X

Τροχαίο στη Βουλή: Συντετριμμένη η μητέρα του Ιάσονα - "Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν, έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη"

Ξέσπασε η μητέρα του Ιάσονα για την απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στον θάνατο του γιου της στο τροχαίο έξω από τη Βουλή.

Γράφει: TheToc team

Απογοητευμένη είναι η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη ως προς την ποινή που επιβλήθηκε στον αστυνομικό, ο οποίος ευθύνεται αποδεδειγμένα πλέον για τον θάνατο του νεαρού σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή.

Η μητέρα του 23χρονου εμφανίστηκε συντετριμμένη και προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο, μετά την τριετή φυλάκιση με αναστολή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος με το υπηρεσιακό όχημα της Βουλής παραβίασε τον ΚΟΚ και χτύπησε θανάσιμα τον Ιάσονα.

Όπως τονίζει η μητέρα σαν παράπονο, δεν αφαίρεσαν από τον κατηγορούμενο ούτε το δίπλωμά του.

"Έτσι λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει. Ούτε το δίπλωμα δεν αφαιρέσανε, σαν παράδειγμα, να δείξουν στους οδηγούν ότι τιμωρείται κάποιος όταν οδηγάει παράνομα. Δεν θα τελειώσουν ποτέ τα τροχαία όπως πάμε, δεν τιμωρείται κανείς. Είμαι τόσο θυμωμένη, απογοητευμένη. Βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά ήθελα να πιστέψω μήπως κάτι θα άλλαζε, την τελευταία στιγμή, ότι έστω θα αφαιρέσουν το δίπλωμά του. Ότι μπορείς να συνεχίζεις να οδηγείς κανονικά όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο μου είναι αδιανόητο", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Τι είπε ο αστυνομικός στην απολογία του

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του "που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα".

Ο κατηγορούμενος είπε πως το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, "μπαίνουμε στη Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα".

Για τη 12η Μαρτίου 2021, ο αστυνομικός είπε:

"Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας, ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι...".

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, είπε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από την Βουλή για να στρίψουν αριστερά "μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι".

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: "Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι".