Τουλάχιστον 370 κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και καταλήψεων - Αναλυτική λίστα

Πληθαίνουν οι καταλήψεις παρά τις κυβερνητικές προβλέψεις ότι θα ατονήσουν. Στα 118 τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορονοϊού.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κλειστό σχολείο

Τα υπό κατάληψη σχολεία έχουν φτάσει να ξεπερνούν τα 250, ενώ συγχρόνως πολλά περισσότερα παραμένουν κλειστά λόγω κορονοιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των σχολείων και των σχολικών μονάδων που δεν θα λειτουργήσει σήμερα Δευτέρα ανέρχεται στα 118. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στην Αττική, δηλαδή την περιοχή που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας.

Τουλάχιστον 370 κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και καταλήψεων - Αναλυτική λίστα
Κλειστά σχολεία Δευτέρα 2
Κλειστά σχολεία Δευτέρα 3
Κλειστά σχολεία Δευτέρα 4
Κλειστά Σχολεία Δευτέρα 5
Κλειστά Σχολεία Δευτέρα 6
Κλειστά Σχολεία Δευτέρα 7

Ως προς τις καταλήψεις, κάθε άλλο παρά λίγα είναι τα σχολεία που προχωρούν σε κατάληψη και μάλιστα αυξάνονται όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται σε Αττική Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κρήτη, ωστόσο το "κύμα" επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα που "φουντώνουν" οι καταλήψεις, με αιτήματα που ξεκινούν από τη μη χρήση μάσκας και φθάνουν στους λιγότερους μαθητές ανά τάξη, στην πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Αποκλιμάκωση "βλέπει" από αυτήν την εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Απαντώντας σε ερώτηση στον Σκάι για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων.Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω τόνισε.

Μιλώντας ο κ. Πέτσας και στον Real FM σημείωσε πως τα σχολεία κλείνουν από τις καταλήψεις και όχι από τον κορονοϊό, ενώ τόνισε πως 4-5 μαθητές στερούν τη μάθηση από τους πολλούς.

Στα κατηλειμμένα σχολεία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, σε μία προσπάθεια με την πιεθώ να επιστρέωουν οι μαθητές στα θρανία.

"Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία" είπε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ.

Σε ότι αφορά στα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορoνοιού, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όπου μεταξύ άλλων απάντησε στην ερώτηση εάν έχει τεθεί θέμα κυλιόμενου ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

"Δεν έχει συζητηθεί το θέμα του κυλιόμενου ωραρίου. Αν , ωστόσο διαμορφωθούν συνθήκες λόγω κορονοϊού και συζητήσουμε με την Επιτροπή μια άλλη συνθήκη εμείς θα έχουν την ευελιξία να το κάνουμε Μόνο αν μας το πουν οι εδικοί λόγω των ειδικών συνθηκών. Αυτή τη στιγμή όμως δεν τίθεται. Προχωράμε με τα προγράμματά μας κανονικά όπως είναι", τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλη συνέντευξη λίγες ημέρες νωρίτεερα η κ. Ζαχαράκη είχε σημειώσει για τις καταλήψεις πως είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα ατονήσει.

Πάντως, έχουν υπάρξει φορές που γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από σχολείο για να σπάσουν τις καταλήψεις, όπως έγινε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν εμπόδια που είχαν στήσει μαθητές, ήρθαν στα χέρια με νεαρούς, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν κάποιοι μαθητές.

Το αποτέλεσμα ήταν να επεκταθούν και σε άλλα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής οι καταλήψεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ 14 Ιουν 2021 | 19:09

Στο ΣτΕ προσέφυγαν γονείς μαθητών εσπερινών Λυκείων κατά των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Προσφυγή στο ΣτΕ από γονείς μαθητών εσπερινών Λυκείων κατά των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 14 Ιουν 2021 | 09:56

Πανελλήνιες 2021 - Μακρή: Χωρίς προβλήματα η διεξαγωγή τους - Αδιάβλητο το σύστημα

Η κ. Μακρή υπενθύμισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων θα πληροφορηθούν με sms τη βαθμολογία τους και το τμήμα στο οποίο εισάγονται.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ 14 Ιουν 2021 | 08:05

Η ιστορία των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το 1837 μέχρι σήμερα: Μέχρι πότε ήταν ελεύθερη η πρόσβαση στα ΑΕΙ

Το 1980 οι "Εισιτήριες Εξετάσεις" μετονομάστηκαν σε "Πανελλήνιες Εξετάσεις" από την κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη και αφορούσαν τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Ιουν 2021 | 14:44

Self test: Διάθεση από 14 έως 19 Ιουνίου στην εκπαιδευτική κοινότητα - Τι ισχύει για Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Από 14 έως 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) από τα φαρμακεία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΕΝΕΙΜΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 12 Ιουν 2021 | 17:57

JA Greece: Στη FlowOn του Πειραματικού Σχολείου του ΠΑΜΑΚ το 1ο βραβείο - Διαγωνισμός "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021"

Ποια είναι η FlowOn του ΠΑΜΑΚ που κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 11 Ιουν 2021 | 15:47

Οδηγός για τις Πανελλήνιες 2021: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται μέσα στην τάξη - Πότε μηδενίζεται το γραπτό

Οι τελευταίες οδηγίες για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021. Τι ισχύει για υποψηφίους, επιτηρητές και βαθμολογητές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 11 Ιουν 2021 | 11:31

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self test - Πού θα γίνονται δωρεάν τα επαναληπτικά - Ποιες δομές θα είναι ανοιχτές την Κυριακή

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη λίστα με τις δημόσιες δομές για self test μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2021. Ποιες θα λειτουργήσουν και Κυριακή.

ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ 11 Ιουν 2021 | 08:44

Πανελλήνιες 2021: 15 tips για την ώρα της εξέτασης - Τι κάνεις αν "μπλοκάρεις" - Η παγίδα των "εύκολων" θεμάτων και τα... SOS

Δεκαπέντε συμβουλές - κλειδιά για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων.

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ» 09 Ιουν 2021 | 18:04

Υπουργείο Παιδείας: Έτοιμα τα πρώτα έξι Πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας - Δείτε σε ποιες περιοχές

Ίδρυση των πρώτων έξι Πρότυπων ΕΠΑΛ της χώρας - Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσει η Α’ τάξη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Ιουν 2021 | 12:37

Δημοτικά σχολεία: Αυτό είναι το νέο ωράριο - Πότε θα χτυπά το κουδούνι για διαλείμματα και σχόλασμα

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων εντάσσονται 14 νέες θεματικές ενότητες. Πώς διαμορφώνονται οι ώρες διδασκαλίας.

FLUFFY SHELTER 08 Ιουν 2021 | 11:12

Σκυλόσπιτο με... roof garden κατασκεύασαν μαθητές Γυμνασίου της Ερέτριας [εικόνες]

Σκυλόσπιτο με roof garden, φτιαγμένο από οικολογικά υλικά, κατασκεύασαν μαθητές Γυμνασίου της Ερέτριας στο πλαίσιο του Junior Achievement Greece.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΚΑΙ ΜΕΤΑ 08 Ιουν 2021 | 09:52

Υπουργείο Παιδείας: Ψηφιακά τα απολυτήρια γυμνασίων και λυκείων από το gov.gr

Τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά το απολυτήριο ή το πτυχίο τους έχουν οι απόφοιτοι γυμνασίων και λυκείων. Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνται κωδικοί Taxisnet.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ 04 Ιουν 2021 | 10:01

Πανελλήνιες 2021: Πότε και πώς προμηθεύονται οι υποψήφιοι τα self test - Πόσα δικαιούνται

Οι υποψήφιοι και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.