Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία επέστρεψε ο 20χρονος ναυτικός

Εκεί τον περίμεναν συγκινημένοι οι γονείς του, οι οποίοι βούρκωσαν όταν τον είδαν να κατεβαίνει, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία.

tuligmenos-me-tin-elliniki-simaia-epestrepse-o-20xronos-nautikos
SHARE THIS
0
SHARES

Επέστρεψε στην Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου ο 20χρονος ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης που ήταν όμηρος για 40 ημέρες από πειρατές στο Τόγκο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ.

Εκεί τον περίμεναν συγκινημένοι οι γονείς του, οι οποίοι βούρκωσαν όταν τον είδαν να κατεβαίνει, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία.

«Επιτέλους γύρισα σπίτι μου. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια που μου δώσατε, ευχαριστώ την ομάδα που βοήθησε να φύγω. Ευχαριστώ πολύ για όλα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 20χρονου Έλληνα ναυτικού από το αεροδρόμιο. 

 

Υπενθυμίζεται ότι, στις 4 Νοεμβρίου, πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Έλληνα και τρεις ακόμη ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε».

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: intime

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook