«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής»

Ο 7χρονος Μιχάλης Καντής θα διανύσει τα 1200 μέτρα του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού αποδεικνύοντας ότι είναι ένας αληθινός μαχητής.

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής»

«Αυτά τα παιδιά με τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων μπορούν να κάνουν πράγματα που θα μας εκπλήξουν όλους Δεν χρειάζονται τον οίκτο της κοινωνίας αλλά την αγάπη και την κατανόησή της».

Ο Γιώργος Καντής είναι ο πατέρας του 7χρονου Μιχάλη Καντή, του μικρού Ροδίτη με τα γλυκα καστανά μάτια και το αφοπλιστικό χαμόγελο που πάσχει εκ γεννετής με σπαστική τεραπληγία. Ο ίδιος κι η οικογένειά του είδαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω τους όταν ο μικρός Μιχάλης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ευχαρίστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση στη Βουλή το καλοκαίρι του 2019.

Με ένα ποστ στο Instagram, o πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στον μικρό Μιχάλη από τη Ρόδο» που ταξίδεψε με την οικογένειά του για να παρακολουθήσει από τα θεωρεία στην Βουλή, την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. «Περισσότερο από όλους στη Βουλή, με συγκίνησε ο μικρός Μιχάλης που ταξίδεψε από τη Ρόδο. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ήταν εδώ», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής»
Ο μικρός Μιχάλης Καντής με το μεγαλύτερο αδερφό του, Φώτη

Ο 7χρονος Μιχάλης ταξίδεψε από τη Ρόδο στην Αθήνα ξανά αυτές τις μέρες, όχι για να επισκεφθεί τη Βουλή, αλλά για να τρέξει στον Μαραθώνιο. Ο Μιχάλης μαζί με τον πατέρα του, Γιώργο Καντή, και τον φυσικοθεραπευτή του, θα λάβει μέρος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου δίνοντας ένα πολύτιμο μάθημα ζωής σε όλους.

Ο Μιχάλης - ο οποίος δεν έχει νοητικό πρόβλημα αλλά κινητικό - θα τρέξει στον Αγώνα Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο. Τα 1100 μέτρα θα τα διασχίσει με το αμαξίδιο και στα τελευταία 100 μέτρα θα σηκωθεί για να τερματίσει με την «περπατούρα». Στον τερματισμό θα τον περιμένει η οικογένειά του, η μητέρα του, Μαριέττα κι μεγαλύτερος αδερφός του, Φώτης, καθώς επίσης και πολλοί θαυμαστές της προσπάθειάς του που θα φορούν τα ειδικά μπλουζάκια τα οποία δημιούργησε η οικογένειά του με το σύνθημα: «Φτάσε εκεί που δεν μπορείς».

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής» - εικόνα 2

«Η κεντρική ιδέα είναι να βοηθήσουμε τους αλλους και τον εαυτό μας», λέει ο Γιώργος Καντής στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. «'Οταν αρχίσαμε να βάζουμε τα ιατρικά πράγματα σε μια τάξη και είδαμε ποια είναι η "οδός" των θεραπειών που πρέπει να ακολουθήσουμε για το μικρό Μιχάλη, καταλάβαμε ότι ένας πολύ θετικός παράγοντας σ' αυτές τις καταστάσεις είναι η εξωστρέφεια κι η κοινωνικοποίηση. Γι' αυτό αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Μαραθώνιο».

Η ιδέα ήρθε από έναν πατέρα με γιο που είχε ανάλογα προβλήματα και παίρνει μέρος στον Μαραθώνιο, όπως μας είπε. Και συμπληρώνει. «Με την ιατρική βοήθεια αλλά και την υποστήριξη του κόσμου, αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα...»

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής» - εικόνα 3

Παρ' όλα αυτά ο Μιχάλης κι η οικογένειά του έχουν αντιμετωπίσει ρατσισμό στη μικρή κοινωνία της Ρόδου. «Η δεκαετής οικονομική κρίση έφερε σε όλους μας προβλήματα και μας έκανε χειρότερους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν όταν δουν έναν που κουβαλάει μεγαλύτερο "σταυρό" στην πλάτη του απ' αυτούς και του δώσουν μια να πάει παρακάτω θα γίνει καλύτερη η δική τους η ζωή...», λέει ο πατέρας του Μιχάλη.

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής» - εικόνα 4

Ο ίδιος, ωστόσο, έχει ξεπεράσει το στάδιο του θυμού. Ιδιαίτερα όταν βλέπει το μικρό του γιο να έχει άριστη ψυχολογία περιμένοντας πως και πως να έρθει η ώρα του αγώνα.

«Ο Μιχάλης είναι ένας άγγελος, είναι δώρο θεού. Με πίστη και προσευχή έρχονται και καλοί άνθρωποι στο δρόμο σου», προσθέτει η μητέρα του, Μαριέττα. Κι ο πατέρας του συμπληρώνει: « Ο περισσότερος κόσμος παραπονιέται για προβλήματα που στην πραγματικότητα ξεπερνιούμται εν ριπή οφθαλμού...Να γιατί ο Μιχάλης είναι ένας μεγάλος μαχητής της ζωής από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε: Μαχητής και νικητής.»

«Τρέχω στο Μαραθώνιο με το μικρό Μιχάλη ως ένα μάθημα ζωής» - εικόνα 5

Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης

Πιστό στο ραντεβού του τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, ο Μαραθώνιος Αθήνας, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης που αναβιώνει το ιστορικό κατόρθωμα του αγγελιοφόρου του Μαραθώνα, επιστρέφει στην 37η έκδοσή του και σπάει τα ρεκόρ. Εξήντα χιλιάδες δρομείς παίρνουν θέση στην αφετηρία φέτος (πρωτόγνωρος αριθμός σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και τους πενήντα πέντε χιλιάδες του 2018), δοκιμάζοντας ψυχή και σώμα στη σκληρή απόσταση των 42.195 μέτρων.

Η τελετή έναρξης σημειώνεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, λοιπόν, στον αρχαιολογικό χώρο Τύμβου Μαραθώνα, και μέχρι το βράδυ της Κυριακής (10/11) η Αθήνα βρίσκεται σε αθλητικούς ρυθμούς με πολλούς ξεχωριστούς αγώνες: 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων, 3 χιλιομέτρων, 1200 μέτρων Special Olympic Hellas, 1200 μέτρων για παιδιά, καθώς και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Για το μεγάλο γεγονός, οι αθλητές ξεκινούν από την ιστορική αφετηρία στις 9 το πρωί με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο, με εκτιμώμενο χρόνο τερματισμού του πρώτου δρομέα στις 11.40 π.μ. Εκεί θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων για όλους του αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτιστική αξία του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε καινούργια μετάλλια για κάθε χρονιά (μέχρι το 2026), σε συνεργασία με Έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες που προσέφεραν αφιλοκερδώς τα έργα τους. Συγκεκριμένα, οι τρεις πρώτοι καλλιτέχνες με τους οποίους ξεκινά το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ο Αλέκος Φασιανός για το 2019, ο οποίος αποτύπωσε τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.), ακολουθά ο Κώστας Βαρώτσος για το 2020 με τον ο Ημεροδρόμος που μετέφερε το μήνυμα της νίκης από το πεδίο της μάχης, και ύστερα ο Γιάννης Ψυχοπαίδης το 2021 με θέμα τη γέννηση του αθλήματος του Μαραθωνίου στο πλαίσιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

https://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/en/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 18 Οκτ 2021 | 16:18

Χαλάνδρι - Καθίζηση Παπανικολή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Η καθίζηση του οδοστρώματος έγινε την περασμένη Παρασκευή στην οδό Παπανικολή μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλλος

ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ 18 Οκτ 2021 | 16:00

Καιρός:Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Τρίτη - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, αναμένονται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 18 Οκτ 2021 | 15:45

Δακτύλιος: Κόβονται οι άδειες, μεγαλώνει ο μικρός δακτυλιος και μελετάται η επιβολή διοδίων

Την επέκταση του Μικρού Δακτυλίου και τη θέσπιση διοδίων για τη διέλευση από το κέντρο της Αθήνας μελετά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ 18 Οκτ 2021 | 15:19

Καλάβρυτα: 32χρονος δασοπυροσβέστης νεκρός από τον κορονοϊό - Δεν είχε εμβολιασθεί

Ακόμα ένας νέος άνθρωπος έπεσε θύμα της πανδημίας του κορονοϊού.Πρόκειται για έναν 32χρονο εποχικό πυροσβέστη από τα Καλάβρυτα, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο,

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 18 Οκτ 2021 | 15:18

Ρόδος: Τι λέει ο πατέρας για την κακοποίηση της 8χρονης- "Δεν ξέρω τίποτα. Είχα να δω το παιδί 1,5 μήνα"

Συνεχίζεται η έρευνα για την καταγγελία κακοποίησης της 8χρονης στη Ρόδο- Ο πατέρας της 8χρονης δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό

ΑΓΡΙΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ 18 Οκτ 2021 | 15:00

Γυναικοκτονία Δάφνη: Συγκλονίζουν ο αδελφός και η ξαδέλφη της Αννας- "Ήταν ζηλιάρης, εμμονικός και βίαιος"

Ο αδελφός της 31χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο διαμέρισμά τους, μιλά πρώτη φορά για την γυναικοκτονία της Δάφνης

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ 18 Οκτ 2021 | 14:51

Ντόρα Μπακογιάννη: "Κύμα" συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο με αναρτήσεις στο Twitter

Ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη από τον πολιτικό κόσμο, μετά τη δυσάρεστη ανακοίνωσή της ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα των οστών

ΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ 18 Οκτ 2021 | 14:51

Δολοφονία Φύσσα: Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Πατέλης πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

ΜΕ ΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000 ΕΥΡΩ 18 Οκτ 2021 | 14:45

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών στον 38χρονο "τσαντάκια" με το ποδήλατο

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε 38χρονο ο οποίος καταδικάστηκε για αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες

ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙ 18 Οκτ 2021 | 14:41

Τρόμος σε χωριό του Αγρινίου: Πίτμπουλ το έσκασε από αυλή - Μάχη με αδέσποτο και ηλικιωμένη

Ένα πίτμπουλ ξέφυγε από αυλή σπιτιού και επιτέθηκε σε αδέσποτο στο χωριό Δοκίμι του Αγρινίου. Γενναία ηλικιωμένη προστάτευσε τον άλλο σκύλο.

ΣΤΟ FACEBOOK 18 Οκτ 2021 | 14:40

Ανάρτηση Μίνας Γκάγκα για την Ντόρα Μπακογιάννη: Εύχομαι να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία- Σιδερένια!

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχήθηκε περαστικά στην Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΑΜΟΣ 18 Οκτ 2021 | 14:38

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Στις 12 Ιανουαρίου η δίκη του κατηγορούμενου προπονητή ιστιοπλοϊας

Στις 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη του 38χρονου προπονητή της Ιστιοπλοϊας ο οποίος κατηγορείται για τον κατ΄εξακολούθηση βιασμό μιας νεαρής αθλήτριας, από την ηλικία των 11 χρονών

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 18 Οκτ 2021 | 13:45

Κορονοϊός: Νεκρός 49χρονος ανεμβολίαστος στο Βενιζέλειο - Ήταν παχύσαρκος

Ο 49χρονος αν και ήταν παχύσαρκος δεν είχε εμβολιαστεί και κατέληξε σήμερα το πρωί στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.