Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το σχόλιο της Ακρίτα για τον Δοξιάδη και την κόντρα με Μανιάτη

Θέση παίρνει η Ελενα Ακρίτα για την διαμάχη του συν-συντονιστή του σχεδίου Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα “κανένα παιδί μόνο του” Απόστολου Δοξιάδη, με τον δημοσιογράφο των Νέων Δημήτρη Μανάτη.

Υπενθυμίζεται οτι ο Απόστολος Δοξιάδης με αφορμή ακραία σχόλια του δημοσιογράφου των Νέων κ. Μανιάτη για την συντονίστρια του σχεδίου για τα ασυνόδευτα παιδιά Ειρήνη Αγαπηδάκη, όχι μόνο διέκοψε την συνεργασία του με τα Νέα αλλά εμμέσως ζήτησε και την απόλυση του δημοσιογράφου.

Η Ελενα Ακρίτα χωρίς πάθος, σχολιάζει την ιστορία, διατυπώνει ερωτήματα για την κ. Αγαπηδάκη, ενώ παίρνει σαφή θέση ότι είναι ανεπίτρεπτο να ζητείται η απόλυση ενός δημοσιογράφου, έστω και για ακραία σχόλια που δημοσίευσε.

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα:

Αυτό με τον Δοξιάδη είναι σοβαρό. Όσο νηφάλια κι αν είναι η ματιά σου, όσο ψύχραιμη η σκέψη σου, όσο κοινή η λογική σου – το πράγμα είναι σοβαρό. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος (Απόστολος Δοξιάδης) με ανοιχτή επιστολή ζητά εμμέσως πλην σαφώς την απόλυση δημοσιογράφου (Δημήτρη Μανιάτη) από το μέσον στο οποίο εργάζεται.
Ήρεμα θα μιλήσουμε εδώ. Ήρεμα χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς κραυγές και κυρίως χωρίς ύβρεις.

Να τα δούμε ένα ένα.

1. Καθ΄ υπόδειξιν Δοξιάδη (όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη Εθνική Συντονίστρια στον νέο φορέα ‘Κανένα παιδί μόνο’ που αφορά στην μέριμνα και την αποκατάσταση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Προφανώς, ο κ. Δοξιάδης δεν σκέφτηκε πως αυτή η δημόσια δήλωση του υποσκάπτει το κύρος του Έλληνα πρωθυπουργού: εκτός αν οι πολίτες πάνε και λένε ‘Κυριάκο, στο πόστο αυτό βάλε αυτόν και βγάλε εκείνον’. Και οι ίδιοι επιχειρούν να κάνουν το ίδιο με δημοσιογράφους. Ανεπιτυχώς. Διότι εννοείται πως ο διευθυντής την Νέων Γιώργος Μαντέλας δεν απέλυσε τον Δημήτρη.

2. Ο διορισμός της Εθνικής Συντονίστριας εξέπληξε πολλούς. Στην πορεία της κ. Αγαπηδάκη δεν έχουν καταγραφεί πρωτοβουλίες που να υποδηλώνουν μια στοιχειώδη έστω ευαισθητοποίηση για την μοίρα αυτών των παιδιών. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται εν πολλοίς στην προώθηση γερμανικής αλυσίδας τροφίμων. Μόνο τελευταία - προφανώς εν όψει του διορισμού της – ψιλοέγραψε κάτι σχετικά. Κατά τα άλλα, έπεσε ουρανοκατέβατη. Σε τόσο κρίσιμο πόστο, η Εθνική μας Συντονίστρια φύτρωσε από το πουθενά.

3. Όταν γίνεται τέτοιος χαμός με τον Μανιάτη, η Εθνική Συντονίστρια αντί να βγει μπροστά και καθαρίσει μόνη της, φεμινιστικότατα πάει και κρύβεται πίσω από τις πλάτες του Δοξιάδη. Ασχολίαστο.

4. Την ομολογουμένως αξιέπαινη πρωτοβουλία Δοξιάδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κι εγώ την στήριξα μέσα από την εφημερίδα. Όμως η επικοινωνιακή διαχείριση του όλου εγχειρήματος είναι αντιδημοκρατική και άκρως αλαζονική.

5. Εξίσου αλαζονικά αντιμετωπίστηκε από τον Δοξιάδη και τους συν αυτώ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο οποίος τόλμησε να διατυπώσει ενστάσεις για θέματα που αφορούσαν ανήλικα άνω των 15 ετών. Πέσανε να τον ξεσκίσουν πέσανε. Υβρεις, χλευασμοί, ειρωνείες – κι όλα αυτά προς έναν άνθρωπο που το ήθος και η ακεραιότητα του αποτελούν σημεία αναφοράς στον σύγχρονο δημόσιο βίο. (Από 20+ χρονών είμαι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας κι ο Gabriel Sakellaridis είναι ένας από τους πιο δραστήριους και οραματικούς Προέδρους που είχαμε ποτέ.)

6. Ο Dimitris N. Maniatis είναι από τους συναδέλφους που ξεκάθαρα εκτιμώ. Και να μην τον εκτιμούσα όμως, την ίδια στάση θα κρατούσα. Δεν μπορεί ένας περιστασιακός (άμισθος ή μη) συνεργάτης της εφημερίδας και νυν κυβερνητικός αξιωματούχος να υποδεικνύει στον διευθυντή και τον εκδότη πώς θα διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικού του όποιου εντύπου. Αν ο Μανιάτης δεν αρέσει στον Δοξιάδη τότε ο Δοξιάδης να μην διαβάζει τον Μανιάτη. Κι αν επιθυμεί να διακόψει την συνεργασία του με τα Νέα με γεια του με χαρά του. Μέχρι εκεί όμως. Παρέκει δεν υπάρχει.

7. Άσχετο αλλά ενδεικτικό. Όταν εμείς εδώ στην μετά Ψυχάρη εποχή, βρεθήκαμε στο δρόμο και δίναμε μάχη για να κρατήσουμε τα έντυπα ζωντανά, εκατοντάδες πρόσωπα της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Όλες οι υπογραφές τους είναι καταγεγραμμένες. Του Απόστολου Δοξιάδη δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.

8. Όσο για τους βαρείς ομολογουμένως χαρακτηρισμούς που χρεώνονται στον Μανιάτη, οι κατήγοροι του δημοσιογράφου θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία. Μια ξερή λέξη αποκομμένη από την οποιαδήποτε ανάρτηση δεν είναι απόδειξη. Όπως απόδειξη δεν είναι και η φράση 'μου είπαν ότι είπε/έγραψε/έβρισε’ χωρίς να αναρτάται με screenshot το αντίστοιχο κείμενο.

Αφήνω για το τέλος το πιο σημαντικό ερώτημα προς την Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Αγαπητή κυρία, γράφτηκε αλλά απάντηση δεν πήραμε: Είστε ψυχολόγος, Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που ανήκει στις εταιρείες Laureate Education, Inc και Galileo Global Education, της Providence Equity: δηλαδή μιας παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο Τζόρτζ Σόρος. Δεν σάς προσάπτουμε κάτι, απλώς θα ήταν σκόπιμο να απαντηθεί αυτό.
Και να απαντηθεί από σας. Όχι από άλλους για λογαριασμό σας.

Αυτά. Προς το παρόν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ 17 Νοε 2021 | 13:24

Η αιρετική άποψη του Απόστολου Δοξιάδη για το Πολυτεχνείο: Δεν έριξε τη χούντα, ήρθε άλλη χούντα χειρότερη...

Η αιρετική άποψη του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη για το αποτέλεσμα που είχε η εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 10 Νοε 2021 | 17:04

Η Ακρίτα τα βάζει με Μητσοτάκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο: "Ίσως η μεγαλύτερη προσβολή πολιτικού για τον κλάδο μας"

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel και την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από δύο αναρτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ 09 Νοε 2021 | 20:33

Καυστική ανάρτηση Ελενας Ακρίτα για Ζακ Κωστόπουλο: "Οι φονιάδες του τον σκότωσαν στο ξύλο. Τέλος"

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 03 Νοε 2021 | 19:25

Το "μπράβο" της Έλενας Ακρίτα στον Κώστα Μπακογιάννη: "Κουκλί έγινε ο Δρομέας, να λέμε και τα σωστά"

Η Έλενα Ακρίτα συγχαίρει τον Κώστα Μπακογιάννη για τον καθαρισμό του Δρομέα, μετά από 7 χρόνια

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 01 Νοε 2021 | 19:27

Έλενα Ακρίτα: Νέα ειρωνική ανάρτηση για Βασιλακόπουλο - "Άντε βρε εβίβα να πάνε κάτω τα φαρμάκια"

"Θα μας εξηγήσετε τι ακριβώς συνέβη με την κόρη του ιδιοκτήτη", αναφέρει η Έλενα Ακρίτα απευθυνόμενη στον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ 01 Νοε 2021 | 16:32

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στοχοποιεί τον Βασιλακόπουλο- "Εφαγες τον αγλέορα με έξοδα φαρμακευτικής. Ελεεινέ"

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, φανατικός αντιεμβολιαστής, κάνει καμπάνια εναντίον του καθηγητή Βασιλακόπουλου

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 01 Νοε 2021 | 13:52

Ο Βασιλακόπουλος απαντά στην Ακρίτα: Δεν τραγουδάω σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια, αλλά σε μεζεδοπωλείο

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δίνει απαντήσεις στα σχόλια για τα όσα συνέβησαν στην ταβέρνα "Ζιώγας" αλλά και για ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

"ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ" 01 Νοε 2021 | 11:28

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Η Μαίρη απαντά στο bullying - "Mε κοιτούσαν και γελούσαν δυνατά - Ψεύτικη η συγγνώμη του"

"Δεν με καλύπτει η συγγνώμη του, δεν ήταν ειλικρινής" λέει η Μαίρη, που αναγκάστηκε να φύγει από το εστιατόριο μετά τη συμπεριφορά του Τάσου Ξιαρχό.

Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Νοε 2021 | 09:40

Έλενα Ακρίτα για Τάσο Ξιαρχό: Να τον πάει στα δικαστήρια, να τον ξεφτιλίσει παντού

Η οργισμένη ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Τάσο Ξιαρχό που διαπόμπευσε μια νεαρή κοπέλα επειδή "τόλμησε" να φορέσει οριζόντιες ρίγες, ενώ είχε παραπανίσια κιλά...

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK 01 Νοε 2021 | 09:26

Η Ακρίτα καρφώνει Βασιλακόπουλο με βίντεο όταν τραγουδούσε στην Αννίτα Πάνια - Στηρίζει ταβερνιάρη ο Πολάκης

"Ισχύει ότι ο γιατρός Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι στην κ. Αννίτα Πάνια; Από θαύμα ζούμε τελικά;",γράφει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ 29 Νοε 2021 | 23:22

Κορονοϊός - Γροθιά στο στομάχι το μήνυμα νοσηλεύτριας: "Εδώ Γεννηματάς - Φοβάμαι μαμά"

Κραυγή αγωνίας από νοσηλεύτρια στο "Γεννηματάς" που περιγράφει όσα ζει στο νοσοκομείο

Η...«ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ» ΑΝΑΡΤΗΣΗ 29 Νοε 2021 | 22:38

Σοκαριστικές μαρτυρίες μαθητών: Παραβατικές πράξεις για περισσότερα…views - Αναρτούν βίντεο με παράνομες συμπεριφορές στα social media

Πώς η παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων συνδέεται με τη δημοσιότητα - Στόχος τους είναι μία ελκυστική ανάρτηση στα social media και τα views

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΤΟ "TLIVE" 29 Νοε 2021 | 22:29

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: "Δεν ξέρω τι τρέλα έχει στο μυαλό του" - Τι λέει ο γιος tou δολοφόνου της 48χρονης [Βίντεο]

Ο 20χρονος, παιδί της 48χρονης που έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της, τόνισε ότι η ψυχική νόσος από την οποία έπασχε ο πατέρας του, είχε υποτροπιάσει τους τελευταίους 3 μήνες.