Το σατανικό σχέδιο, το σπίτι του πατέρα του & τα δάνεια

Το σατανικό ζευγάρι της Κοζάνης είχε καθαρίσει το σπίτι με ατμοκαθαριστή, για να εξαφανίσει τα ίχνη του Κώστα Πολύζου. Ολο το χρονικό της δολοφονίας.

Το σατανικό σχέδιο, το σπίτι του πατέρα του & τα δάνεια

Τραγική σύμπτωση. Ο Κωστής Πολύζος αποφοίτησε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, σχολή στην οποία φοιτούσε και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, για να δουλέψει στο γαλακτοπωλείο του θείου του....

«Μάνα» και πατριός είχαν πάρει εν αγνοία του, δάνεια ύψους 250.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εξοχικό στα Ψαχούδια Χαλκιδικής και ένα φορτηγό. Νωρίτερα τον είχαν αναγκάσει να πουλήσει ένα διαμέρισμα στη Σιάτιστα, αξίας 50.000 ευρώ, που του είχε αφήσει ο φυσικός του πατέρας πριν πεθάνει.

Ο παππούς και ο θείος του (από τον φυσικό του πατέρα) είχαν αντιδράσει έντονα σε αυτή την πώληση χωρίς να καταφέρουν να την αποτρέψουν. Ο φυσικός του πατέρας φερόταν να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια, όπως τουλάχιστον ανέγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.

Μετά την εξαφάνιση του Κωστή και αργότερα μετά τον εντοπισμό της σορού του, κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν διαπιστώσει ότι η 49χρονη διατηρούσε σχέσεις με τον 42χρονο, μετέπειτα πατριό, ακόμη και το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένη. Αυτή η διαπίστωση είχε προκαλέσει την έρευνα, όπως αποκαλύπτουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, για το ενδεχόμενο δολοφονίας του φυσικού πατέρα του 23χρονου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Το σατανικό ζευγάρι, είχε πάρει κάποια από τα δάνεια στο όνομα του νεαρού, με τον πατριό να πλαστογραφεί την υπογραφή του, εν αγνοία του 23χρονου. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον ενοχλούσαν καθημερινά, τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες λόγω μη καταβολών των δόσεων. Το έγκλημα φαίνεται να έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2011, μέσα στο σπίτι, ενώ η εξαφάνισή του δηλώθηκε δύο μέρες μετά από την «μητέρα» του. Κάποιους μήνες αργότερα, η ίδια «με δάκρυα στα μάτια» έκανε έκκληση από την εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, για να βρεθεί το παιδί της. Δύο μέρες μετά την εκπομπή, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, περίπου 7 μήνες μετά την εξαφάνιση, βρέθηκε το πτώμα του, από έναν κυνηγό από τα Γρεβενά, θαμμένο σε πλαγιά κτήματος του πατριού. Από τη μέση και πάνω είχαν απομείνει μόνο τα οστά, καθώς είχε φαγωθεί από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου. Το σημείο ταφής, οι δράστες το είχαν καλύψει με κλαδιά για μην υπάρχει πρόσβαση εκεί και τυχαίος εντοπισμός. Οι βροχές και τα αγρίμια είχαν ξεθάψει τη σορό, και τα σκυλιά του κυνηγού την εντόπισαν.Το θύμα δεν φορούσε παπούτσια...

Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον Ανακριτή Κοζάνης. Επιβαρυντικά στοιχεία για το ζευγάρι, ήταν το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς, όπως επίσης ότι ο πατριός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όμως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την «μάνα» του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με... ατμοκαθαριστή το σπίτι! Παράλληλα άλλαξαν κρεβάτια και έπιπλα στο σπίτι. Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκινητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, αφού προέβη σε αρκετούς... βιολογικούς καθαρισμούς στο εσωτερικό του, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Το όχημα αυτό το είχε αγοράσει ένας στρατιωτικός. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδα στο εσωτερικό του, το εξερεύνησαν με σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης, χωρίς να προκύψει ότι ήταν αιματηρό αποτύπωμα του Κωστή Πολύζου.

«Μητέρα», πατριός και ο 13χρονος σήμερα ετεροθαλής αδελφός του, είχαν καταθέσει ότι ο Κωστής Πολύζος είχε επιστρέψει στο σπίτι από φίλο του που έμενε απέναντι. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους.

Και οι τρεις υποστήριζαν ότι ο Κωστής έφυγε από το σπίτι λέγοντας ότι πάει και πάλι για λίγο στον φίλο του, χωρίς να πάρει κλειδιά, κινητό, τσιγάρα αλλά μόνο μια ομπρέλα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκτός από αυτά δεν φορούσε... παπούτσια, ενώ δεν είχε πάρει και ομπρέλα. Οι συγγενείς του πατριού που έμεναν στον επάνω όροφο, όπως και γείτονες, είπαν ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 23:30. Κανείς όμως δεν τον είχε δει να βγαίνει, κανείς δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, αφού όπως φαίνεται μέσα στο σπίτι του εξελίχθηκε ο καυγάς και η δολοφονία του.

«Μάνα» και πατριός, μετά τον εντοπισμό του Κωστή, μαζί με τον 13χρονο γιο τους, έφυγαν από τη Σιάτιστα, και μετακόμισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Δήμητρος στην Ελευσίνα, μη μπορώντας να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους. Ο πατριός, πριν από το έγκλημα, είχε προσληφθεί στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη.

Την Τετάρτη, ο ανακριτής Κοζάνης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού από κοινού, ψευδορκία μάρτυρα και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Οδηγήθηκαν αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από εκεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ενώ πιθανόν την Δευτέρα θα μεταχθούν στον Ανακριτή Κοζάνης, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

50.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 23 Ιαν 2022 | 19:01

Βέλγιο: Αγρια επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία [εικόνες - βίντεο]

Με χημικά και ρίψεις νερού η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση των διαδηλωτών στο Βέλγιο.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 20 Ιαν 2022 | 12:40

Χτυπούσε με μπουνιές τη σύζυγό του στην Πάτρα και εκείνη κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία με μήνυμα

Νέο περιστατικό ενδοικογενειακής βίας. Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του με μπουνιές στην Πάτρα.

ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 19 Ιαν 2022 | 21:01

Κοζάνη: 41χρονη περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να αφαιρεθεί το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε

41χρονη γυναίκα αναζητούσε λύση περιφερόμενη στα νοσοκομεία της Κοζάνης, προκειμένου να της αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο που κυοφορούσε

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 19 Ιαν 2022 | 11:08

Ομαδικός βιασμός στον Βόλο: Ποινική δίωξη σε δύο νεαρούς - Πώς περιγράφει η 20χρονη τι συνέβη

Καταγγελία κοπέλας ότι βιάστηκε από δύο άντρες στον Βόλο. Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι.

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 19 Ιαν 2022 | 10:41

Νέο "κρούσμα" στη Θεσσαλονίκη: 17χρονη κατήγγειλε βιασμό από 16χρονο

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 17χρονη καταγγέλλουσα, η πράξη έγινε ένα 24ωρο νωρίτερα, σε εξωτερικό χώρο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Ιαν 2022 | 21:39

Θεοδωρικάκος: Συνεχάρη τους αστυνομικούς που έσωσαν την 38χρονη από τον σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη

Ήδη 180 υποθέσεις έχει αντιμετωπίσει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στο Αστυνομικό Τμήμα στον Λευκό Πύργο

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 16:28

Η αστυνομία ανακάλυψε παρασκευαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Κυψέλη - Βρέθηκε και ηρωίνη και ecstasy

Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηρωίνη και δισκία ecstasy.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 18 Ιαν 2022 | 12:07

Απίστευτο βίντεο με κλοπή IX στην Αθήνα: Ο ιδιοκτήτης κρεμάστηκε από το καπό - "Τον πάτησαν πάνω στη Λένορμαν"

Οπτικό υλικό δείχνει την προσπάθεια ενός ιδιοκτήτη ΙΧ να σώσει το αυτοκίνητό του από κλέφτες.

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 18 Ιαν 2022 | 10:14

Εισβολή αντεξουσιαστών στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα - Δέκα προσαγωγές

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα όπου αντεξουσιαστές έκαναν "ντου".

ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 17 Ιαν 2022 | 19:05

Κοζάνη: Μαχαίρωσε τον πατέρα του, ταμπουρώθηκε, και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει [Εικόνες-Βίντεο]

Αντρας, κρατώντας μαχαίρι, τραυμάτισε τον πατέρα του, απειλούσε τη μητέρα του, και προειδοποιουσε ότι θα αυτοκτονήσει.

ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟ 2020 16 Ιαν 2022 | 16:17

Πρίγκιπας Χάρι: Στα δικαστήρια για να έχει αστυνομική προστασία στην Βρετανία

Ο πρίγκιπας Χάρι διεκδικεί νομικά το δικαίωμα να πληρώνει για την αστυνομική του προστασία όσο βρίσκεται στην πατρίδα του

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 16 Ιαν 2022 | 10:26

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στην Κομοτηνή ο Θεοδωρικάκος για την εκπαίδευση των 400 της ΕΛΑΣ - Πώς θα αξιοποιηθούν

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας η έναρξη εκπαίδευσης των 400 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ - Το μήνυμα Θεοδωρικάκου.

H ΟΠΠΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ 14 Ιαν 2022 | 16:02

Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα σε 4 μήνες - Οι διευκρινίσεις Θεοδωρικάκου

"Πέντε φορές τους τελευταίους 2,5 μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες" σημείωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος