Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν

Επτά χρόνια μετά τον εμπρησμό στη Marfin, σε μία από τις πλέον μαύρες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Ένα γεγονός το οποίο έπληξε τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2010.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν

Επτά χρόνια μετά τον εμπρησμό στη Marfin, σε μία από τις πλέον μαύρες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Ένα γεγονός το οποίο έπληξε τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2010 και όχι μόνο.

Τρεις άνθρωποι, τρεις νέοι εργαζόμενοι σε τράπεζα που έπρεπε να ήταν κλειστή έχασαν τη ζωή τους, όταν παγιδεύθηκαν στο φλεγόμενο κτίριο την 5η Μάη του 2010. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 χρόνων και η Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν

Δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί, υπό την έννοια ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι τελικά είναι οι εμπρηστές του κτιρίου. Και όσο περνούν τα χρόνια ο εντοπισμός τους φαντάζει ακόμα δυσκολότερος.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 2

Οι βασικοί κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι όλοι κι όλοι ήταν δύο άνθρωποι (ο ένας για τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο Ιανός). Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, υπήρξε μία ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων με ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η ομάδα χωρίστηκε σε δύο υποομάδες. Μία κατευθύνθηκε προς το βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Το κατηγορητήριο "αναγνώριζε" ως δύο υπευθύνους του εμπρησμού τον Θ. Σίψα και τον Παύλο Αντρέεβ, στους οποίους αποδίδονταν κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, με περιοριστικούς όρους. με τον δικηγόρο υπεράσπισης το Σίψα να τονίζει πως η εμπλοκή του εντολέα του είναι αποτέλεσμα "ενός άθλιου επικοινωνιακού παιχνιδιού πάνω στους τάφους τριών νεκρών ανθρώπων".

Μάλλον όχι άδικα, καθώς υπήρξαν κενά στο κατηγορητήριο, ενώ και οι μάρτυρες δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τους κατηγορούμενους.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 3

Βούλευμα με "τρύπες" και αδυναμία αναγνώρισης από τους μάρτυρες

Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρονται σε «εκπονηθέν σχέδιο» που είχε στόχο τη φθορά αλλά και το θάνατο, αφού οι αυτουργοί γνώριζαν την ύπαρξη ανθρώπων μέσα στην Τράπεζα και «θέλησαν ανενδοίαστα το θάνατό τους, έχοντες άμεσο και όχι ενδεχόμενο δόλο».

Επίσης γίνονταν αναφορά «στις προτροπές των υπαλλήλων της Τράπεζας οι οποίοι τους καλούσαν να μην προβούν στον εμπρησμό λόγω των υπαρχόντων ανθρώπων εντός αυτής εκείνοι ουδόλως υπαναχώρησαν αλλά αντιθέτως απευθυνόμενοι κυνικά στους υπαλλήλους με τις φράσεις 'Να καείτε μ...να, να καείτε, σε τράπεζα δουλεύετε' επέδραμαν στην ανωτέρω τράπεζα, ολοκληρώνοντας το ανθρωποκτόνο ως άνω αποτέλεσμά τους».

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 4

Για τους δικαστές τότε ο Θεόδωρος Σίψας ήταν ο ένας από τους δράστες και ειδικότερα εκείνος που πέταξε στην τράπεζα τη βόμβα μολότοφ. Όμως φωτογραφίες τον έδειχναν εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Πώς το εξήγησαν αυτό οι δικαστές που συνέταξαν το βούλευμα; Αναφέρεται, «ότι όπως ο ίδιος επικαλείται με φωτογραφίες που ενεχείρισε κατά την ανακριτική του απολογία, στις 5/5/2010 ευρίσκετο στην περιοχή της Ομονοίας». Σημειώνεται ότι στις φωτογραφίες ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να φορά διαφορετικά ρούχα, αλλά θεώρησαν ότι είναι το ίδιο πρόσωπο, «καθ' όσον εκ των ενόρκων καταθέσεων αστυνομικών οργάνων αλλά και εκ της κοινής πείρας και λογικής, πρόσωπα που έχουν προαποφασίσει σε τέτοιου είδους συναθροίσεις να προβούν σε διακεκριμένες φθορές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με κίνδυνο προσώπων και πραγμάτων, λαμβάνουν μέτρα προφυλάξεως κατά της συλλήψεώς τους και της αναγνωρίσεώς τους, όπως η αλλαγή ενδυμάτων, η οποία πραγματοποιείται από ενδύματα που υπάρχουν εντός των σακιδίων που φέρουν επί της ωμοπλάτης τους ή τους προμηθεύουν συνεργοί τους, καθώς και η τοποθέτηση καλυμμάτων επί των μερών του προσώπου τους...».

