«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στήσει στο Ελληνικό κέντρο ταυτοποίησης και παραμονής προσφύγων και μεταναστών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα

Μπορεί μόλις χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας να δήλωνε ότι στις 17 Δεκεμβρίου οι μετανάστες, που ήρθαν κυρίως από την Ειδομένη, θα πρέπει να έχουν φύγει από τις εγκαταστάσεις του Ταε Κβο Ντο του Παλαιού Φαλήρου και του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι, χωρίς να γνωρίζει που θα πάνε, αλλά όπως αποδεικνύεται ο κ. Μουζάλας και η κυβέρνηση όχι μόνο γνωρίζουν αλλά προχωρούν ήδη στις κατάλληλες κινήσεις.

Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στήνονται σκηνές και μεταφέρονται υλικά προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος υποδοχής, ταυτοποίησης και παραμονής των ανθρώπων αυτών.

«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα

Συγκεκριμένα ένα τριαξονικό γεμάτο σκηνές είχε σταθμεύσει τις προηγούμενες ημέρες μπροστά στην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϋ. Στην κεντρική μάλιστα πόρτα του κτηρίου έχουν ήδη στηθεί δύο μεγάλες σκηνές, οι οποίες πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών. Και όσων έχουν έρθει τις προηγούμενες ημέρες από τα σύνορα με τα Σκόπια και όσων έρχονται ή θα έρθουν στο μέλλον από τα νησιά του Αιγαίου.

«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα - εικόνα 2

Όπως έχει πει ο κ. Μουζάλας όσοι από τους μετανάστες δεν ζητήσουν άσυλο εντός ενός μηνός θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα (που θα τους βρουν και πως θα τους διώξουν ουδείς το γνωρίζει), όσοι όμως ζητήσουν θα πρέπει κάπου να παραμείνουν μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποφασίσουν για την τύχη του αιτήματός τους.

«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα - εικόνα 3

Την ίδια βέβαια ώρα οι δήμαρχοι τεσσάρων όμορων δήμων (Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Φαλήρου) με ανοιχτή τους επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε "αποθήκη ψυχών" αφού δεν πληρεί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας» ενώ μόλις χθες στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο σημειώθηκαν διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Μάλιστα στον χώρο μπήκε και μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Σήμερα το πρωί οι τέσσερις δήμαρχοι των νοτίων προαστίων πήγαν στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο όπου βρίσκονται οι μετανάστες για να δουν και να αξιολογήσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου.

Τι είπαν σήμερα οι 4 δήμαρχοι

Το πρωί οι 4 δήμαρχοι πήγαν στο χώρο του Ελληνικού και με δηλώσεις τους επέκριναν την κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ όπως δηλώνουν δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τον κ. Μουζάλα, δεν ρωτήθηκαν ούτε φυσικά ενημερώθηκαν για το θέμα. Όπως είπαν «τους αφήνουν χωρίς ενημέρωση για ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα και έτσι μένουν στο σκοτάδι οι τοπικές κοινωνίες».

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, σημείωσε ότι προέχει η δημόσια ασφάλεια και η ασφάλεια των κατοίκων των δήμων. «Εφόσον θέλουν να δημιουργήσουν αυτόν τον καταυλισμό μέσα στην περιοχή μας, κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, να μας πουν ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας».

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, είπε ότι με την ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο «δηλώσαμε σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τον υπουργό την εντονότατη ανησυχία μας, διότι πρώτον διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεύτερον δεν υπάρχει καμία συνεννόηση, καμία ενημέρωση και καμία συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το αρμόδιο υπουργείο».

«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα - εικόνα 4

Από την πλευρά του δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, κάλεσε την πολιτεία να τους ενημερώσει για το πώς προχωρούν τα πράγματα και «να αντιληφθεί ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη». «Υπάρχει σοβαρή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και για τη δημόσια υγεία. Όταν ένα κέντρο φιλοξενίας λειτουργεί σωστά δεν αποτελεί πρόβλημα, εδώ όμως δεν έχουμε οργανωμένες δομές. Υπάρχει προχειρότητα».

Τέλος,ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης,
δήλωσε ότι το κράτος «αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ολυμπιακή εγκατάσταση – τη μοναδική που λειτουργεί- για τη φιλοξενία μεταναστών που παράνομα έχουν μπει στη χώρα, γιατί δεν πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου». «Πιάνεται η ψυχή μου όταν βλέπω την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Ταε Κβον Ντο. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν στις 16 του μήνα, οπότε και θα φύγουν οι μετανάστες, η εγκατάσταση θα είναι σε θέση να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς αγώνες. Τι σχέδιο έχει επιτέλους η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

«Tσαντίρια» στο Ελληνικό και σε άλλα Ολυμπιακά ακίνητα - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 22 Οκτ 2021 | 12:02

33 χρόνια από το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού [βίντεο]

Το ημερολόγιο έγραφε 22 Οκτωβρίου 1988 και ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέστρεφε από το Λονδίνο, όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε επέμβαση.

ΜΕ 22 ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19 Οκτ 2021 | 19:04

Γερμανία: Tην Πέμπτη αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με 22 ομάδες εργασίας

18 Οκτ 2021 | 22:36

Κόλιν Πάουελ: Το παιδί μεταναστών που έφτασε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ - Γιατί τον "στοίχειωσε" ο πόλεμος στο Ιράκ

Η λαμπρή καριέρα του Πάουελ στο πεδίο της μάχης και στην πολιτική - Αμαύρωσε την καριέρα του, υποστηρίζοντας ακλόνητα τον πόλεμο στο Ιράκ.

«ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» 17 Οκτ 2021 | 22:38

Γερμανία: Οι Πράσινοι άνοιξαν τον δρόμο για κυβέρνηση συνεργασίας - Πρώτη υποψηφιότητα για το υπουργείο Οικονομικών

"Ας συνδέσουμε σωστά τις λάμπες του φωτεινού σηματοδότη", αναφέρουν οι Πράσινοι ενόψει των επίσημων διαπραγματέυσεων για κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ "ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" 15 Οκτ 2021 | 15:05

Εξελίξεις στη Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ανακοίνωσαν προκαταρκτική συμφωνία για κυβέρνηση

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 15 Οκτ 2021 | 13:48

Γερμανία: Πυρετός διαβουλεύσεων για κυβέρνηση "Φανάρι" πριν τα Χριστούγεννα

Κοντά στη συμμαχία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης βρίσκονται Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι στη Γερμανία.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 15 Οκτ 2021 | 12:53

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία "Μπάλλο": Επιτελικό μπάχαλο με μόνη απάντηση το lockdown και ειρωνείες στους πολίτες

Για "επιτελικό χάος" και "μπάχαλο" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 13 Οκτ 2021 | 12:14

Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν ΕΕ και ΗΠΑ: Θα έρθουν κύματα οι μετανάστες αν δεν αρθούν οι κυρώσεις

Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν τη διεθνή κοινότητα για αύξηση των οικονομικών μεταναστών, αν δεν αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της χώρας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Οκτ 2021 | 23:01

Ερντογάν από G20: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν

Ο Ερντογάν πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20.

"ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ" 12 Οκτ 2021 | 12:21

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ 11 Οκτ 2021 | 19:39

Εγκώμια από τον Γάλλο ΥΠΕΣ: Το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν εγκωμίασε το "ελληνικό μοντέλο" συνοριακών ελέγχων

ΚΕΜΕΑ 11 Οκτ 2021 | 16:14

Συνέδριο για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας κατά μεταναστριών

Συνέδριο γνωριμίας με το έργο ARIADNE2, που αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών

"ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΟΥΡΤΣ" 11 Οκτ 2021 | 14:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής θα αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ.