Υπαναχώρηση της κυβέρνησης για το Φαληρικό Δέλτα μετά τη θύελλα

Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση για τη δέσμευση 2.500 τετραγωνικών μέτρων στο Beach Volley του Φαλήρου προκειμένου να δημιουργηθούν δικαστικές αίθουσες, μετά τον σάλο

upanaxwrisi-tis-kubernisis-gia-to-faliriko-delta-meta-ti-thuella
SHARE THIS
0
SHARES

Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση για τη δέσμευση 2.500 τετραγωνικών μέτρων στο Beach Volley του Φαλήρου προκειμένου να δημιουργηθούν δικαστικές αίθουσες, μετά τον σάλο που ξέσπασε, τις αντιδράσεις των Δημάρχων, αλλά και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες μετά την απόσταση που πήραν οι ΑΝΕΛ.

Oπως είχε γράψει το TheTOC, το πρωί υπήρξε σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των κυρίων Φλαμπουράρη, Παρασκευόπουλου και της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, όπου αποφασίστηκε να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφασίστηκε μάλιστα αντί της έκτασης στο Beach Volley να δεσμευτεί χώρος στην περιοχή του Ρουφ για τη δημιουργία των δικαστηρίων.

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα μιλώντας στον Βήμα Fm ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου, Διονύσης Χατζιδάκης, επικαλούμενος ενημέρωση από το Μαξίμου.

Οπως αποφασίστηκε, η ανάγκη για δημιουργία νέων αιθουσών δικαστηρίων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, δεν θα καλυφθεί αξιοποιώντας κτίρια στην παραλιακή ζώνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν κτίρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου, πριν από τη σύσκεψη, η λύση που πρότεινε ο κ. Καμμένος είναι να παραχωρηθεί χώρος στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή του Ρουφ.

Με δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνει για το θέμα:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ελληνική Κυβέρνηση, διά των δύο αρμόδιων Υπουργών, τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, για το έργο το οποίο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό μέτωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπουργούς και το σύνολο της ελληνικής Κυβέρνησης που αμέσως κατάλαβαν ότι εδώ δεν έχουμε ένα ψευτοδίλημμα μεταξύ της ανάγκης εύρεσης δικαστικών αιθουσών για την απόδοση δικαιοσύνης, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας κι ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου. Όπως θα σας πει και ο αρμόδιος Υπουργός, τα σχέδια που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να σταματήσουν, μιας και ο ίδιος, έχει βρει ήδη δικαστική αίθουσα, χώρο, για ακροατήρια μεγάλων και σημαντικών δικών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί, ξαναλέω, να απαντήσουμε σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχει ανάγκη σήμερα η χώρα».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook