Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, τη στιγμή που η νέα μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί νέες ανασφάλειες για την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.
Χθες, Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου διενεργήθηκαν περισσότεροι από 120.000 εμβολιασμοί. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από έναν μήνα, στις 6 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί μόλις 34.300 εμβολιασμοί.
Τι συμβαίνει στους άνω των 60
Αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός των πολιτών άνω των 60 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν έναντι του COVID-19, μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, από την περασμένη Τρίτη έως χθες το απόγευμα προγραμματίστηκαν περισσότερα από 70.000 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης σε άτομα άνω των 60 ετών, έναντι 24.000 που είχαν προγραμματιστεί το αντίστοιχο εξαήμερο που προηγήθηκε.
Πότε "ανοίγουν" τα ραντεβού για τα παιδιά 5-11 ετών
Στις 15 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Η σχετική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού θα ανοίξει, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr