X

Το θύμα της Ακτής Κονδύλη επίδοξος εκτελεστής δικαστικού

Αποκαλύπτεται σχέδιο A και Β για την εκτέλεση του πρώτου «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος δικαστικής λειτουργού υπογεγραμμένο από ηγετικά μέλη της Greek Mafia.

Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ένα διπλό σχέδιο για την εκτέλεση του πρώτου «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος δικαστικής λειτουργού υπογεγραμμένο από ηγετικά μέλη της Greek Mafia.

Αυτά αποκαλύπτει εκτενές ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου που παρακολουθεί την εκδίκαση της υπόθεσης και φέρνει στο φως άγνωστες καταθέσεις «πρωταγωνιστών» της καθώς και φωτογραφικό υλικό από την δολοφονική έκρηξη βόμβας στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού που ήταν πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του Γεώργιου Γούσιου, με βασικούς κατηγορουμένους τους Παναγιώτη Βλαστό, Ιωάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Το Σχέδιο Α, θα το εκτελούσε ο 38χρονος Ε.Ζ., ο οποίος στις 29 Οκτωβρίου 2018, έγινε ο ίδιος θύμα δολοφονικού «συμβολαίου», στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, το οποίο απέτυχε εξαιτίας εμπλοκής του πολεμικού καλάσνικοφ των επίδοξων εκτελεστών του.

Το πρώτο σχέδιο δολοφονίας της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, περιλάμβανε την εκτέλεσή της ίδιας και του αστυνομικού συνοδού της με την χρήση δύο πολεμικών καλάσνικοφ και τριών πιστολιών. Αυτό το σκέλος εξόντωσης της δικαστικής λειτουργού απέτυχε γιατί ο Ε.Ζ. συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2012. Οι εντολείς της δολοφονίας της πέρασαν άμεσα στο PLAN B, με την τοποθέτηση μεγα-βόμβας, από μικτό «κλιμάκιο» κρούσης, ποινικών και αντιεξουσιαστών, που είχαν εντολή… βιντεοσκόπησης της τοποθέτησης και έκρηξης.

Η βόμβα εξερράγη στις 22 Νοεμβρίου 2012, με την σημερινή Αρεοπαγίτη, να γλυτώνει από καθαρή τύχη γιατί το… υπνοδωμάτιο ήταν σε γωνιακό σημείο, από αυτό που εκτονώθηκε το ωστικό κύμα προκαλώντας την κατάρρευση τοίχων και του πατώματος.

Οι παραπάνω συγκλονιστικές αποκαλύψεις μέρος των οποίων είχαν γίνει γνωστές μετά τις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς ενός εκ των τριών ηγετικών μελών της Greek Mafia, αναβιώνουν στην δίκη της υπόθεσης που έχει ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και εξελίσσεται έως σήμερα.

Σημειώνεται πως ο Ε.Ζ., μέχρι να τραυματιστεί από τα πυρά του καλάσνικοφ των επίδοξων δολοφόνων του στις 29 Οκτωβρίου, είχε παραβρεθεί… μία φορά στη δίκη, καθώς ήταν κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το «συμβόλαιο θανάτου» της δικαστού που δεν εκτέλεσε βρισκόταν στο στάδιο προπαρασκευαστικών ενεργειών, καθώς δεν είχε γίνει καν η απόπειρα εξόντωσής της αφού ο ίδιος συνελήφθη, δηλαδή ήταν στην «αρχή τέλεσης εγκλήματος», όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα.

«… θα δεις τι θα πάθει αυτή…»

Η δικαστική λειτουργός Παρασκευή Καλαϊτζή, μετά από 1,5 χρόνο εκδίκασης της υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας, στις 13 Μαρτίου 2012 κατά την ανακοίνωση των ποινών, ο Παναγιώτης Βλαστός την απείλησε ενώπιον του ακροατηρίου με τη φράση: «Εσάς η Αγία Παρασκευή σας σώζει».

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, η προστατευόμενη μάρτυρας «Λίτσα», στο σπίτι της οποίας στη Μεταμόρφωση τοποθετήθηκε βόμβα, που δεν εξερράγη λόγω βροχής, ξεκίνησε να καταθέτει, και ουσιαστικά να επαναλαμβάνει τις αρχικές καταθέσεις στην απολογία, που είχε δώσει σε αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε επισκεπτήριο που είχε η «Λίτσα» με τον Παναγιώτη Βλαστό, η μάρτυρας καταθέτει: «… για τον Ε.Ζ. θυμήθηκα να σας πως ότι όταν ο Παναγιώτης μου είπε να παρακολουθήσω την Πρόεδρο Καλαϊτζή του δικαστηρίου για τον Γούσιο και την απαγωγή Παναγόπουλου, δεν μου είπε τι ήθελε να κάνει. Κάποια στιγμή σε ένα επισκεπτήριο, αφού την είχα παρακολουθήσει και είχε δει και αυτή και το σπίτι της, ο Παναγιώτης μου είχε ‘θα δεις τι θα πάθει αυτή’ και ακόμα να συνεννοηθώ με τον Ε.Ζ. και να πάω να του δείξω το σπίτι της. Μου είπε επίσης επί λέξει: ‘Βγάλε φωτογραφίες την Καλαϊτζή ή βρες φωτογραφίες της στο ίντερνετ και δείξε τες στον Ε.Ζ. για να ξέρει ποια είναι, μη φάμε λάθος άνθρωπο…’. Του είπα ότι θα προσπαθήσω μόνο μέσω ιντερνετ, γιατί φοβόμουν μην παρακολουθούν τα κινητά μου από την αστυνομία και φανεί τι κάνω».

«Αυτοψία» με τον εκτελεστή

Αρχές Οκτωβρίου 2018, η «Λίτσα» κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μέσω βιντεο-οθόνης, κατέθεσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δολοφονία της δικαστικής λειτουργού με τον επίδοξο εκτελεστή της Ε.Ζ.: «Κάπου τον Σεπτέμβριο του 2012 συναντήθηκα με τον Ε.Ζ. στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και ήταν 7 το πρωί. Ο Ε.Ζ. ήρθε με ένα αυτοκίνητο Toyota Celica, με πήρε και πήγαμε στο σπίτι της Καλαϊτζή. Ήταν ημέρα Τρίτη και είχε λαϊκή εκεί κοντά. Παρκάραμε αρκετά μακριά και πήγαμε με τα πόδια. Κάναμε γύρω-γύρω την περιοχή, πήραμε καφέ στο χέρι και του έδειξα ακριβώς ποιο σπίτι είναι της Καλαϊτζή. Του είπα να έχει το νου του, επειδή την φυλάνε αστυνομικοί και συγκεκριμένα τουλάχιστον ένας που είχε δει, και την πάνε και την φέρνουν με αυτοκίνητο της αστυνομίας, όχι περιπολικό, που οδηγεί αστυνομικός. Όταν του είπα ότι την φυλάει τουλάχιστον ένας αστυνομικός ο Ε.Ζ. μου είπε: ‘… τότε θα φύγει και αυτός μαζί…’. Εκεί πλέον βεβαιώθηκα ότι την Καλαϊτζή θα την σκότωναν και δεν είχαν ενδοιασμό να σκοτώσουν και τον αστυνομικό».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της αναφέρει: «Τελικά, ξέρω ότι αφού έπιασαν τον Ε.Ζ. για μπραβιλίκια σε μαγαζιά τον Νοέμβριο του 2012, δεν σκότωσαν με όπλα την Καλαϊτζή, αλλά της έβαλαν βόμβα. Τα όπλα που θα την σκότωναν μπορεί να ήταν από αυτά που εγώ είχα δώσει στον Ε.Ζ. το καλοκαίρι του 2012, πριν φύγει για τη Λευκάδα».

Βόμβα με τρομοκρατική «ταμπέλα»;

Αμέσως μετά την σύλληψη του 38 Ε.Ζ. στις 5 Νοεμβρίου 2012, και 17 ημέρες αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου, σημειώνεται η ισχυρή έκρηξη βόμβας στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού που σώζεται από τύχη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ένας 36χρονος από τη Συρία, που έμενε σε κατάληψη της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, μαζί με τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος συνελήφθη για την πενταπλή ανθρωποκτονία στην Αγία Νάπα Κύπρου στις 23 Ιουνίου 2012, του είχε γνωρίσει τρεις ακόμη άνδρες και μία γυναίκα, που φαίνεται να είχαν αναλάβει την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού.

Σε συνάντηση που είχαν αρχές Ιουνίου 2012 σε καφετέρια στη Λ. Αλεξάνδρας, ο 36χρονος καταθέτει πως φοβήθηκε όταν ένας από τους άλλους άνδρες πέταξε το μπουφάν του σε μία καρέκλα και στη συνέχεια είπε «ότι έκανε βλακεία» γιατί είχε μέσα έναν πυροκροτητή. Έπειτα καταθέτει λεπτομέρειες της συζήτησης που ακολούθησε: «Ο Ηλίας ρώτησε τον Ανδρέα πότε θα πάνε και ο Ανδρέας απάντησε ότι θα το κάνουν σε λίγο καιρό. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν ήξεραν ακριβώς τη μέρα, αλλά θα γινόταν σχετικά σύντομα. Μετά ο Ηλίας μου πρότεινε να πάω και εγώ μαζί τους και μου είπε ότι θα έχει πλάκα, θα πάμε βόλτα, θα βάλουμε τη βόμβα και μετά θα καθίσουμε μακριά και θα την βγάλουμε βίντεο».

Η βομβιστική επίθεση στο σπίτι της δικαστού έγινε, και όπως κατέθεσε η «Λίτσα» σε επισκεπτήριο στις φυλακές Τρικάλων, ο Παναγιώτης Βλαστός της είπε: «Είδες τι έγινε στο Χαλάνδρι; Άστη να μάθει να μοιράζει ισόβια».

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που αναμείχθηκαν στην υπόθεση, έκαναν λόγο για μίξη «ποινικών και αντιεξουσιαστών» και δεν απέκλειαν πως σε περίπτωση που η Παρασκευή Καλαϊτζή σκοτωνόταν, να υπήρχε ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική επωνυμία. Υποστήριζαν μάλιστα πως θα ήταν αντίστοιχη περίπτωση, όπως αυτή των δολοφονιών των δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο, που ανέλαβε η επωνυμία «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ως απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρότι είχαν ισχυρές ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν ποινικοί. Για αυτή την περίπτωση ο Παναγιώτης Βλαστός είχε πει στη «Λίτσα»: «Δεν το έχω κάνει εγώ αλλά ξέρω ποιοι φορούσαν τα λευκά κράνη». Παρόμοια ήταν για τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η δολοφονία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η επωνυμία «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται πως τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και η Αρεοπαγίτης Παρασκευή Καλαϊτζή, θύμα της βομβιστικής επίθεσης.