Θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν: Ποια είναι τελικά η μητέρα της;

Γυναίκα που ζει στη Γαλλία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν. Υποστηρίζει ότι εκείνη έστειλε την ξαδέρφη της μεταφέρει το παιδί στο Παρίσι.

Θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν: Ποια είναι τελικά η μητέρα της;

Το όνειρο για μια καλύτερη οικογενειακή ζωή στο Παρίσι είναι ο λόγος της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν. Εξαφάνιση η οποία είχε αίσιο τέλος, όταν ο πατέρας έκανε βιντεοκλήση στην κόρη του μέσα από τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Οι ανακρίβειες του πατέρα, που δήλωνε «νεκρή» τη σύζυγό του, ότι… ΜΚΟ τον προσέγγισε προκειμένου να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, οφείλονταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στην φοβία του για τις νομικές συνέπειες του παράνομου ταξιδιού της, εξαιτίας των βασανιστηρίων που είχε υποστεί στις φυλακές του Κονγκό για 17 ημέρες!

Μετά την ομολογία και τις αποκαλύψεις του πατέρα, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, δικηγόρος επικοινώνησε για λογαριασμό μιας γυναίκας, με το Γάλλο σύνδεσμο στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν, ότι βρίσκεται στη Γαλλία και πως εκείνη έστειλε την ξαδέρφη της Ζανέτ, για να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στη Γαλλία.

Ο Αμπελκά, πατέρας της Βαλεντίν, είχε υποστηρίξει πως η μητέρα της είχε πεθάνει, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν πλέον να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης γυναίκας, η οποία όπως είπε βρίσκεται παράνομα στη Γαλλία χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα γι αυτό κρυβόταν, αλλά με την τροπή που πήρε η υπόθεση αποφάσισε να εμφανιστεί.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν μέσω της αστυνομικής συνεργασίας με τις Γαλλικές Αρχές, να εντοπιστεί η γυναίκα και το παιδί, και να ταυτοποιηθεί μέσω DNA πως πρόκειται για μητέρα και κόρη, όπως και τα στοιχεία ταυτότητας εκείνων που ζουν με την 7χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος φαίνεται πως είναι σε συνεννόηση με την γυναίκα προκειμένου να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης.

Η απόφαση και το ταξίδι

Όλα ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019, όταν ο Αμπελκά είχε πάει στη Γαλλία σε μία ξαδέρφη της γυναίκας του, την Ζανέτ. Όπως εξελίσσεται η υπόθεση ενδεχομένως πήγε να δει και την σύζυγό του, αν αποδειχθεί πως πρόκειται για την μητέρα του μικρού κοριτσιού, προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο «μετακόμισης» όλης της οικογένειας στη Γαλλία.

Ο Αμπελκά, υποστήριξε στους αστυνομικούς, πως εκμυστηρεύτηκε στη Ζανέτ ότι είναι δύσκολη η ζωή στην Ελλάδα όπως και η ανατροφή της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία ήταν από τις καλύτερες μαθήτριες και μιλούσε πάρα πολύ καλά τα ελληνικά. Η Ζανέτ, όπως είπε, του πρότεινε να πάει το παιδί σε μία από τις θείες τους που μένουν στην Ευρώπη.

Ο Αμπελκά, είπε στους αστυνομικούς, πως τον Δεκέμβριο του 2019 αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο για την Βαλεντίν, να πάει να μείνει με την Ζανέτ στη Νορβηγία και στη συνέχεια σε άλλη θεία της στο Παρίσι. Η Ζανέτ ήταν παντρεμένη στη Νορβηγία και είχε τρία παιδιά, με την μικρότερη κόρη να είναι κοντά στην ηλικία της Βαλεντίν.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έφθασε στην Αθήνα η Ζανέτ από την Νορβηγία, έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης, η οποία προσομοίαζε με την Βαλεντίν, και θα το χρησιμοποιούσε για να ταξιδέψει μαζί της η 7χρονη, ενώ είχε πληρώσει τα εισιτήρια των πτήσεων. Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα ταξίδευαν απευθείας από Αθήνα για Νορβηγία. Ο πατέρας, η κόρη και η Ζανέτ, έκαναν μία βόλτα αποχαιρετισμού στο Σύνταγμα και λίγο αργότερα θεία και Βαλεντίν πήραν το λεωφορείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ ο Αμπελκά επέστρεψε στο Παγκράτι όπου διέμεναν.

Έχασαν την πτήση

Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας επικοινώνησε μαζί του η Ζανέτ και του είπε ότι είχαν χάσει την πτήση για Νορβηγία και έκλεισαν νέα εισιτήρια για Παρίσι. Στις 19:00 το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου 2019 τηλεφώνησε και πάλι η Ζανέτ, αναφέροντας ότι είχαν φθάσει και ήταν όλα καλά.

Η Ζανέτ μετέφερε την 7χρονη στο σπίτι της αδερφή της Τζέσικα στο Παρίσι, με την Βαλεντίν να μιλά με τον πατέρα της και τα του λέει πόσο χαρούμενη ήταν, και πόσο όμορφα περνούσε με τα ξαδέρφια και τους φίλους τους. Βέβαια δεν αποκλείεται μαζί της να ήταν και η μητέρα της.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019, για άγνωστο λόγο ο Αμπελκά πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Παγκρατίου και δήλωσε ότι την προηγούμενη μέρα είχε εξαφανιστεί η κόρη του. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί δήλωσε την εξαφάνισή της, εκείνος απάντησε πως φοβόταν τις νομικές συνέπειες της παράνομης μεταφοράς της Βαλεντίν στο εξωτερικό, και την σύλληψή του καθώς όταν είχε γίνει κάτι ανάλογο στο Κονγκό κατά την συμμετοχή του σε πορεία διαμαρτυρίας για το καθεστώς είχε υποστεί αποτρόπαια βασανιστήρια για 17 ημέρες στις φυλακές.

Από την αρχή της υπόθεσης, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, είχαν εντοπίσει τα «θολά» σημεία και τις ανακρίβειες του πατέρα στις καταθέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του. Στο σπίτι φιλικού του προσώπου, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα εισιτήριο που είχε βγάλει ο Αμπελκά για πτήση προς το Παρίσι με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2020. Γι αυτό το λόγο τον κάλεσαν για νέα κατάθεση την προηγούμενη μέρα, όπου και πάλι δεν έδινε πειστικές απαντήσεις. Προκειμένου να καθυστερήσουν την ενδεχόμενη αναχώρησή του, συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του, όπως και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Μαζί του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα άλλοι έξι φίλοι του καθώς στον χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα μεσάνυχτα της Τρίτης, αποκάλυψε τι είχε συμβεί και έκανε βιντεοκλήση στην Βαλεντίν προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς ότι είναι καλά, και η Ζανέτ να πιστοποιήσει τα όσα υποστήριζε. Λίγο αργότερα ήρθε και η επικοινωνίας του δικηγόρου της γυναίκας που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν.

Ο πατέρας της Βαλεντίν αναμένεται να αντιμετωπίσει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα, όπως επίσης παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΘΕΑΜΑ 05 Δεκ 2021 | 18:17

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας [Εικόνες]

Στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας και ο χώρος αποκλείστηκε.

8000 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 05 Δεκ 2021 | 18:04

Βέλγιο: Με συνθήματα κατά των εμβολίων χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες - Ένταση με την Αστυνομία

"Εμβόλια, όχι ευχαριστώ", "Covid= οργανωμένη γενοκτονία", ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ, των διαδηλωτών στους δρόμους των Βρυξελλών.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 17:11

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ DRONES 05 Δεκ 2021 | 12:54

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: ''Φρούριο'' η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς εν όψει της 13 επετείου της δολοφονίας του [Βίντεο]

Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΑ 04 Δεκ 2021 | 18:34

Φρίκη στη Γερμανία: Πέντε νεκροί, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά - Βρίσκονταν σε καραντίνα, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ [Εικόνες]

Πέντε πτώματα, δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, βρέθηκαν σε σπίτι στα περίχωρα του Βερολίνου - Έχουν τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 01 Δεκ 2021 | 15:45

"Φάμπρικα ελληνοποιήσεων": 320.000 ευρώ έκρυβε ο Διοικητής του Α.Τ. Ασπροπύργου μέσα σε χρηματοκιβώτιο

Τουλάχιστον 34 εν ενεργεία αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί σε αλλοδαπούς σεσημασμένους κακοποιούς - 8.5 ώρες δρούσαν ανενόχλητοι - 2.5 ώρες σε σύσκεψη με τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Τ.Θεοδωρικάκος

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 01 Δεκ 2021 | 12:26

Στον αέρα το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός λόγω... Πάπα και Γρηγορόπουλου - Αναβολή ζητάει η αστυνομία

Η αστυνομία ζήτησε να αναβληθεί το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και το Ιωνικός-ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Superleague, λόγω της επίσκεψης του Πάπα και της επετείου για τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 30 Νοε 2021 | 13:47

Ηράκλειο: 57χρονος ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και την απείλησε για τη ζωή της

Ενας 57χρονος ξυλοκόπησε τη σύντροφό του στο Ηράκλειο και απείλησε τη ζωή της.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ 29 Νοε 2021 | 08:00

Βρετανία: 3χρονος μπόμπιρας πήρε την αστυνομία όταν η μαμά του λιποθύμησε - Το είχε δει στο Youtube [βίντεο]

Ο μικρός Τόμας Μπόφει από τα Γουέστ Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας κάλεσε την αστυνομία αφού η μαμά του έχασε τις αισθήσεις της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" 26 Νοε 2021 | 22:35

Καλλιθέα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 4χρονης Αθηνάς

Στις 21/11/2021, βραδινές ώρε,ς εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέα, η Αθηνά Χιτζάζι, 4 ετών

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 25 Νοε 2021 | 12:31

Κύκλωμα πλαστών rapid test στο Σουφλί: Συνελήφθησαν φαρμακοποιός, αστυνομικός, στρατιωτικός και άλλα επτά άτομα

Απρόβλεπτες διαστάσεις με εμπλεκόμενους ακόμα και ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό Ξηράς, παίρνει η "φάμπρικα" πλαστών πιστοποιητικών rapid test που χορηγούσε φαρμακοποιός στο Σουφλί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ 23 Νοε 2021 | 12:42

Στο 20% το ποσοστό των ανεμβολίαστων αστυνομικών - Εμβολιάστηκε το 9% από τον Σεπτέμβριο

To 80% των αστυνομικών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ 19 Νοε 2021 | 10:19

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει δύο 18χρονοι στη Θεσσαλονίκη: Έκαναν 13 ληστείες

Δύο 18χρονοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για 13 ληστείες.