Είναι ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία.
Ο Στέργιος τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά βοήθησε πολλούς συνεπιβάτες του να βγουν από τα φλεγόμενα βαγόνια.
"Δεν έχω πάρει ακόμα το εξιτήριό μου αλλά είμαι καλύτερα, απλά περιμένουμε να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρξει κανένα αιμάτωμα", είπε στην εκπομπή "Live News" του Mega.
Και συνέχισε: "Δυστυχώς, ήμασταν στο σημείο καμπής όπου μπροστά μας υπήρχαν θύματα και πίσω μας οι τραυματίες. Εκεί ακούγαμε φωνές και μία κοπέλα να ψάχνει το μωρό της".
"Βυθιστήκαμε στο σκοτάδι μετά τη σύγκρουση. Παντού υπήρχε φωτιά και καπνός. Εμείς βρήκαμε ένα παράθυρο με σπασμένα τζάμια και βγήκαμε από εκεί", περιέγραψε.
Όπως είπε ο Στέφανος Γωγάκος, επιβάτης του 5ου βαγονιού στης επιβατικής αμαξοστοιχίας, "μόλις φτάσαμε στα Τέμπη ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, αναταράχτηκε το βαγόνι, είδαμε τη φωτιά στα πρώτα βαγόνια και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού. Έσπασαν όλα τα τζαμιά του βαγονιού μας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "έγινε ένας πανικός".
Η Ιωάννα Βουλτσινού, επιβάτισσα του βαγονιού 5 της επιβατικής αμαξοστοιχίας μίλησε στο MEGA για το τραγικό δρομολόγιο.
"Φορούσα τα ακουστικά μου και κοιτούσε το πάτωμα. Ξαφνικά, βρέθηκα στην μπροστινή θέση και έπεσα κάτω στο πάτωμα. (…) Χτύπησα στο κεφάλι και στο χέρι μου, όχι κάτι σοβαρό".
Σύμφωνα με την ίδια, οι επιβάτες στο βαγόνι 5 ήταν αρκετοί, με την ίδια να καταφέρνει να βγει με τη βοήθεια δύο συνεπιβατών της.
"Ήταν δύο άντρες μαζί μου και ήξεραν την έξοδο κίνδυνου. Τράβηξαν έναν μοχλό και άνοιξαν οι πόρτες".