Πιστεύω ότι η πορεία της ανακρίσεως θα ανακαλύψει και θα υποδείξει και θα βρει τους πραγματικούς εμπόρους και διακινητές».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 22 Ιαν 2022 | 08:55

Ο διάβολος με τα ράσα: Βίασε έξι φορές την 17χρονη μέσα στην εκκλησία και στο ΙΧ του - Φρίκη στα Κάτω Πατήσια

Ο ιερέας φέρεται να είχε βιάσει την ανήλικη 6 φορές στην εκκλησία, στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητό του.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Ιαν 2022 | 07:29

Τρία πρόσωπα έχει αναγνωρίσει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ρίχνουν φως οι τοξικολογικές και το DNA

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε την σεξουαλική κακοποίησή και τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, αναμένονται από τις Αρχές.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 12 Ιαν 2022 | 07:45

Ξυλοδαρμός καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι δικαστικές του περιπέτειες για τοκογλυφία και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προς το παρόν δεν προκύπτουν ενδείξεις επίθεσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 3% ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 11 Ιαν 2022 | 07:49

Πάνω από 1.600 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό - Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα

Συνολικά 1.634 αστυνομικοί νοσούν με κορονοϊό, όπως προκύπτει από την ημερήσια αναφορά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με τους 27 από αυτούς να νοσηλεύονται.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2022 | 20:01

Άγιος Παντελεήμονας: Αγριος καβγάς σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών - Επιτέθηκαν και στην αστυνομία [Βίντεο]

Ένταση ανάμεσα σε ανηλίκους σε δομή φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονας για άγνωστη αφορμή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

ΚΕΝΤΡΑ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ 07 Ιαν 2022 | 08:35

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών

Στις 17 Ιανουαρίου, αναμένεται η έναρξη της τετράμηνης εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν το νεοσύστατο σώμα των Πανεπιστημιακών αστυνομικών.

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 07 Ιαν 2022 | 07:02

Χαλάνδρι: Η εγκατάλειψη του βρέφους, η μαυροντυμένη γυναίκα και το σημείωμα

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με το 2 μηνών βρέφος που βρέθηκε σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Τετάρτης.