Το πρώτο ατύχημα του Tesla εκτός ΗΠΑ έγινε στη Φλώρινα

Λίγο έξω από τη Φλώρινα καταγράφηκε την Παρασκευή το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός ΗΠΑ.

to-prwto-atuxima-tou-tesla-ektos-ipa-egine-sti-flwrina
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγο έξω από τη Φλώρινα καταγράφηκε την Παρασκευή το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός ΗΠΑ. Ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, Γιου Γιου Ξουέ, πραγματοποιούσε με το Tesla του μία περιοδεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, διανύοντας περίπου 40.000 χιλιόμετρα σε 25 διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, το όχημα βγήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτός πορείας και χτύπησε εντελώς απροειδοποίητα στις προστατευτικές μπαριέρες του δρόμου, ενώ ταξίδευε με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν στη χώρα μας λόγω έλλειψης κατάλληλων συνεργείων. 

Ο κάτοχος του οχήματος θεωρεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot υπεύθυνο για το ατύχημα, αν και η ίδια η Tesla επιμένει ότι ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο, οφείλουν να κρατούν οι οδηγοί και με τα δύο χέρια τους το τιμόνι.

Εξάλλου η Tesla αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας, ότι ο Ξουέ είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το γεγονός, ότι η εταιρεία δεν εκπροσωπείται στην Ανατολική Ευρώπη και δεν παρέχει εκεί υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά της. Τόνισε επίσης, ότι το Model 3 δεν έχει λάβει προς το παρόν έγκριση οδήγησης εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook