Follow us

Τραγωδία στο Ν. Ηράκλειο: Πώς οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία τα δύο αδέλφια - Τα ψυχολογικά προβλήματα & ο θάνατος της μητέρας

Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα αδέλφια και ο πρόσφατος χαμός της μητέρας τους, φαίνεται να οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία στο Ν. Ηράκλειο.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

"Εγώ ο (η)... δηλώνω ότι βάζω τέλος στη ζωή μου. Δεν εμπλέκεται κανείς σε αυτο". Αυτά τα λόγια μαζί με μια αναφορά στη μητέρα τους, που είχαν χάσει λίγους μήνες πριν, είχαν γράψει στα δύο πανομοιότυπα σημειώματα αυτοκτονίας που άφησαν πίσω τους τα δυο αδέρφια που εντοπίστηκαν νεκρά το πρωί της Τρίτης στο σπίτι τους στο Νέο Ηράκλειο.

Μόνη διαφορά, τα ονοματεπώνυμα τους με τα οποία "υπέγραφαν" την απόφαση να βάλουν τέλος ταυτόχρονα στις ζωές τους. Τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και ο πρόσφατος χαμός της μητέρας τους, φαίνεται να οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία.

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, στην οικογενειακή πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Νέο Ηράκλειο. Τα δύο αδέρφια ηλικίας 29 και 34 ετών ανέβηκαν σε δώμα στον 4ο όροφο και χρησιμοποιώντας μια κυνηγετική καραμπίνα έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Διαβάστε Επίσης

Τα άψυχα κορμιά τους εντόπισε λιγη ώρα αργότερα μέσα σε μια λίμνη αίματος ο αδερφός τους, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές. Συμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια κάθονταν το ένα, δίπλα στο άλλο σε καναπέ στο σαλόνι του δώματος και έφεραν τραύμα από την καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα τους. Από την αυτοψία στο σημείο, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ότι η 29χρονη πυροβόλησε πρώτα τον αδερφό της και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον κρόταφο της και αυτοκτόνησε.

Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των εργαστηριακών εξετάσεων στις σορούς των δύο αδερφών όπου θα φανεί ποιος είχε ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Διαβάστε Επίσης

Μέσα στην ζακέτα του 34χρονου οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο χειρόγραφα σημειώματα που είχαν αφήσει πίσω τους τα δυο αδέρφια. Στις λιγοστές λέξεις που έγραφαν, ξεκαθάριζαν ότι ήταν δική τους απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωη τους, έχοντας παράλληλα μια αναφορά στη μητέρα τους που πέθανε το καλοκαίρι "χτυπημένη" από καρκίνο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η οικογένεια βρισκόταν σε βαθύ πένθος τους τελευταίους μήνες, με τα δυο αδέρφια που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα να αδυνατούν να διαχειριστούν την θλιβερή εξέλιξη.

Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για τα δυο νεαρά αδέρφια, παίρνοντας καταθέσεις από τον πατέρα και τον αδερφό τους, αλλά και από γείτονες και πρόσωπα που γνώριζαν την οικογένεια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 15 Μαϊ 2024 | 09:47

Ηράκλειο: 25χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω ερωτικής απογοήτευσης - Τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί

Ένας 25χρονος από τη Βουλγαρία έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το απόγευμα της Τρίτης, στη Σταλίδα, του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη.

ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΕΛΑΣ 10 Μαϊ 2024 | 13:58

Αχαΐα: 13χρονη ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή την χτύπησε ο πατέρας της - Συνελήφθη ο 41χρονος

Η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε στο σπίτι της 13χρονης, απέτρεψε τα χειρότερα και συνέλαβε τον 41χρονο πατέρα της ανήλικης.

ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ 09 Μαϊ 2024 | 11:29
ΑΛΥΚΕΣ 07 Μαϊ 2024 | 17:42

Θρήνος στην Πάρο: 47χρονος περίμενε να φύγει ο πατέρας του και αυτοπυροβολήθηκε- Άφησε πίσω του σημείωμα

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε αργότερα από τον πατέρα του ο οποίος σοκαρισμένος καλούσε σε βοήθεια.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Μαϊ 2024 | 23:54

Σοκ στο Τέξας: "Πες αντίο στον γιο σου" - Μητέρα σκότωσε το παιδί της και αυτοκτόνησε για να εκδικηθεί τον πρώην της

Μία ημέρα πριν το δικαστήριο για την επιμέλεια, η 32χρονη κατέγραψε σε βίντεο τον γιο της να λέει "αντίο" στον μπαμπά του, λίγα λεπτά πριν τον πυροβολήσει και στη συνέχεια στρέψει το όπλο στον εαυτό της

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 04 Μαϊ 2024 | 10:16

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, καθώς μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της.

ΣΤΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ 30 Απρ 2024 | 12:40

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονη έκοψε τις φλέβες της και έπεσε από τον 5ο όροφο

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν το σενάριο εγκληματικής ενέργειας.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ 26 Απρ 2024 | 09:54

Συγκλονίζει η αδελφή του 34χρονου Αντώνη που έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε - "Πήγες να βρεις τη μαμά;"

To τελευταίο αντίο στον 34χρονο Αντώνη Αποστολάκη, ο οποίος έπεσε τη Δευτέρα από τον Λευκό Πύργο και έχασε τη ζωή του, θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

ΚΕΝΤΡΟ 25 Απρ 2024 | 23:09

Νέο θρίλερ στην Πάτρα: Φοιτήτρια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της- Είχε κάνει καταγγελία για βία από τον σύντροφό της

Η 25χρονη είχε συχνή επικοινωνία με τον πατέρας της, ο οποίος όταν την αναζήτησε, εκείνη δεν ανταποκρίθηκε.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 23 Απρ 2024 | 18:30
ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ 21 Απρ 2024 | 14:07

Ο Άγγελος Λάτσιος κάνει ... "ακροβατικά" μπροστά στην θάλασσα με τη μικρή Μαρίνα [εικόνες]

O μοναχογιός της Ελένης Μενεγάκη κάνει παιχνίδια με την μικρότερη από τις τρεις αδερφές του.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ 16 Μαϊ 2024 | 07:13

Κατάληψη Νομικής: Ελεύθεροι οι 28 συλληφθέντες - Φυσικοθεραπεύτρια χωρίς ΑΦΜ, η ζωγράφος και η μεταφράστρια χωρίς μεταφράσεις

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι 28 συλληφθέντες της κατάληψης της Νομικής, μετά την άσκηση δίωξης του Εισαγγελέα για πέντε πλημμελήματα.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΡΙΒΑ 16 Μαϊ 2024 | 07:10

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Σε διαθεσιμότητα οι τρεις "άπραγοι" αστυνομικοί - Βαριές καμπάνες μετά το πόρισμα της ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι "άπραγοι" αστυνομικοί που δεν απέτρεψαν την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.