Υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ στo «κόλπο» του χρηματιστή - 2 δισ δολ «επενδύσεις»!

Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που είχαν ελέγξει τον 48χρονο φέρονται ως επενδυτές των προσοδοφόρων funds του κατηγορούμενου.

Υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ στo «κόλπο» του χρηματιστή - 2 δισ δολ «επενδύσεις»!

Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που είχαν ελέγξει τον 48χρονο αυτοδιαφημιζόμενο «γκουρού» των χρηματοοικονομικών το 2009, υπόθεση για την οποία απαλλάχθηκε λόγω «νομικής πλάνης», στη συνέχεια φέρονται ως επενδυτές των προσοδοφόρων funds του κατηγορούμενου.

Ένας από τους υπαλλήλους, που ήταν ανάμεσα στους υπογράφοντες του πορίσματος για τον ελεγχόμενο, φέρεται από το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας, να έχει δώσει περίπου 100.000 ευρώ στον 48χρονο Γ.Δ. και μετά από μερικούς μήνες να πήρε πίσω 250.000 ευρώ!

Αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής έρευνας από τον αρμόδιο ανακριτή.

Η μεγάλη οικονομική απάτη, σύμφωνα με τους αντίστοιχους ερευνητές «γκουρού» της αστυνομίας, οι οποίοι έχουν μεταπτυχιακά στα χρηματοοικονομικά, είναι τύπου Τσάρλς Πόνζι, που εμφανίστηκε το 1920 στις ΗΠΑ.

Ήταν πολύ απλή στην πράξη και πολύπλοκη στη συνέχεια προκειμένου μέσω δεκάδων offshore, δύσκολα κανείς να μπορεί να φθάσει στον εμπνευστή της. Οι δράστες, δημιουργώντας ένα υψηλό κοινωνικό προφίλ, «πούλησαν» τις οικονομικές γνώσεις τους, και αρχικά προσέγγισαν μεγάλους επιχειρηματίες και εφοπλιστές με «στρατιές» οικονομικών συμβούλων, οι οποίοι επένδυσαν μεγάλα κεφάλαια με απόδοση… 3% το μήνα μέσω αγοραπωλησιών συναλλάγματος εκτός χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Αυτοί αποτέλεσαν τους «κράχτες» του κυκλώματος προκειμένου να προσελκύσουν χαμηλότερου βεληνεκούς επιχειρηματίες, συγγενείς τους μικρότερου οικονομικού επιπέδου ακόμη και συνταξιούχους που επένδυσαν τις οικονομίες και τα εφάπαξ! Τα κεφάλαια των νέων επενδυτών «πλήρωναν» αυτά των παλαιότερων, όταν όμως δεν βρέθηκαν άλλοι επενδυτές, έσκασε η φούσκα…

Οι κατηγορούμενοι για να γίνουν ακόμη πιο πειστικοί, έστελναν κάθε μήνα ενημερωτικά σημειώματα προς τους επενδυτές, για την κερδοφορία της επένδυσής τους, ενώ το μόνο που είχαν στην κατοχή του ήταν κάποιες άυλες βεβαιώσεις μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου.

Έτσι τους έπειθαν να μην προβούν στην εξαργύρωση των κεφαλαίων, να επενδύσουν και νέα, όπως και να προσελκύσουν άλλους επενδυτές. Κάποιες από τις παραπλανητικές επιστολές προέρχονταν από διεθνή και αναγνωρισμένο όμιλο εταιρειών του εξωτερικού και ελεγκτική εταιρεία ορκωτών λογιστών, υπάλληλοι των οποίων είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους. Σημειώνεται ότι στα συμβόλαια με τους επενδυτές υπήρχε όρος πως «αν δεν είσαι επαγγελματίας επενδυτής μην συμμετέχεις σε αυτή την επένδυση υψηλού ρίσκου».

Οι «ριγμένοι» απευθύνθηκαν σε αυτούς που τους είχαν πείσει να επενδύσουν τα χρήματά τους αναζητώντας ευθύνες. Κάπως έτσι ο 53χρονος πρόξενος επί τιμή της Ουκρανίας στην Κρήτη (ο οποίος συνελήφθη προχθές), που είχε φέρει πολλούς επενδυτές προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον 48χρονο χρηματιστή για την εξαπάτησή του.

Τον Απρίλιο του 2015 υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν εντοπίσει συνομιλία του 48χρονου χρηματιστή με τον Patrick, συνεργάτη του στην Αμερική, στο οποίος έλεγε: «Άσε με να σκοτώσω τον Litty (53χρονο επίτιμο πρόξενο), το σχεδιάζω αυτό. Κάποια μέρα, αλλά λίγη ειρήνη πρώτα».

Η δράση των πέντε κατηγορουμένων, ξεκινά από το 2005 και εξελίσσεται σε τρία διαφορετικά στάδια. Το 2005 ο 48χρονος συλληφθείς ίδρυσε στις Η.Π.Α. εταιρεία επενδύσεων σε συνάλλαγμα. Το 2010 ο ίδιος, συνεπικουρούμενος από τον 53χρονο «πρόξενο», ίδρυσε εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο στην Ουαλία και πραγματικό δικαιούχο την 48χρονη συλληφθείσα σύζυγό του. Το 2012 μετέφεραν την έδρα της πρώτης εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και την μετέτρεψαν σε Αντισταθμιστικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

Από το 2012,οπότε ιδρύθηκαν τα τρία funds, μέχρι το Μάιο του 2015, που ανεστάλησαν οι λειτουργίες του ομίλου, διακινήθηκαν διατραπεζικά, κεφάλαια, που εμπιστεύτηκαν οι επενδυτές στην εγκληματική οργάνωση, ύψους 190.000.000 δολαρίων ΗΠΑ και 1.500.000 ευρώ.

Τα κέρδη της οργάνωσης ανέρχονται στα 35.000.000 δολάρια ΗΠΑ και 3.000.000 ευρώ. Επειδή όμως πολλοί από τους επενδυτές δεν κατέθεταν μόνο τραπεζικά τα κεφάλαιά τους, αλλά και με «βαλίτσες» μετρητών προς τα μέλη της οργάνωσης, λαμβάνοντας απλές βεβαιώσεις καταβολής των χρημάτων, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εκτιμούν ότι τα επενδυμένα κεφάλαια και τα κέρδη της οργάνωσης είναι… 5πλάσια, και ενδεχομένως να φθάνουν και τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήταν τόσο δυσθεώρητα τα κέρδη του κυκλώματος που ο φερόμενος εγκέφαλός του δαπανούσε καθημερινά… 10.000 ευρώ προκειμένου να φέρνει από την Ουκρανία, λυγερόκορμες κοπέλες προκειμένου να «διασκεδάζει» ο ίδιος, οι συνεργοί και οι επενδυτές του!

Δύο από τους κατηγορουμένους μέσω ενός… υβριδικού HAWALLA και διαφόρων τραπεζικών λογαριασμών, «ξέπλεναν» και μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες του εξωτερικού στα μέλη του κυκλώματος. Για την απόκρυψη των χρημάτων χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 60 offshore εταιρείες και εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς από την Ελλάδα έως την Σιγκαπούρη, το Κουρακάο, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες.

Οι αστυνομικοί στα δύο γραφεία του 48χρονου στην Αγ. Παρασκευή και κυρίως σε μία αποθήκη στην Παλλήνη βρήκαν το «αρχείο» της εγκληματικής οργάνωσης με έγγραφα, συμβόλαια, συμφωνίες, ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παραστατικά με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και δεκάδες συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 10:25

Φυλακές Αυλώνα: Απόπειρα απόδρασης πέντε κρατουμένων - Εκοψαν τα κάγκελα και πέταξαν κουβέρτες

Πέντε Έλληνες έκοψαν παράθυρο που οδηγούσε στη νεκρή ζώνη των φυλακών και στη συνέχεια πέταξαν κουβέρτες πάνω στα κάθετα σύρματα του μαντρότοιχου επιχειρώντας να βγουν έξω.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ 20 Ιαν 2021 | 08:08

Ανησυχία για τον μεταλλαγμένο κορονοϊό που έφτασε στην Ελλάδα: Δυο "ορφανά" κρούσματα, 26 συνολικά στη χώρα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα καταγράφει συνολικά 26 περιστατικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ο ιός δεν έχει "σύνορα".

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 19 Ιαν 2021 | 07:43

Δολοφονία 54χρονης στα Χανιά: Ανθρωποκυνηγητό για τον Νορβηγό - Ψάχνουν το στίγμα του κινητού

Σύμφωνα με τον πρώην σύζυγο του θύματος, η 54χρονη λίγες ημέρες πριν του είχε τηλεφωνήσει έντρομη, λέγοντας του ότι ο σύντροφός της θέλει να την σκοτώσει.

ΑΠΟ ΤΟ OPEN 18 Ιαν 2021 | 19:29

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ολόκληρο το βίντεο - σοκ της άγριας επίθεσης από τους δύο ανήλικους

Ολόκληρο το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού στο μετρό, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στις αποβάθρες

ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2021 | 07:33

Άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτό είναι το βίντεο που τους πρόδωσε

Οδηγίες για να κρυφτούν οι δύο ανήλικοι, έδινε στην μητέρα τους μέσω τηλεφώνου ο Ειδικός Φρουρός. Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη.

ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 Ιαν 2021 | 14:58

Μαφία των ποτών: Πώς ο ΡΟΜΑ και ΦΕΝΤΙΑ θα γέμιζαν λαθραίες "μπόμπες" την εστίαση μετά το lockdown [εικόνες]

Η Μαφία των… ποτών, ετοίμαζε "εκρηκτική" και επικίνδυνη επαναφορά μετά το lockdown, με ακαθόριστης προέλευσης οινοπνευματώδη λαθραία ποτά σε μπαρ, κλαμπ, κάβες κλπ.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Ιαν 2021 | 17:09

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ο ρόλος του προκλητικού αστυνομικού που τους "έκανε πλάτες" - Πώς τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του 52χρονου σταθμάρχη, είχαν στο "κάδρο" των ερευνών διάφορους ανηλίκους υπόπτους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 16 Ιαν 2021 | 08:38

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Πώς έφτασαν στη σύλληψη των δύο ανήλικων - Ο "έμπειρος" και ο "ντροπαλός"

Από την ανάλυση του βίντεο της επίθεσης, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι ανήλικοι επιδίδονται σε βίαια χουλιγκάνικα χτυπήματα "του δρόμου". Συνελήφθη και ειδικός φρουρός που τους κάλυπτε.

ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 15 Ιαν 2021 | 23:36

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο ανήλικοι δράστες - Συνελήφθη αστυνομικός που τους "κάλυπτε"

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανήλικων ημεδαπών, για τον ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ στο μετρό την Τετάρτη - Για υπόθαλψη εγκληματία κατηγορείται ειδικός φρουρός

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 15 Ιαν 2021 | 08:51

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο δραστών της επίθεσης

Φωτογραφίες υπόπτων νεαρών που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα, δείχνουν οι αστυνομικοί, στον 52χρονο σταθμάρχη, που δέχθηκε την επίθεση στο Μετρό.