Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα “κανένα παιδί μόνο του” Απόστολου Δοξιάδη, με τον δημοσιογράφο των Νέων Δημήτρη Μανάτη.

Υπενθυμίζεται οτι ο Απόστολος Δοξιάδης με αφορμή ακραία σχόλια του δημοσιογράφου των Νέων κ. Μανιάτη για την συντονίστρια του σχεδίου για τα ασυνόδευτα παιδιά Ειρήνη Αγαπηδάκη, όχι μόνο διέκοψε την συνεργασία του με τα Νέα αλλά εμμέσως ζήτησε και την απόλυση του δημοσιογράφου.

Η Ελενα Ακρίτα χωρίς πάθος, σχολιάζει την ιστορία, διατυπώνει ερωτήματα για την κ. Αγαπηδάκη, ενώ παίρνει σαφή θέση ότι είναι ανεπίτρεπτο να ζητείται η απόλυση ενός δημοσιογράφου, έστω και για ακραία σχόλια που δημοσίευσε.

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα:

Αυτό με τον Δοξιάδη είναι σοβαρό. Όσο νηφάλια κι αν είναι η ματιά σου, όσο ψύχραιμη η σκέψη σου, όσο κοινή η λογική σου – το πράγμα είναι σοβαρό. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος (Απόστολος Δοξιάδης) με ανοιχτή επιστολή ζητά εμμέσως πλην σαφώς την απόλυση δημοσιογράφου (Δημήτρη Μανιάτη) από το μέσον στο οποίο εργάζεται.
Ήρεμα θα μιλήσουμε εδώ. Ήρεμα χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς κραυγές και κυρίως χωρίς ύβρεις.

Να τα δούμε ένα ένα.

1. Καθ΄ υπόδειξιν Δοξιάδη (όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη Εθνική Συντονίστρια στον νέο φορέα ‘Κανένα παιδί μόνο’ που αφορά στην μέριμνα και την αποκατάσταση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Προφανώς, ο κ. Δοξιάδης δεν σκέφτηκε πως αυτή η δημόσια δήλωση του υποσκάπτει το κύρος του Έλληνα πρωθυπουργού: εκτός αν οι πολίτες πάνε και λένε ‘Κυριάκο, στο πόστο αυτό βάλε αυτόν και βγάλε εκείνον’. Και οι ίδιοι επιχειρούν να κάνουν το ίδιο με δημοσιογράφους. Ανεπιτυχώς. Διότι εννοείται πως ο διευθυντής την Νέων Γιώργος Μαντέλας δεν απέλυσε τον Δημήτρη.

2. Ο διορισμός της Εθνικής Συντονίστριας εξέπληξε πολλούς. Στην πορεία της κ. Αγαπηδάκη δεν έχουν καταγραφεί πρωτοβουλίες που να υποδηλώνουν μια στοιχειώδη έστω ευαισθητοποίηση για την μοίρα αυτών των παιδιών. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται εν πολλοίς στην προώθηση γερμανικής αλυσίδας τροφίμων. Μόνο τελευταία - προφανώς εν όψει του διορισμού της – ψιλοέγραψε κάτι σχετικά. Κατά τα άλλα, έπεσε ουρανοκατέβατη. Σε τόσο κρίσιμο πόστο, η Εθνική μας Συντονίστρια φύτρωσε από το πουθενά.

3. Όταν γίνεται τέτοιος χαμός με τον Μανιάτη, η Εθνική Συντονίστρια αντί να βγει μπροστά και καθαρίσει μόνη της, φεμινιστικότατα πάει και κρύβεται πίσω από τις πλάτες του Δοξιάδη. Ασχολίαστο.

4. Την ομολογουμένως αξιέπαινη πρωτοβουλία Δοξιάδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κι εγώ την στήριξα μέσα από την εφημερίδα. Όμως η επικοινωνιακή διαχείριση του όλου εγχειρήματος είναι αντιδημοκρατική και άκρως αλαζονική.

5. Εξίσου αλαζονικά αντιμετωπίστηκε από τον Δοξιάδη και τους συν αυτώ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο οποίος τόλμησε να διατυπώσει ενστάσεις για θέματα που αφορούσαν ανήλικα άνω των 15 ετών. Πέσανε να τον ξεσκίσουν πέσανε. Υβρεις, χλευασμοί, ειρωνείες – κι όλα αυτά προς έναν άνθρωπο που το ήθος και η ακεραιότητα του αποτελούν σημεία αναφοράς στον σύγχρονο δημόσιο βίο. (Από 20+ χρονών είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας κι ο Gabriel Sakellaridis είναι ένας από τους πιο δραστήριους και οραματικούς Προέδρους που είχαμε ποτέ.)

6. Ο Dimitris N. Maniatis είναι από τους συναδέλφους που ξεκάθαρα εκτιμώ. Και να μην τον εκτιμούσα όμως, την ίδια στάση θα κρατούσα. Δεν μπορεί ένας περιστασιακός (άμισθος ή μη) συνεργάτης της εφημερίδας και νυν κυβερνητικός αξιωματούχος να υποδεικνύει στον διευθυντή και τον εκδότη πώς θα διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικού του όποιου εντύπου. Αν ο Μανιάτης δεν αρέσει στον Δοξιάδη τότε ο Δοξιάδης να μην διαβάζει τον Μανιάτη. Κι αν επιθυμεί να διακόψει την συνεργασία του με τα Νέα με γεια του με χαρά του. Μέχρι εκεί όμως. Παρέκει δεν υπάρχει.

7. Άσχετο αλλά ενδεικτικό. Όταν εμείς εδώ στην μετά Ψυχάρη εποχή, βρεθήκαμε στο δρόμο και δίναμε μάχη για να κρατήσουμε τα έντυπα ζωντανά, εκατοντάδες πρόσωπα της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Όλες οι υπογραφές τους είναι καταγεγραμμένες. Του Απόστολου Δοξιάδη δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.

8. Όσο για τους βαρείς ομολογουμένως χαρακτηρισμούς που χρεώνονται στον Μανιάτη, οι κατήγοροι του δημοσιογράφου θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Μια ξερή λέξη αποκομμένη από την οποιαδήποτε ανάρτηση δεν είναι απόδειξη. Όπως απόδειξη δεν είναι και η φράση 'μου είπαν ότι είπε/έγραψε/έβρισε’ χωρίς να αναρτάται με screenshot το αντίστοιχο κείμενο.

Αφήνω για το τέλος το πιο σημαντικό ερώτημα προς την Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Αγαπητή κυρία, γράφτηκε αλλά απάντηση δεν πήραμε: Είστε ψυχολόγος, Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανήκει στις εταιρείες Laureate Education, Inc και Galileo Global Education, της Providence Equity: δηλαδή μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Τζόρτζ Σόρος. Δεν σάς προσάπτουμε κάτι, απλώς θα ήταν σκόπιμο να απαντηθεί αυτό.
Και να απαντηθεί από σας. Όχι από άλλους για λογαριασμό σας.

Αυτά. Προς το παρόν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Σεπ 2021 | 19:25

Έλενα Ακρίτα: Καβγάς με την Ιωάννα Μαλέσκου στον "αέρα" - "Θα μου ζητήσετε συγγνώμη ή θα στείλω εξώδικο" [Βίντεο]

Παρέμβαση της Έλενας Ακρίτα στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου, με αφορμή όσα ανέφερε η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 20 Σεπ 2021 | 07:27

Ελενα Ακρίτα: Λύγισε on air για την Ιωάννα Παλιοσπύρου - "Σταματήστε να το λέτε αυτό..."

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε η Ελενα Ακρίτα, η οποία αναφέρθηκε και στην επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ECONOMIST 18 Οκτ 2021 | 23:31

Πλεύρης: Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει - Το 20% των άνω των 60 ετών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν

"Είναι σεβαστή η επιλογή που έχει κάποιος να μην εμβολιαστεί, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω", τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ 18 Οκτ 2021 | 23:05

"Στον πάγο" η Κοζάνη: Χωρίς θέρμανση η πόλη για δεύτερη νύχτα

Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό που άφησε την Κοζάνη χωρίς θέρμανση

ΜΕΣΩ FACEBOOK 18 Οκτ 2021 | 22:55

Δήμητρα Λιάνη κατά Γιώργου Παπανδρέου: Διχάζει και αποσυνθέτει ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ

Η αιχμηρή ανάρτηση της Δήμητρας Λιάνη, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18 Οκτ 2021 | 22:25

Σία Κοσιώνη: Φορτισμένη μετέδωσε την είδηση για τον καρκίνο της Ντόρας Μπακογιάννη - "Περαστικά της να είναι και θα είναι"

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μετέδωσε η Σία Κοσιώνη την δυσάρεστη είδηση για την μάχη της Ντόρας Μπακογιάννη με τον καρκίνο

ΒΡΟΧΗ ΔΙΑΤΤΟΝΤΩΝ 18 Οκτ 2021 | 21:56

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021: Γιατί θα είναι ξεχωριστή, πότε θα δούμε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό φαινομένων

Συνδυασμός αστρονομικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες με τον ουρανό να προβλέπεται μαγικός. Πότε θα δούμε την πανσέληνο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 18 Οκτ 2021 | 21:47

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Κατάθεση από πρόσωπο-κλειδί για τη μικρή Κωνσταντίνα [Βίντεο]

Άτομο που θεωρείται κλειδί αναμένεται να καταθέσει αύριο για να ρίξει φως επιτέλους στην υπόθεση υπόθεση βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο

ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 18 Οκτ 2021 | 21:21

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ερχεται "παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών" - Καταιγίδες το Σάββατο

Έρχονται χαμηλά βαρομετρικά στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου - Πού και πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Οκτ 2021 | 20:40

Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι την Τρίτη για την τελετή παράδοσης - παραλαβής της φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει την Τρίτη η ΕΛΑΣ στην Αθήνα - Τελετή παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥΣ 18 Οκτ 2021 | 20:13

Οικογένεια Φύσσα: Οργή για την αποφυλάκιση Πατέλη - "Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται"

Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα επισημαίνουν πως ενώ ο Πατέλης έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια αποφυλακίζεται έχοντας εκτίσει μόλις 30 μήνες.

ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ 18 Οκτ 2021 | 19:30

Τραγωδία στο Μάτι: Ποινική δίωξη για προσπάθεια συγκάλυψης στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής

Ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 18 Οκτ 2021 | 19:22

Γιαννιτσά: "Κάντε τον σταυρό σας να σωθεί το παιδί" - Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου τραυματία στον αγώνα motocross [Βίντεο]

Ο 27χρονος τραυματίας που χαροπαλεύει, είναι οδηγός motocross, γνωστός στην περιοχή και την εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να μπει στον αγώνα στα Γιαννιτσά