Ο ίδιος αρνούνταν πως ήταν αυτός στις φωτογραφίες.

«Τη φωτιά στην τράπεζα την έβαλαν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες», είχε υποστηρίξει αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Τα Νέα και επεσήμανε πως η Πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί, έφτασε στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά, αλλά εμποδίστηκε να επιχειρήσει από τα ίδια άτομα.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 5

Τη συγκεκριμένη μαρτυρία επιβεβαιώνει και δεύτερος αυτόπτης:

«...όταν έφτασα μπροστά από την τράπεζα Marfin είδα μπροστά μου δύο άντρες, έναν ψηλό και άλλον έναν κοντό, να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Γυρνάω και λέω στον κοντό άντρα «μην κάνετε μ... γιατί σ' εμάς κάνετε κακό». Και εκείνος γυρνάει και μου λέει: «Εμάς μας κλέβουν πρώτoυς». Τότε, έχοντας και οι δύο άντρες γυρισμένη την πλάτη, τους είδα να πετούν μέσα από την τρύπα ένα μεγάλο μπουκάλι του νερού χωρίς πώμα, το οποίο κατά τα τρία τέταρτα είναι γεμάτο με υγρό πορτοκαλί χρώματος και αμέσως να βάζουν φωτιά μάλλον σε στουπί και να το πετούν μέσα στην τράπεζα, όπου δευτερόλεπτα πριν είχαν ρίξει το μπουκάλι, και τότε είδα να δημιουργείται μία μικρή εστία φωτιάς».

Σε δημοσίευση δε, σε ιστοσελίδα (Μάιος 2010) διαβάζουμε μία ακόμη μαρτυρία:

"Πλησιάζουμε στη Μαρφίν... Βλέπουμε κόσμο στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Καπνός ακόμα δεν φαίνεται, ένα δέντρο κρύβει τη φωτιά, κι εμείς αναρωτιόμαστε τι έχουν πάθει και χειρονομούν έτσι προς το μέρος μας. Και τότε βλέπουμε τις φλόγες, μέσα από τη σπασμένη βιτρίνα αριστερά από την είσοδο. Αρχίζουμε να φωνάζουμε «κατεβείτε κάτω!»... Η πόρτα και το υπόλοιπο κτίριο φαίνονται ακόμα ανέπαφα. Ελάχιστος γκρίζος καπνός βγαίνει από μέσα. Με τις ντουντούκες οι επικεφαλής των διαφόρων μπλοκ μας φωνάζουν «Προχωρήστε! Η πορεία πρέπει να συνεχίσει!» Μας σπρώχνουν σαν τα πρόβατα στο μαντρί... Έχω σαστίσει τελείως... «Παιδιά, κάτι να κάνουμε, να βοηθήσουμε»...

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 6

Ένας άνδρας βγαίνει από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, περπατάει στο περβάζι και πηδάει στη σκεπή από πλεξιγκλάς του διπλανού καταστήματος... Ανώμαλη προσγείωση. Δική του και δική μας. Δεν μπορεί, δεν το ζούμε αυτό... Από το μπλοκ των μεταναστών, ορμάνε να σπάσουν την πόρτα, με μόνο όπλο τα κοντάρια από τις σημαίες... Μάταιος κόπος, είναι κλειδωμένη από μέσα. Τρέχουν και άλλοι να βοηθήσουν, κάποιοι έχουν βρει πυροσβεστήρες, όμως ρίχνουν πάνω απ' τη φωτιά, και όχι χαμηλά, και δεν καταφέρνουν και πολλά. Μια μικρή έκρηξη ακούγεται, ο καπνός γίνεται μαύρος και φουντώνει, ορμάει προς τα πάνω... Οι φίλοι μου με τραβάνε, καταλαβαίνουν ότι παθαίνω κρίση πανικού, επιχειρούν να με ηρεμήσουν... «Μην ανησυχείς, τώρα θα έρθει η πυροσβεστική, θα τους βγάλουν, μην φοβάσαι...» (tvxs.gr)

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, αρκετοί έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις της ομάδας Δ της Αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ εξέδωσαν μια λεπτομερή ανακοίνωση για το περιστατικό και πώς εξελίχτηκε:

«Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία.

Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ΄απειλήθηκαν΄ ή ΄παρεμποδίστηκαν΄ από τους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

Με έκπληξή μας είδαμε, αντί για τα πυροσβεστικά οχήματα, να εμφανίζονται ξαφνικά μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας Δ, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν μέσα στην πορεία από τον χώρο τον οποίο είχαμε ανοίξει για την Πυροσβεστική. Προσπάθησαν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση για να επιτεθούν στην πορεία! Η επιχείρηση της ομάδας Δ ανακόπηκε από εμάς και άλλους διαδηλωτές, που μπήκαμε μπροστά, διαμαρτυρηθήκαμε και διώξαμε την ομάδα Δ προκειμένου να περάσει η Πυροσβεστική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όπως επίσης και ότι όταν περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας MARFIN διαπιστώσαμε ότι δύο διμοιρίες ήταν παραταγμένες έξω από το κτίριο και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν γιατί κάθονταν άπρακτοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της Marfin που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα μπαλκόνια!».

Οι καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας στη δίκη που ακολούθησε

«Μας είχαν στο στόχαστρο, φωνάζανε ... είδα ότι έχει σπάσει το τζάμι του ισογείου και ότι κάποια άτομα έριχναν εύφλεκτο υλικό. Πήρα πυροσβεστήρα αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι ανεβήκαμε πάνω στον 2ο όροφο. Η φωτιά άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει... ήμουν εγκλωβισμένος στο μπαλκόνι δεν ήξερα αν πρέπει να πηδήξω ή να καώ... πετούσαν πέτρες. Παρεισφρήσαν στην πορεία... βλέπαμε να σπάνε τον Ιανό. Δεν ήταν οι διαδηλωτές που ήρθαν να διαδηλώσουν για το Μνημόνιο. Είχαν μπει μέσα στη πορεία. Είχαν καλύψει τα πρόσωπα τους. Στις 2 παρά 5 ακούσαμε το σπάσιμο... εγώ εν τέλει πήδηξα από το μπαλκόνι. Όσο ήμουν στο μπαλκόνι δεν είδα κίνηση αλληλεγγύης προς εμάς... υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος που φώναζε "μέσα καίγονται ρε παιδιά"», υποστήριξε κατά την κατάθεσή του υπάλληλος της τράπεζας.

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης και πως η τράπεζα είχε μία μοναδική έξοδο διαφυγής.

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 7

Η υπάλληλος της τράπεζας και νυν συνταξιούχος Ελευθερία Αθανασίου, είπε κατά τη δική της κατάθεση ότι είχαν εντολή να δουλέψουν παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερώσει ότι αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση.

«Είχαμε άνωθεν εντολή ότι θα δουλέψουμε. Τους είπαμε ότι αναμένεται μια μεγάλη συγκέντρωση .. μας είπαν μην σας νοιάζει πηγαίνετε να δουλέψετε. Ήμουν στον ημιώροφο. Κάποια στιγμή βλέπω απέναντι μια ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων που πέταγαν πέτρες . Μετά ακούω 2 με 3 μπαμ, έσπασε η τζαμαρία, πέταξαν μολότωφ έβγαζε ένα καπνό που δεν έχω ξαναδεί, γιατί και άλλη φορά μας είχαν πετάξει μολότωφ. Δεν τους είδα ....άκουσα το θόρυβο. Αμέσως ο καπνός ανέβηκε πάνω πνιγήκαμε κυριολεκτικά. Ανεβήκαμε προς το πάνω. Φθάσαμε στον 3ο όροφο σε ένα μπαλκονάκι....Τα ματ πριν το περιστατικό ήταν μπροστά στην τράπεζα υπήρχε μια διμοιρία. Μετά όμως έφυγαν κυνηγώντας τους κουκουλοφόρους με τις πέτρες και τα ρόπαλα από απέναντι», είπε η μάρτυρας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο υπάλληλος της Marfin Ηλίας Μπούρης υποστήριξε κατά την κατάθεσή του ότι «υπήρχαν απειλητικά μηνύματα κατά καιρούς στους τοίχους με σπρέυ, όπως " Θάνατος στους τραπεζίτες...» Μας είχαν ξαναπετάξει βόμβες. Συνήθως έμπαιναν νοβοπάν στα τζάμια που καθυστερούσαν το σπάσιμο, δεν ξέρω γιατί δεν μπήκαν αυτή τη φορά.»

Ο μάρτυρας Γιώργος Κόλιας μίλησε για ''ομάδα με οργάνωση, που είχε δομή και πήγαιναν συντεταγμένα σαν στρατιωτικοί.» Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πήγαν επί τούτου για να κάνουν αυτό.»

Τραγωδία της Marfin: Επτά χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν - εικόνα 8

Η υπάλληλος Αναστασία Ζαφειροπούλου στην κατάθεσή της τόνισε ότι όταν μπήκε εκείνη την μέρα στην τράπεζα είδε συνθήματα γραμμένα στη τζαμαρία.

«Ήμουν στον 3ο όροφο . Είδα όταν μπήκα ότι είχαν γράψει ένα σύνθημα δεξιά στην τζαμαρία "φωτιά στους υπαλλήλους". Είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από την τράπεζα. Πάνω από 20 άτομα. Ρίξανε πέτρα. Κατάλαβα ότι δεν είχαν καλό σκοπό. Φορούσαν κουκούλες. Υπήρχε αστυνομία κάποια στιγμή έφυγε. Μετά την αποχώρησή της ξεκίνησαν τα επεισόδια,» είπε η μάρτυρας.

Ο πυροσβέστης Κωσταντίνος Αλεξόπουλος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι όταν πήγαν στην τράπεζα, μία ομάδα 8-10 ατόμων προσπάθησε να τους εμποδίσει.

«Κάποιες γυναίκες μας καθοδήγησαν προς το συμβάν. Γύρω στις 2 .Βγήκαμε μπροστά στη τράπεζα. Μια ομάδα 8 με 10 άτομα που μας εμπόδιζε. Χτυπούσαν το καπό. 20 με 30 ετών δε μπορώ να πω νέοι. Είχαν καλυμμένα πρόσωπα. Δεν ξέρω όμως αν τα άτομα αυτά γνώριζαν τι γινόταν παρακάτω...δεν ξέρω. Κάποια στιγμή έφυγαν. Φτάσαμε το ισόγειο, καίγονταν. Υπήρχαν κανά δυο άτομα με πυροσβεστήρες, δεν ξέρω αν ήταν πολίτες ή υπάλληλοι. Είχε καεί όλο το ισόγειο και ο ημιώροφος, υπήρχε πολύ έντονος καπνός. Απεγκλωβίσαμε δύο γυναίκες από το μπαλκόνι ...ο καπνός ήταν πολύ πυκνός. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου η αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα», είπε ο μάρτυρας.

Η αθώωση των δύο "υπευθύνων"

Το 2016, στις 31 Οκτωβρίου βγήκε η απόφαση στη δίκη της Marfin. Mε ομόφωνη απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε τους Θοδωρή Σίψα και Παύλο Ανδρεάδη.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε αυτό που είχε φανεί καθ' όλη την ακροαματική διαδικασία. Παρότι ο Σίψας ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή. Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Άντρεβ για τον οποίο επισημάνε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Ποιοι καταδικάστηκαν για την Marfin

Με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, πριν περίπου τέσσερα χρόνια, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης σε τρεις υπευθύνους του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin. Τα κατηγορητήρια έκαναν λόγο για ελλείψεις στην πυρασφάλεια του κτιρίου με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 να τραυματιστούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και ο υπεύθυνος πυρασφάλειας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή, ενώ η διευθύντρια του υποκαταστήματος σε πέντε έτη φυλάκισης. Δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό αλλά οι ποινές τους είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 01 Δεκ 2020 | 15:38

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας- 4 νεκροί ανάμεσά τους ένα βρέφος [Εικόνες - Βίντεο]

Κινητοποίηση της αστυνομίας στη Γερμανία καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και υπάρχουν 4 νεκροί περισσότεροι από 15 τραυματίες

ΤΗ ΝΥΧΤΑ 01 Δεκ 2020 | 06:42

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν εταιρικό αυτοκίνητο στην Άνω Πόλη

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περιοίκους που προσπάθησαν να τη σβήσουν.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 30 Νοε 2020 | 14:01

Η Επανάσταση του 1821 γίνεται... Playmobil: Φιγούρες με Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσα και Παλαιών Πατρών Γερμανό

"Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL" ονομάζεται η εικονική περιήγηση σε έκθεση για την Επανάσταση του 1821.

ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ 30 Νοε 2020 | 07:59

Τάφοι… τέλος: Γέμισε και το Β’ Κοιμητήριο Τρικάλων - Πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρότατο πρόβλημα στους χώρους ταφής της πόλης των Τρικάλων και σε όλη τη χώρα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Νοε 2020 | 07:35

Κορονοϊός: Αισιοδοξούν οι γιατροί αλλά αναμένουν άλλους 1.600 νοσηλευόμενους και άλλες 200 διασωληνώσεις

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών για την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ 29 Νοε 2020 | 20:37

Μακελειό στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 110 νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε χωριό – Οι Αρχές "δείχνουν" την Μπόκο Χαράμ

Οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ κατηγορούνται ότι έδεσαν και σφαγίασαν τα θύματά τους στη Νιγηρία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 29 Νοε 2020 | 18:26

Κορονοϊός: Αισθητή μείωση των κρουσμάτων - Έπεσαν στα 1.193, αλλά και 98 νεκροί...

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 1193 νέα κρούσματα κορονοϊού, 98 νεκρούς και 603 διασωληνωμένους

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΝΔ 29 Νοε 2020 | 12:46

Η συριζαία Μυρσίνη Βουνάτσου "ξαναχτυπά": Ζητά... κρεμάλες για τα θύματα του κορονοϊού

"Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;", έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Βουνάτσου.

ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΡΑ 28 Νοε 2020 | 21:01

Ο κορονοϊός "σαρώνει" την Τουρκία: Ρεκόρ 182 νεκρών και 30.103 κρουσμάτων σε μια μέρα

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τους συμπτωματικούς ασθενείς του κορονοϊού.

ΑΠΟ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥ 28 Νοε 2020 | 11:43

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Έξι ασθενείς κατέληξαν σε Βόλο και Αλεξανδρούπολη

Τα ξημερώματα έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό τρεις άνθρωποι ηλικίας 70, 87 και 98 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Βόλου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 27 Νοε 2020 | 20:12

Εικόνες σοκ στην Τουρκία: Φέρετρα με νεκρούς από κορονοϊό στοιβαγμένα σε πούλμαν [Βίντεο]

Στην Τουρκία το καθεστώς Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τους πραγματικούς αριθμούς της πανδημίας του κορονοϊού

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 27 Νοε 2020 | 19:31

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων στη χώρα - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι θάνατοι

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 μήνες ώστε να σπάσει το ψυχολογικό όριο των 100.000 κρουσμάτων κορονοϊού

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 27 Νοε 2020 | 18:09

Κορονοϊός: Δοκιμάζονται η Θεσσαλονίκη με 545 νέα κρούσματα και η Αττική με 319 - Στην "εντατική" Λάρισα, Σέρρες και Μαγνησία

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού Θεσσαλονίκη και Αττική όπου καταγράφηκαν 545 και 319 νέα κρούσματα αντίστοιχα