Το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό διχάζει και την... εκκλησία

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η ιεραρχία της ελλαδικής εκκλησίας μετά την μεγάλη συμμετοχή και την παρουσία αρκετών ιεραρχών στο συλλαλητήριο.

to-sullalitirio-gia-to-skopiano-dixazei-kai-tin-ekklisia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η ιεραρχία της ελλαδικής εκκλησίας μετά την μεγάλη συμμετοχή και την παρουσία αρκετών ιεραρχών στο συλλαλητήριο. Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανώς εκνευρισμένος επιχείρησε να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα σημειώνοντας πως μόλις 9 από τους 82 ιεράρχες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που ζήτησε να επανεξεταστεί η στάση της εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια.

Ο κ. Ιερώνυμος με συνεχείς του παρεμβάσεις επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες να αποτρέψει την συμμετοχή των ιεραρχών από την συγκέντρωση υποστηρίζοντας πως η Ιερά Σύνοδος είναι αντίθετη. Μάλιστα οι πληροφορίες που ερχόντουσαν από την  Αρχιεπισκοπή ήθελαν τον τους Ιεράρχες να κάνουν μόνο μία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο χωρίς στην συνέχει να πάρουν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό.

Η εικόνα ωστόσο ήταν τελείως διαφορετική. Οι Ιεράρχες όχι μόνο πήγαν αλλά πρωταγωνίστησαν κιόλας καθώς οι περισσότεροι ήταν στην εξέδρα και τραβούσαν με τα κινητά τους τις σκηνές από το συλλαλητήριο. Άλλοι προτίμησαν να είναι μαζί με τους πιστούς στο πλήθος, ενώ ορισμένοι εκτός Βορείου Ελλάδος για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να προσέλθουν.

Στην Αρχιεπισκοπή υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί ενόψει μάλιστα και του συλλαλητηρίου της Αθήνας, αν τελικά αυτό πραγματοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος είναι οι λεγόμενες «Νέες Χώρες» και υπάγονται πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.   

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook