Στον ΑΝΤ1 μίλησε την Τετάρτη ο Βασίλης Τσιάρτας, μία ημέρα μετά από τη δήλωση της μητέρας και της αδελφής του με την οποία αποκηρύσσουν τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς και τονίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τις πολιτικές επιλογές του και την κάθοδο του στις εκλογές.
Ερωτώμενος για την επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική, απάντησε αρχικά: "Επέλεξα αυτόν τον συνασπισμό κομμάτων, διότι με εκφράζει απόλυτα. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια περιφέρεια θα είμαι υποψήφιος. Με είχαν προσεγγίσει και από το κόμμα του κ. Βελόπουλου, με είχαν βολιδοσκοπήσει και κάποια στελέχη από την ΝΔ, ακόμη και από το κόμμα του Κασιδιάρη. Η επιλογή μου είναι συνειδητή, είναι πατριωτικό το κόμμα που επέλεξα, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με σεβασμό στους θεσμούς. Ασπάζεται την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζει τον κομμουνισμό και τον ναζισμό. Είναι ένα κόμμα πατριωτικό που δεν έχει σχέση με τα άκρα".
Για τη δήλωση της μητέρας και της αδελφής του, ο Βασίλης Τσιάρτας είπε "διαχωρισμός είναι, δεν με αποκηρύσσει κανείς, όπως θέλει μια μειοψηφία να το παρουσιάσει. Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος μου, δεν κάνω γκάλοπ για να αποφασίσω κάτι. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε πά΄ρα πολύ στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός πάνω από όλα. Ξέρετε κάτι; Ήταν Παναθηναϊκός. Εγώ μόνο σε ποια ομάδα έπαιξα στην Ελλάδα; Στην ΑΕΚ. Αυτό.
Τη μητέρα μου τη σέβομαι και την εκτιμώ. Αλλά για πείτε μου πού είμαι ομοφοβικός, πού είμαι ρατσιστής και πού είμαι φασίστας; Απάντησα χθες με μια τοποθέτηση στην οποία είμαι ξεκάθαρος. Πάνω σε αυτά όποιος έχει να μου πει κάτι…".
Για τη δήλωση του σχετικά με τον μικρό Αμίρ, που κρατούσε την ελληνική σημαία, ο Βασίλης Τσιάρτας είπε "Ήταν μια εθνική γιορτή και προτεραιότητα έχουν τα ελληνόπουλα. Φυσικά και ασπάζομαι όποιος θέλει να κρατά τη σημαία. Το παιδί κράτησε την ελληνική σημαία, αλλά δίπλα του ήταν μια μάνα ντυμένη με τη μαντίλα, όπως είναι στην χώρα της, που δεν έχει σχέση με όσα επικρατούν στην Ελλάδα. Εμένα με ενοχλεί. Ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων".
Σχετικά με τις επιθέσεις που έχει δεχθεί για αναφορές του που έχουν χαρακτηριστεί ως ομοφοβικές, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είπε: "Έχω δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα, έχω βρεθεί δια ζώσης με πολύ κόσμο, δεν μου είπε κανένας "τι είναι αυτά που λες;”. Εγώ έχω δεχθεί πόλεμο από συγκεκριμένο χώρο, από ακροαριστερές οργανώσεις, ακόμη και από την κ. Ακρίτα, που εγώ τη θεωρώ ακροαριστερή και δεν με νοιάζει η γνώμη της".
Για τις θέσεις του ότι δεν μπορεί να υπάρχουν "γονέας Α και γονέας Β" και ότι το ζεύγος των γονέων δεν πρέπει να είναι του ίδιου φύλου, ο Βασίλης Τσιάρτας ανέφερε: "Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα πρότυπα τα σωστά, να μεγαλώνουν με τον πατέρα και την μητέρα τους. Τα παιδιά δεν είναι για πειράματα. Συμφωνούμε να υιοθετούν παιδιά τα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Εγώ μιλάω για την φυσιολογικότητα. Ένα παιδί που λέτε να υιοθετηθεί από ζευγάρι με δύο άνδρες, το ρώτησε κανείς αν θέλει;".
"Στην κρεβατοκάμαρά του μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Το λάθος είναι να προτάσσεις τη σεξουαλική προτίμησή σου", συμπλήρωσε.
Αναφορικά με δηλώσεις του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και κατά πόσον θα τις ανακαλούσε, ο Βασίλης Τσιάρτας είπε: "Γιατί είναι ακραία; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου είπα ότι θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Θεώρησα ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, έπρεπε να είναι κάποιος Έλληνας.
Ο Αντετοκούνμπο ο ίδιος έχει πει ότι είναι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός, δεν το λέω εγώ. Το ότι το παιδί γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε και ανδρώθηκε εδώ, διαπρέπει στην Αμερική, νιώθει Έλληνας, δεν διαφωνεί κανείς", καταλήγοντας με τη φράση "μια μειοψηφία ακροαριστερή θέλει να είναι όλοι το ίδιο, είμαστε στην εποχή του τσουβαλιάσματος".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr