Το συγκινητικό μήνυμα των ΓΧΣ για τη Λίλιαν, τη γυναίκα που νίκησε το AIDS

Οταν ακούς για το AIDS να θυμάσαι το χαμόγελο της Λίλιαν, τη στάση ζωής αυτής της γυναίκας. Η Λίλιαν στα 27 της είπε θα ζήσω, θα μεγαλώσω το παιδί μου #WorldAIDSDay

to-sugkinitiko-minuma-twn-gxs-gia-ti-lilian-ti-gunaika-pou-nikise-to-aids
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν ανεβάσει ένα ποστ στο facebook, μέσα από το οποίο ζητούν τη βοήθειά μας. Για να μας ευαισθητοποιήσουν έχουν χρησιμοποιήσει ένα απόσπασμα της εκπομπής World Party όπου ο Σάκης Tανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης μας μετέφεραν στην Κένυα και κατέγραψαν την ιστορία της Λίλιαν. Της κοπέλας που παρόλο που ήταν φορέας HIV έδωσε μάχη για να καταφέρει να γεννηθεί το παιδί της υγιές χωρίς την ασθένεια που μαστίζει τα 3/5 της Αφρικής.

Αυτό είναι το ποστ που είχε ανεβάσει ο Γιώργος Μαυρίδης πριν από 5 μήνες.

Ιστορίες σαν της Λίλιαν υπάρχουν εκατομμύρια στην μαύρη ήπειρο και οι “Γιατροί χωρίς Σύνορα” είναι εκεί για να δώσουν την βοήθεια σε όποιον τους την ζητήσει.

Το μήνυμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:

«Αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή το ίντερνετ δεν συμβαίνουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν αλλά είναι πραγματικότητα. Πριν έρθουμε στην Κένυα, είχαμε στο μυαλό μας εικόνες ακόμη πιο δύσκολες. Είδαμε όμως στην πράξη ότι υπάρχει αποτέλεσμα όταν κάποιος προσπαθεί. Κι εδώ προσπαθούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σε μια άλλη περίπτωση αυτός που προσπαθεί μπορεί να είμαι εγώ και εσείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το συνειδητοποιήσεις και να θέλεις να προσφέρεις», δήλωσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής World Party Σάκης Tανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης, όταν λίγους μήνες πριν βρέθηκαν στην Κιμπέρα της Κένυα για να καταγράψουν την ιστορία της Λίλιαν.

Η Λίλιαν γελάει δυνατά. Το χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό της. Είναι 32 ετών, μια νέα γυναίκα γεμάτη ζωντάνια. Ζει στην Κιμπέρα, μια απέραντη παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα. 

Η Λίλιαν έχει HIV/AIDS.

Η ασθένεια θα μπορούσε να την έχει καταβάλει, θα μπορούσε να μην είναι καν στη ζωή. Η Λίλιαν όμως, όταν βρέθηκε θετική στον ιό στα 27 της κι ενώ ήταν έγκυος, πήγε στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και ξεκίνησε αμέσως την αντιρετροϊκή θεραπεία.

«Ήμουν έγκυος και έπρεπε να προστατέψω το μωρό μου» σημειώνει η ίδια. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν πρόγραμμα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο παιδί και εντάχθηκα σε αυτό. Η κόρη μου γεννήθηκε υγιής και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι αυτό».

Έκτοτε η Λίλιαν ακολουθεί πιστά τη θεραπεία κι έχει καταφέρει ο ιός να μην είναι ανιχνεύσιμος στο αίμα της. Μεγαλώνει μόνη της τις δύο κόρες της και εργάζεται πλέον διδάσκοντας και συμβουλεύοντας μητέρες και νεαρά κορίτσια για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία.

Οι Γιατροί Χωρίς σύνορα ζητούν τη βοήθειά μας

Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις γυναίκες όπως η Λίλιαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται για να ζήσουν. Κάνε τους το δώρο των φαρμάκων κατά του HIV/AIDS σήμερα! 

Στόχος να συγκεντρωθει η αντιρετροϊκή θεραπεία 25 γυναικών για έναν χρόνο. Με μόλις 10 ευρώ καλύπτουμε τα έξοδα για τα αντιρετροϊκά φάρμακα ενός ολόκληρου μήνα.

Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook