"Τσιμέντο" στην Ακρόπολη: Ξεκίνησαν τα έργα στον Ιερό Βράχο που έγιναν viral μετά τις αντιδράσεις [Εικόνες]

Έναρξη των έργων χάραξης διαδρόμων για ΑμεΑ με τσιμέντο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ξεκίνησαν τα έργα χάραξης διαδρόμων για ΑμεΑ με τσιμέντο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με τα τεχνικά συνεργεία να έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 3 Δεκεμβρίου του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες των έργων αναβάθμισης ήδη κάποιοι διάδρομοι που οδηγούν στον αρχαίο ναό έχουν ήδη τσιμεντοστρωθεί από τα τεχνικά συνεργεία.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού "με τα έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ακρόπολη, ο Ιερός Βράχος καθίσταται - για πρώτη φορά - απολύτως προσβάσιμος όχι μόνον στα ΑμεΑ, αλλά και σε πολίτες με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας. Όταν ολοκληρωθούν και παραδοθούν στις 3 Δεκεμβρίου 2020, μαζί με το νέο, ασφαλή υπερσύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς, η εμπειρία της επίσκεψης στην Ακρόπολη θα είναι τελείως διαφορετική".

ΕΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Η Ομοσπονδία ΑμεΑ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ

Τα νέα έργα βελτίωσης της επισκεψιμότητας των μνημείων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολη χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ΑμεΑ αναφέροντας ότι το θέμα της προσβασιμότητας στο σημείο το είχε θέσει εδώ και 25 χρόνια.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

"Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει όλες τις παρεμβάσεις της Πολιτείας για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας, ιδιαίτερα όταν αυτές τελούν υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων οργάνων γι΄ αυτό το σκοπό", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ενώ επισημαίνει ότι η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι πρωταρχικό καθήκον της Πολιτείας αποτελεί η διασφάλιση της άσκησης του δικαιώματος όλων των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν ισότιμα με κάθε πολίτη την πρόσβαση σε μνημεία και περιοχές εθνικής πολιτιστικής σημασίας.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ακρόπολη - Επέβλεψε τις εργασίες μετά τις αντιδράσεις στα Social Media

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για τις εργασίες κυρίως στα Social Media. Τις προηγούμενες ημέρες έκαναν το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις οποίες παρουσιάζονται τα έργα χάραξης διαδρομών για ΑμεΑ προς το μνημείο, χαρακτηρίζοντάς τα ως "τσιμέντωμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για "ευαίσθητους πολίτες που διαμαρτύρονται", οι οποίοι όμως "θα πρέπει να μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο". Όπως εξηγεί το υπουργείο, το πέρασμα του χρόνου και οι εκατομμύρια επισκέπτες προκάλεσαν φθορά στο υλικό το οποίο πρέπει να επιδιορθωθεί ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση στην Ακρόπολη και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

ΕΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Στην αυτοψία συμμετείχαν η Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ, ο Πάνος Σκουρολιάκος, Αν. Τομεάρχης, ο Κώστας Στρατής, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, ο Αντώνης Ρέλλας, συν-συντονιστής του Τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής, μέλη του Τμήματος και η Έφη Γιαννοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.

Τι λέει για το έργα ο άνθρωπος που φώτισε την Ακρόπολη το 2004

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o ενεργειακός-μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Κάπος που ήταν υπεύθυνος για τον φωτισμό των μνημείων της Ακρόπολης το 2004 απάντησε σε όσους επικρίνουν τα έργα που ξεκίνησαν για να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο.

"Τελευταία παρέμβασή μου για το "τσιμεντάρισμα" της Ακρόπολης, και θα σταθώ μόνο στο αισθητικό και αρχαιολογικό κομμάτι, όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ, οπότε δεν είστε υποχρεωμένοι να το ασπαστείτε (και τι καλά να έλεγαν όλοι αυτό το τελευταίο).

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Ο Ιερός Βράχος χωρίζεται σε 3 κύριες ενότητες: Τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειον. Αυτά τα 3 έχει να δει ο επισκέπτης όταν ανεβαίνει επάνω.

Ενδιάμεσα, και με το πέρασμα των αιώνων, οποιοδήποτε αρχαίο τμήμα έχει προ πολλού εξαφανιστεί, δηλαδή ΔΕΝ υπάρχει περιβάλλων χώρος, αλλά μόνο το βραχώδες υπόστρωμα του λόφου, ίδιο με οποιοδήποτε άλλο υπόστρωμα θα βρίσκατε σε οποιονδήποτε λόφο της Ελλάδας. Ο περιβάλλων αυτός χώρος χρησιμοποιείται από την ΥΣΜΑ για εναπόθεση αρχιτεκτονικών μελών προς συντήρηση, πριν αυτά ενσωματωθούν στα 3 αυτά μνημεία.

Με το πέρασμα πολλών δεκαετιών, που εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο έσερναν τα πόδια τους επάνω στα βράχια, αυτά έχουν γίνει επικίνδυνα ολισθηρά και το ιατρείο της Ακροπόλεως έχει καθημερινά περιστατικά καταγμάτων από πτώσεις. Το Ελληνικό Κράτος μέχρι σήμερα είχε δείξει μια πλήρη αδιαφορία στο δικαίωμα των ΑΜΕΑ να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό Χώρο, όπου μόνο αρτιμελή άτομα ανέβαιναν (και λιγότερο αρτιμελή κατέβαιναν κάποιες φορές).

ΕΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Ο περίφημος ανελκυστήρας ΑΜΕΑ που υπήρχε μέχρι σήμερα, έκανε 15' να ανεβάσει 1 αμαξίδιο και όπως έχω ακούσει από έγκυρες πηγές, κάποιοι επιτήδειοι υπάλληλοι έκαναν καλές κονόμες, αποσπώντας χρήματα από τουρίστες, επειδή (δήθεν) υπήρχε κόστος λειτουργίας. Όταν δε το ΑΜΕΑ εφτανε επάνω, δεν υπήρχε τρόπος να συνεχίσει πέρα από λίγες δεκάδες μέτρα, λόγω της υφής του εδάφους. Ο νέος ανελκυστηρας, απαιτησε πολύ εξειδικευμενες μελέτες, είναι σαν τελεφερικ (ανελκυστηρας μεταβαλλόμενης κλίσης) και θα ανεβάζει πολύ γρήγορα πολλαπλά αμαξίδια επάνω.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Φτάνω λοιπόν στο "δια ταύτα" που είναι το αισθητικό μέρος του έργου των διαδρόμων.

Υπεύθυνος για το έργο αυτό είναι ο φίλος και αδελφός Μιχάλης Λεφαντζής, ένας από τους καλύτερους αρχιτέκτονες - αναστηλωτές μνημείων που έχουμε την τύχη ως χώρα να διαθέτουμε, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος της αναστήλωσης των μνημείων της Αμφιπόλεως.

Όλες οι μέθοδοι που αναφέρατε (ξύλινο deck, πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις κλπ) εξετάστηκαν, να είστε βέβαιοι γι αυτό, πριν επιλεγεί το συγκεκριμένο υλικό τσιμεντοκονίας από το εξωτερικό, το οποίο ήταν το μοναδικό που εγγυάται απόλυτη πρόσφυση σε κάθε είδους παπούτσι και κάθε καιρική συνθήκη, πολύ μεγάλη αντοχή σε τριβή και φορτίσεις και μηδενική πρόσφυση στο βραχώδες υπόστρωμα με τη χρήση διπλής στεγανωτικής μεμβράνης. Ο λόγος που έγινε κάπως παχύ, οφείλεται στη διαρκή ανισοϋψία του εδάφους, γιατί δεν θέλεις ένα διάδρομο που θα ανεβοκατεβαίνει και θα χάνεις το βηματισμό σου αν δεν προσέχεις.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Θα μου πείτε, γιατί δεν έγινε κάτι πιο καλαίσθητο. Εδώ λοιπόν είναι το θέμα μας:

Όταν εκθέτουν τον Ερμή του Πραξιτέλη, το κάνουν μέσα σε μια αίθουσα γυμνή από τα πάντα, χωρίς γυψινες διακοσμήσεις, χωρίς πολυελαίους, χωρίς έπιπλα, χωρίς αρχαία σεμεδάκια. Θέλουμε ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον που θα αναδεικνύει το αριστούργημα του Πραξιτέλη.

Τι θα θέλατε, λοιπόν; Μια κατασκευή - φτωχό συγγενή του Παρθενώνα, να ανταγωνίζεται τα αρχαία αριστουργήματα με πλακάκια σταμπωτά, πολύχρωμα, μαρμάρινα, ξερωγωτι, ή μια minimal κατασκευή που σας λέει "μη μου δίνετε σημασία, εγώ είμαι εδώ για να μη σαβουρδιαστείτε, το μνημείο να κοιτάτε".

Δεν προσπάθησαν λοιπόν να φτιάξουν απομίμηση του αρχαίου περιβάλλοντος χώρου (που κανεις δεν ξερει πως ήταν πραγματικά), έφτιαξαν κάτι που ξεχωρίζει, που δεν προσποιείται το αρχαίο (όπως κάνουν τα σκαλιά των Προπυλαίων που είναι σύγχρονα και τα νομίζετε αρχαία) και που δηλώνει την λειτουργική του υποτέλεια μπροστά στη λαμπρότητα των Μνημείων. Και μιλάμε πάντα για ένα διάδρομο πλάτους 2 μ. (με μεταβαλλόμενο πλάτος στα σημεία συνάθροισης μεγάλου πλήθους) που επιλέχθηκε να εχει απόχρωση που θα τον εξαφανίζει από το περιβάλλον.

ΕΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Αφήστε λοιπόν στην άκρη, όσα έχετε δει σε εμπορικά κέντρα και παραθαλάσσιους περιπάτους και κάντε τον κόπο να ανέβετε στον Ιερό Βράχο σε 1 μηνα από τώρα, και ΕΠΕΙΤΑ να εκφράσετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εντύπωση και όχι τις παπαριές του Documento. Αυτά τα λίγα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, για τους άλλους δεν θα μπορέσω".

Μανόλης Κορρές για το "τσιμέντωμα" της Ακρόπολης: Κάτι από την παλαιά ρομαντική εικόνα του μνημείου θα χαθεί

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακρόπολης Μανόλης Κορρές, σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, οι νέες διαστρώσεις γίνονται σε αντικατάσταση των έως τώρα διαστρώσεων, οι οποίες είχαν την ίδια σύσταση δηλαδή κατάλληλη μίξη χαλικιών άμμου και τσιμέντου, με παρόμοιες αποχρώσεις.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ


"Δυστυχώς, οι επιφάνειες αυτές είχαν λόγω ηλικίας φθαρεί, σε βαθμό που η εξακολούθηση της συντήρησής τους με τοπικά μπαλώματα να είναι ένα τελείως ανεπαρκές ημίμετρο. Οι παλαιές αυτές διαστρώσει έγιναν το 1976 βάσει σχεδίων και με επίβλεψη του αείμνηστου Γιάννη Τραυλού και είχαν ως κύριο γνώρισμα τη χρήση τεφρόχρωμου τσιμέντου και την σχετικά αδρή κατεργασία της επιφάνειας.

Το έργο ήταν ένα από τα πρώτα που έπρεπε να γίνουν όταν μετά την πτώση της Δικτατορίας το υπουργείο Πολιτισμού (υπουργός τότε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τρυπάνης) εγκαινίασε (Μάϊος 1975) το μακρόπνοο πρόγραμμα για την συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης, αναθέτοντας το σχεδιασμό και την επίβλεψη σε μια διεπιστημονική επιτροπή ειδικών (Επιτροπή Συντηρήσεως μνημείων Ακροπόλεως, στο εξής ΕΣΜΑ), αποτελούμενη από τους Ι. Μηλιάδη, Γ. Δοντά, Χ. Μπούρα, Ι. Τραυλό, Σ. Αγγελίδη, Θ. Σκουλικίδη, κ.α.

Ο Γιάννης Τραυλός, προσέφερε τις γνώσεις του σε θέματα αρχαιολογικής τοπογραφίας και την εμπειρία του ως καταξιωμένος αναστηλωτής. Ο ίδιος προέκρινε το σκυρόδεμα όπως άλλωστε είχε πράξει και ο Πικιώνης σε παρόμοιες εργασίες, με τη διαφορά ότι η διάστρωση στην Ακρόπολη δεν μπορούσε να περιέχει ελεύθερη χρήση νέων ή αρχαίων μαρμάρων. Τα τυχαία σκορπισμένα αρχαία μάρμαρα επί της οδού των Παναθηναίων, τον κεντρικό άξονα κίνησης των επισκεπτών, από τα Προπύλαια έως τον Παρθενώνα έπρεπε να μετακινηθούν για να συντηρηθούν και η οδός να διαστρωθεί επειδή ήδη ήταν ολισθηρή και δύσβατη, πρόβλημα επιδεινούμενο συνεχώς λόγω της γοργής αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

ΈΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Τα περιστατικά ολίσθησης και πτώσης επισκεπτών έως το 1976 ήταν πολυάριθμα και όχι τυχαία υπήρχε σε ετοιμότητα εντός των Προπυλαίων ένα φορείο, καλά ορατό στη βόρεια πλευρά της ανάβασης. Τα τελευταία χρόνια η φθορά της υπάρχουσας διάστρωσης ήταν τόση, ώστε και πάλι να σημειώνονται ατυχήματα όπως τα παλιά χρόνια. Έτσι μετά από πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου, η ΕΣΜΑ και η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, επεξεργάσθηκαν κάποιες πρώτες προτάσεις της Αρχαιολογικής Εφορείας Ακροπόλεως και κατέληξαν σε ό,τι σήμερα εκτελείται, ως συνέχεια του παλαιού έργου του Ι. Τραυλού, αλλά με τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ζήτημα της ακριβούς οριοθέτησης των διαστρώσεων, ώστε να μη καλύπτονται μέρη του βράχου με σημαντικά, αλλά λίαν δυσδιάκριτα αρχαιολογικά ίχνη παρόδιων μικρών μνημείων ή και κάποιων κτισμάτων, δύσκολο όπως και στα χρόνια του Τραυλού, αντιμετωπίσθηκε βάσει της έως τώρα αρχαιολογικής έρευνας με συνεργασία αρχαιολόγων και αρχιτεκτόνων της Υπηρεσίας, με κύριο συντονιστή τον Μανόλη Κορρέ / τον υπογράφοντα. Στην παρούσα φάση το πρόγραμμά μας περιορίζεται στο πλέον επείγον, την κεντρική οδό, και σε μια βοηθητική, αναγκαία για τη σύνδεση του κέντρου με τον νέο ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα.


Η παρούσα εργασία είναι αντιληπτή ως μέρος ενός ολικού σχεδίου για την αποκατάσταση των αρχαίων επιφανειών, η οποία κατά πολύ θα βελτιώσει τις συνθήκες θέασης των μνημείων (από το σύστημα αναφοράς που είχαν υπ'όψιν εκείνοι που τα σχεδίασαν), αλλά εξ ίσου πολύτιμη θα είναι και η ασφάλιση έναντι φθοράς των εισέτι εκτεθειμένων θεμελίων σε πλείστα εισέτι ανοικτά σκάμματα κυρίως της Μεγάλης Ανασκαφής (1885-1891). Με αυτά τα έργα, των οποίων σχεδιασμός και εκτέλεση υπόκεινται σε αρχές διεθνών για τα μνημεία συμβάσεων που ήδη είναι ενσωματωμένες στην νομοθεσία πολλών χωρών όπως και της δικής μας, η κατάσταση των πραγμάτων θα βελτιωθεί.

Για τους παλαιότερους, όπως και εγώ, τέτοια έργα, παρά την επιστημονική ορθότητα και την κοινωνική χρησιμότητά τους, συνεπάγονται και απώλειες συναισθηματικής κυρίως φύσεως: εν προκειμένω κάτι από την παλαιά ρομαντική εικόνα που πάντοτε θα συντηρώ στις αναμνήσεις μου (με ανάμεικτα αισθήματα) θα χαθεί. Όμως ό,τι κυρίως επιβάλλεται σε κάθε περίσταση ανάληψης ευθυνών είναι η στάθμιση οφέλους και απώλειας (που θα ήταν αχαριστία να μη τη δεχόμαστε, όταν τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα). Με αυτή τη σύντομη αναφορά νομίζω ότι δίδεται απάντηση σε ανησυχίες που νομίζω λόγω μη ενημέρωσης εκφράσθηκαν από ευαίσθητους συμπολίτες μας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Νοε 2020 | 13:00

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι Γεωργιάδη: Πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ 22 Νοε 2020 | 13:38

"Κοράκια" made in SYRIZA

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, "επενδύει" στους θανάτους.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 21 Νοε 2020 | 16:54

Ο Γιώργος Τσαλίκης ξεσπά κατά της Μενδώνη: Δεν τη βλέπω καν

Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης επιτέθηκε, μέσω εκπομπής, στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 21 Νοε 2020 | 15:28

ΝΔ: Με τη δράση "Έχεις Εμένα" κανείς δεν μένει μόνος του

Μέσω της νέας δράσης "έχεις εμένα" η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 20 Νοε 2020 | 17:22

Παρατηρητήριο Fake news της ΝΔ: "Στημένη" η φωτογραφία με τα παιδιά στο καφενείο της Ηλείας

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον κοινοτάρχη για Fake news κατ' εντολήν της Κουμουνδούρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 20 Νοε 2020 | 12:03

Σάλος με τη δήλωση Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) : "Η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους" - Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ [βίντεο]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊού, είπε πως "η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους", προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ 20 Νοε 2020 | 08:02

Ξεκινούν και πάλι από σήμερα Παρασκευή τα δρομολόγια του τραμ από και προς το Σύνταγμα

Η επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ από και προς το Σύνταγμα εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER 19 Νοε 2020 | 22:11

Ανάρτηση-ντροπή από την "Αυγή" για τους τάφους στις Σέρρες - Οργισμένη απάντηση από τη ΝΔ

Σάλος προκλήθηκε από αναρτήσεις της εφημερίδας "Η Αυγή" στο twitter - "Ξεπέρασε τον εαυτό της σε αθλιότητα" απαντά η ΝΔ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Νοε 2020 | 12:34

Αχτσιόγλου για τις ανακοινώσεις Σταϊκούρα - Βρούτση: Ντράπηκε και η ντροπή

Ντράπηκε και η ντροπή με τις "νέες" ανακοινώσεις αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου για τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα και του Γιάννη Βρούτση

ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ 19 Νοε 2020 | 12:13

Viral έγινε η δήλωση Κωνσταντινέα για το Πολυτεχνείο- "Παιδί- Παιδεία- Ελευθερία και στη θέση του ψωμιού αγάπη"

Σπάει ταμεία η δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέα για το Πολυτεχνείο

18 Νοε 2020 | 12:07

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Τσίπρα για το πρόστιμο σε γυναίκα στο Πολυτεχνείο: "Η συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ άργησε πάλι"

Ήρθη το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε στη γυναίκα στο Πολυτεχνείο - Για μικροκομματική εκμετάλλευση κατηγορεί το υπ. Προστασίας του Πολίτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΣΧΗΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 18 Νοε 2020 | 09:53

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη καταγγέλλει: Μας έκοψαν το ρεύμα, πεινάμε, δεν έχουμε φαγητό ούτε για τα κατοικίδια

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, όπως αποκαλύπτει.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ 17 Νοε 2020 | 21:40

Χρυσοχοΐδης: Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ - Πρόστιμα στους συλληφθέντες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις.