Follow us

Τραγωδία στα Χανιά: Αυτή είναι η χαράδρα όπου βρέθηκε νεκρή η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια [εικόνες]

Σε χαράδρα των Χανίων εντοπίστηκε η 29χρονη Γαλλίδα, Βιολέτ Γκιγκανό - Στο σημείο μεταβαίνει η ΕΜΑΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γαλλίδα τουρίστρια

Tραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες των Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από τις 24 Ιουνίου.

Η Βιολέτ Γκιγκανό βρέθηκε νεκρή από αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της, μέσα σε χαράδρα κοντά στο Ακρωτήριο Κριός νοτιοδυτικά των Χανίων. Για την ανάσυρσή της έχει κληθεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που αναμένεται τις επόμενες ώρες, καθώς και εννέα πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας:

Τραγωδία στα Χανιά: Αυτή είναι η χαράδρα όπου βρέθηκε νεκρή η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια [εικόνες]

Γαλλίδα τουρίστρια

Γαλλίδα τουρίστρια

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη στις 21 Ιουνίου έρχεται στα Χανιά μόνη της προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές. Η ίδια νοικιάζει ένα αυτοκίνητο και πηγαίνει σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια αρχίζει να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία.

Η Γαλλίδα νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης είχε σχεδόν καθημερινή "παρουσία" στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο όπου ήξερε ότι διέμενε η Βιολέτ αλλά δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής.

29χρονη-γαλλιδα

Μάλιστα, η ίδια είχε κανονίσει να φύγει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της. Σύμφωνα με το flashnews.gr, στις 9 Ιουνίου η άτυχη γυναίκα, μέσω ομάδας στο Facebοοκ είχε αναζητήσει κάποιον να την παραλάβει από το αεροδρόμιο της Νάντης περίπου στις 10:30 το πρωί της ημέρας που θα επέστρεφε στην πατρίδα της.

Η κοπέλα νοικίασε ένα αυτοκίνητο και περνώντας από περιοχές των Σφακίων μετέβη τελικά στην Παλαιόχωρα όπου είχε κλείσει δωμάτιο σε κατάλυμα.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 24 Ιουνίου πήγε με το αυτοκίνητο στο ακρωτήρι Κριός, το άφησε με μια βαλίτσα μέσα και ξεκίνησε με ένα σακίδιο στην πλάτη πεζοπορία μέχρι το Ελαφονήσι. Εκεί έβγαλε φωτογραφία την οποία κοινοποίησε σε ομάδα γράφοντας που βρίσκεται και πως περπατούσε επί τρεις ώρες. Αυτό είναι και το τελευταίο ίχνος ζωής που έχει γίνει γνωστό από την 29χρονη.

Διαβάστε Επίσης

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η Βιολέτ σχεδίαζε να μείνει ένα-δύο βράδια στην Παλαιόχωρα και στη συνέχεια να μεταβεί στην Κίσαμο όπου είχε ήδη κάνει κράτηση σε κατάλυμα.

Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας.

Διαβάστε Επίσης

Επρόκειτο για μια κοπέλα η οποία συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη σε διάφορες χώρες και κυρίως να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν πεζοπορώντας.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2020, μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, είχε ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ φαίνεται πως φέτος ήταν η σειρά της Κρήτης.

Με φωτογραφίες από creta24.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ 07 Ιαν 2026 | 22:17

ΗΠΑ: Χάος στη Μινεάπολη - Αξιωματικός της Υπηρεσίας Μετανάστευσης πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα [βίντεο]

Το περιστατικό σημειώθηκε στο πλαίσιο της μαζικής επιχείρησης επιβολής του νόμου στη Μινεάπολη, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 06 Ιαν 2026 | 19:55

Κίσσαμος Χανίων: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην "καρδιά" του χειμώνα - Καίει κοντά σε σπίτια [βίντεο]

Από τη φωτιά στον Κίσσαμο Χανίων υπήρξαν αναφορές πως κάηκε μια αποθήκη - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 05 Ιαν 2026 | 11:53

Χανιά: Ξεχείλισαν φρεάτια στη Νέα Χώρα – Μέχρι τη θάλασσα έφτασαν τα λύματα [βίντεο]

Η δυσοσμία ήταν έντονη, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν για μία ακόμη φορά τα λύματα να καταλήγουν στην όμορφη παραλία της Νέας χώρας Χανίων

Ο 37ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 03 Ιαν 2026 | 11:16

Χανιά: Στο νοσοκομείο 39χρονος - Τον πυροβόλησε ο αδερφός του ενώ καθάριζε την καραμπίνα

Χθες το βράδυ, στο σπίτι της οικογένειας, ο 37χρονος καθάριζε το κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ 02 Ιαν 2026 | 20:28

Τραγωδία στην Ελβετία: Θρίλερ με τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη - Βρισκόταν στο Κραν Μοντανά την ώρα της φωτιάς

Φίλος της 15χρονης κοπέλας έγραψε στο Instagram ότι "δυστυχώς, μας άφησε" μετά τη φονική φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας

ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΗΡΙΔΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:47

Χανιά: Δολιοφθορά στην κεραία Μεσαίων και Βραχέων Κυμάτων της ΕΡΤ - Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ "άγνωστοι έκοψαν με χρήση εργαλείων τις αντηρίδες του κεραιοσυστήματος, ύψους άνω των 100 μέτρων, το οποίο και κατέρρευσε"

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΤΖΟΟΥΝΣ 02 Ιαν 2026 | 08:26

Τόμι Λι Τζόουνς: Η κόρη του ηθοποιού βρέθηκε νεκρή μέσα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Σαν Φρανσίσκο

Η 34χρονη εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο Fairmont στο Σαν Φρανσίσκο το πρωί της Πέμπτης - Η αιτία θανάτου της 34χρονης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ 01 Ιαν 2026 | 12:27

Κόρινθος: Νεκρή μια ηλικιωμένη μετά από φωτιά στο σπίτι της [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η 92χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΚΡΗΤΗ 01 Ιαν 2026 | 11:55

Χανιά: Kοριτσάκι, το πρώτο μωρο για το 2026

Γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο των Χανίων

ΣΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 30 Δεκ 2025 | 16:12

Στις δικαστικές αίθουσες η φονική παράσυρση της Έμμας από τα Χανιά - Η υπόσχεση της μητέρας της

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου, όπως έγραψε η μητέρα της, Κέλλυ Καμπάκη

30 Δεκ 2025 | 13:27

Κρήτη: Εργαζόμενοι στην καθαριότητα έπαθαν αναπνευστική δηλητηρίαση από άδειασμα κάδου - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Έντονες αναθυμιάσεις από τοξικά απόβλητα προκάλεσαν τη δυσφορία των εργαζομένων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ 30 Δεκ 2025 | 10:42

"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τον βρούμε": Σπαράζει η μητέρα του 33χρονου γιατρού που αγνοείται στην Κρήτη

"Ο Αλέξης είναι ευαίσθητο παιδί, έξοχος γιατρός και βοηθούσε τους πάντες. Τον ψάχνω παντού", λέει η μητέρα του, Ελένη.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 29 Δεκ 2025 | 12:50

Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας στους μετανάστες της Αγιάς

Πρόκειται για έναν νεαρό Σουδανό που έφτασε με λέμβο τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα