Τραγική ήταν η κατάληξη των διακοπών στην Κρήτη για ζευγάρι Φινλανδών τουριστών, οι οποίοι είδαν το μόλις 2,5 μηνών βρέφος τους να αφήνει την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο 28χρονος άνδρας και η 26χρονη σύντροφός του μόλις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τούς δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, που έσπευσαν εντός του δωματίου όπου διέμεναν, στις Καλύβες Αποκορώνου.
Το βρέφος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο ήταν ήδη αργά.
Οι νεαροί Φινλανδοί συνελήφθησαν από τις αρχές.
Η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ρίχνει φως στα αίτια της τραγωδίας.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο Φινλανδοί είναι ηλικίας 27 και 25 ετών αντίστοιχα. Οι αρχές ενημερώθηκαν στις περίπου 10.50 το πρωί για νεκρό βρέφος σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο σημείο έφτασαν αμέσως αστυνομία, ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής οι οποίοι είδαν το νεκρό βρέφος να κείτεται στο κρεβάτι του δωματίου.
Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για ασφυκτικό θάνατο, ενώ οι γονείς το απόγευμα της Δευτέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Παράλληλα τους έγιναν και τοξικολογικές εξετάσεις.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι γονείς είχαν βάλει το βρέφος στη μέση ενώ κοιμόντουσαν. Το πλάκωσαν κατά τον ύπνο με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό θάνατο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr