Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα “κανένα παιδί μόνο του” Απόστολου Δοξιάδη, με τον δημοσιογράφο των Νέων Δημήτρη Μανάτη.

Υπενθυμίζεται οτι ο Απόστολος Δοξιάδης με αφορμή ακραία σχόλια του δημοσιογράφου των Νέων κ. Μανιάτη για την συντονίστρια του σχεδίου για τα ασυνόδευτα παιδιά Ειρήνη Αγαπηδάκη, όχι μόνο διέκοψε την συνεργασία του με τα Νέα αλλά εμμέσως ζήτησε και την απόλυση του δημοσιογράφου.

Η Ελενα Ακρίτα χωρίς πάθος, σχολιάζει την ιστορία, διατυπώνει ερωτήματα για την κ. Αγαπηδάκη, ενώ παίρνει σαφή θέση ότι είναι ανεπίτρεπτο να ζητείται η απόλυση ενός δημοσιογράφου, έστω και για ακραία σχόλια που δημοσίευσε.

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα:

Αυτό με τον Δοξιάδη είναι σοβαρό. Όσο νηφάλια κι αν είναι η ματιά σου, όσο ψύχραιμη η σκέψη σου, όσο κοινή η λογική σου – το πράγμα είναι σοβαρό. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος (Απόστολος Δοξιάδης) με ανοιχτή επιστολή ζητά εμμέσως πλην σαφώς την απόλυση δημοσιογράφου (Δημήτρη Μανιάτη) από το μέσον στο οποίο εργάζεται.
Ήρεμα θα μιλήσουμε εδώ. Ήρεμα χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς κραυγές και κυρίως χωρίς ύβρεις.

Να τα δούμε ένα ένα.

1. Καθ΄ υπόδειξιν Δοξιάδη (όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη Εθνική Συντονίστρια στον νέο φορέα ‘Κανένα παιδί μόνο’ που αφορά στην μέριμνα και την αποκατάσταση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Προφανώς, ο κ. Δοξιάδης δεν σκέφτηκε πως αυτή η δημόσια δήλωση του υποσκάπτει το κύρος του Έλληνα πρωθυπουργού: εκτός αν οι πολίτες πάνε και λένε ‘Κυριάκο, στο πόστο αυτό βάλε αυτόν και βγάλε εκείνον’. Και οι ίδιοι επιχειρούν να κάνουν το ίδιο με δημοσιογράφους. Ανεπιτυχώς. Διότι εννοείται πως ο διευθυντής την Νέων Γιώργος Μαντέλας δεν απέλυσε τον Δημήτρη.

2. Ο διορισμός της Εθνικής Συντονίστριας εξέπληξε πολλούς. Στην πορεία της κ. Αγαπηδάκη δεν έχουν καταγραφεί πρωτοβουλίες που να υποδηλώνουν μια στοιχειώδη έστω ευαισθητοποίηση για την μοίρα αυτών των παιδιών. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται εν πολλοίς στην προώθηση γερμανικής αλυσίδας τροφίμων. Μόνο τελευταία - προφανώς εν όψει του διορισμού της – ψιλοέγραψε κάτι σχετικά. Κατά τα άλλα, έπεσε ουρανοκατέβατη. Σε τόσο κρίσιμο πόστο, η Εθνική μας Συντονίστρια φύτρωσε από το πουθενά.

3. Όταν γίνεται τέτοιος χαμός με τον Μανιάτη, η Εθνική Συντονίστρια αντί να βγει μπροστά και καθαρίσει μόνη της, φεμινιστικότατα πάει και κρύβεται πίσω από τις πλάτες του Δοξιάδη. Ασχολίαστο.

4. Την ομολογουμένως αξιέπαινη πρωτοβουλία Δοξιάδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κι εγώ την στήριξα μέσα από την εφημερίδα. Όμως η επικοινωνιακή διαχείριση του όλου εγχειρήματος είναι αντιδημοκρατική και άκρως αλαζονική.

5. Εξίσου αλαζονικά αντιμετωπίστηκε από τον Δοξιάδη και τους συν αυτώ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο οποίος τόλμησε να διατυπώσει ενστάσεις για θέματα που αφορούσαν ανήλικα άνω των 15 ετών. Πέσανε να τον ξεσκίσουν πέσανε. Υβρεις, χλευασμοί, ειρωνείες – κι όλα αυτά προς έναν άνθρωπο που το ήθος και η ακεραιότητα του αποτελούν σημεία αναφοράς στον σύγχρονο δημόσιο βίο. (Από 20+ χρονών είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας κι ο Gabriel Sakellaridis είναι ένας από τους πιο δραστήριους και οραματικούς Προέδρους που είχαμε ποτέ.)

6. Ο Dimitris N. Maniatis είναι από τους συναδέλφους που ξεκάθαρα εκτιμώ. Και να μην τον εκτιμούσα όμως, την ίδια στάση θα κρατούσα. Δεν μπορεί ένας περιστασιακός (άμισθος ή μη) συνεργάτης της εφημερίδας και νυν κυβερνητικός αξιωματούχος να υποδεικνύει στον διευθυντή και τον εκδότη πώς θα διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικού του όποιου εντύπου. Αν ο Μανιάτης δεν αρέσει στον Δοξιάδη τότε ο Δοξιάδης να μην διαβάζει τον Μανιάτη. Κι αν επιθυμεί να διακόψει την συνεργασία του με τα Νέα με γεια του με χαρά του. Μέχρι εκεί όμως. Παρέκει δεν υπάρχει.

7. Άσχετο αλλά ενδεικτικό. Όταν εμείς εδώ στην μετά Ψυχάρη εποχή, βρεθήκαμε στο δρόμο και δίναμε μάχη για να κρατήσουμε τα έντυπα ζωντανά, εκατοντάδες πρόσωπα της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Όλες οι υπογραφές τους είναι καταγεγραμμένες. Του Απόστολου Δοξιάδη δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.

8. Όσο για τους βαρείς ομολογουμένως χαρακτηρισμούς που χρεώνονται στον Μανιάτη, οι κατήγοροι του δημοσιογράφου θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Μια ξερή λέξη αποκομμένη από την οποιαδήποτε ανάρτηση δεν είναι απόδειξη. Όπως απόδειξη δεν είναι και η φράση 'μου είπαν ότι είπε/έγραψε/έβρισε’ χωρίς να αναρτάται με screenshot το αντίστοιχο κείμενο.

Αφήνω για το τέλος το πιο σημαντικό ερώτημα προς την Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Αγαπητή κυρία, γράφτηκε αλλά απάντηση δεν πήραμε: Είστε ψυχολόγος, Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανήκει στις εταιρείες Laureate Education, Inc και Galileo Global Education, της Providence Equity: δηλαδή μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Τζόρτζ Σόρος. Δεν σάς προσάπτουμε κάτι, απλώς θα ήταν σκόπιμο να απαντηθεί αυτό.
Και να απαντηθεί από σας. Όχι από άλλους για λογαριασμό σας.

Αυτά. Προς το παρόν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ 02 Σεπ 2020 | 13:16

Ο Απόστολος Δοξιάδης παίρνει θέση στην υπόθεση της Καθημερινής- Για τα μαλλιά του Κατρούγκαλου...και τη συγνώμη Παπαχελά

Ο Α.Δοξιάδης κάνει παρέμβαση στο θέμα της Καθημερινής, σχολιάζει τα όσα έγραψε ο Σ.Κασιμάτης για τα μαλλιά του Κατρούγκαλου αλλά και την συγνώμη του Αλέξη Παπαχελά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 30 Αυγ 2020 | 15:11

Έλενα Ακρίτα: Οι ευχές για το μωρό Μπαλατσινού, Κικίλια - "Τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν"

Η Έλενα Ακρίτα ευχήθηκε να είναι υγεία και τύχη στο μωρό που θα αποκτήσουν Μπαλατσινού και Κικίλιας

ΜΕΣΩ SOCIAL MEDIA 27 Αυγ 2020 | 16:58

Συγχαρητήρια Τσίπρα και Ελενας Ακρίτα στους Μιλγουόκι Μπακς- Είμαστε υπερήφανοι για τον Γιάννη και τον Θανάση

Συγχαρητήριο με τον δικό τους τρόπο είπαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Έλενα Ακρίτα στον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο για τη διαμαρτυρία των Μιλγουόκι Μπακς

ΣΤΟ FACEBOOK 25 Αυγ 2020 | 16:00

Η Έλενα Ακρίτα για τη διάσωση της 4χρονης στο Αντίρριο: "Μην κρίνουμε με τόση ευκολία τους ξένους γονείς"

Ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα με αφορμή το 4χρονο κοριτσάκι που σώθηκε στη θάλασσα στο Αντίρριο

ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ REPORT ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 24 Αυγ 2020 | 11:22

Ανέβηκε ξανά η σελίδα της Ελενας Ακρίτα στο facebook: "Εχω επιβιώσει από Αδωνι υπουργό και Μπογδάνο ποιητή"

Τι έγραψε η Ελενα Ακρίτα για την απόφαση του facebook να της κλείσει τον λογαριασμό

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 21 Αυγ 2020 | 18:09

Το Facebook έριξε τη σελίδα της Ελενας Ακρίτα μετά από reports των "ψεκασμένων" γονιών που δεν θέλουν μάσκες στα σχολεία

Το προφίλ της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα μπλόκαρε το Facebook και δείχνει να μην υπάρχει

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ 21 Σεπ 2020 | 06:42
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 21 Σεπ 2020 | 06:37

Ο "Ιανός" έφυγε, οι βροχές συνεχίζονται - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 30 βαθμούς σε περιοχές της χώρας.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 20 Σεπ 2020 | 21:48

Δερμιτζάκης: Χρήση μάσκας παντού, μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"

"Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας" ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης.

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ 20 Σεπ 2020 | 21:05

"Ιανός": Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις της Πυροσβεστικής στην Καρδίτσα - Ώρες αγωνίας για την 43χρονη στο Μουζάκι

942 απεγκλωβισμούς – διασώσεις πραγματοποίησε η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ μέχρι τώρα. Οι 772 από αυτές στην Θεσσαλία.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 20 Σεπ 2020 | 21:04

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου - Η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες [βίντεο]

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε τρία κοντέινερ, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε γρήγορα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN 20 Σεπ 2020 | 21:00

Κορονοϊός: Νέα καθημερινότητα στην Αττική, τι αλλάζει από τη Δευτέρα - Ολα τα μέτρα και γενικοί περιορισμοί

Τα μέτρα για τον κορονοϊό αφορούν γενικούς περιορισμούς για τους κατοίκους όλης της Αττικής και πιο ειδικά για τους εργαζομένους και τις ευπαθείς ομάδες

ΟΚΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 Σεπ 2020 | 20:27

Κορονοϊός: Κατέληξε 84χρονη στην Κρήτη - Στους 339 οι νεκροί

Πρόκειται για μια 84χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου "Βενιζέλειο".