
Συνελήφθη από τις Αρχές ο 51χρονος εκ εκμισθωτής θαλάσσιων μέσων αναψυχής για την τραγωδία στη Ρόδο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών και το σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής και του σκάφους από όπου κόπηκε το σκοινί του αλεξίπτωτου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο 51χρονος ήταν και ο οδηγός του σκάφους.
Ο 51χρονος αφού απολογήθηκε αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με εντολή της Εισαγγελέως Ρόδου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που θα ρίξει φως κάτω από ποιες συνθήκες βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο ανήλικα παιδιά.
15 και 13 ετών τα θύματα από την τραγωδία στη Ρόδο
Δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 15 και 13 χρονών (αγόρι και κορίτσι), είναι τα δύο θύματα του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο. Στο αλεξίπτωτο ήταν και τρίτο ανήλικο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα τρια παιδιά ήταν συγγενείς με τους γονείς τους βρισκόταν για διακοπές στο νησί και διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Το απόγευμα της Τρίτης ενώ έκαναν θαλάσσιο σπορ με αλεξίπτωτο, έσπασε το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος στο ακρωτήρι Γκίνας, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους Πεύκους και τη Λίνδο.
Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 15χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γ.Ν. Ρόδου, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος στη Λίνδο, που βρίσκεται επί τόπου, ενώ την όλη επιχείρηση συντονίζει προσωπικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Νικήτας Βενιός.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr