Υπήρξε και 2η "έφοδος" στην αποθήκη οπλισμού στη Λέρο

Ο νυν αποθηκάριος στο στρατόπεδο της Λέρου θυμήθηκε και δεύτερη είσοδο στην αποθήκη οπλισμού, από εκεί δηλαδή που χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.

upirkse-kai-2i-efodos-stin-apothiki-oplismou-sti-lero
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο νυν αποθηκάριος στο στρατόπεδο της Λέρου θυμήθηκε και δεύτερη είσοδο στην αποθήκη οπλισμού, από εκεί δηλαδή που χάθηκε το στρατιωτικό υλικό. Η πρώτη, όπως είχε πει ο ίδιος, είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, από τον προκάτοχό του και δύο ακόμη στελέχη των ΟΥΚ, οι οποίοι είχαν καταστεί βασικοί ύποπτοι.

Η δεύτερη είσοδος έγινε στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίωνας και πλέον ο κύκλος των υπόπτων διευρύνεται. Κάποιο άτομο, που δεν θυμάται ποιος ήταν, του είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού, προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. Αυτή η μονάδα των ΟΥΚ, έχει έδρα την Αθήνα, και αριθμεί 80-100 άτομα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν.

Στην πρώτη είσοδο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο προκάτοχός του, του ζήτησε τα κλειδιά και τους κωδικούς συναγερμού, οι οποίοι άλλαζαν καθημερινά και ήταν εσώκλειστοι σε εμπιστευτικό φάκελο. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και στις δύο… εισόδους, και μάλιστα φαίνεται να ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σε υλικό καμερών ασφαλείας που ανακτήθηκε, απεικονίζεται η είσοδος και έξοδος του πρώην αποθηκάριου και δύο στελεχών των ΟΥΚ στην αποθήκη χωρίς όμως να φαίνεται να μεταφέρουν κάτι.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, δεν αποκλείουν η κλοπή του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει σε βάθος χρόνου και πιθανόν όχι από τους ίδιους δράστες, κάτι που δυσχεραίνει την έρευνα και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό, αντιαρματικά, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και βραδύκαυστο φυτίλι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ποινικές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζουν ιεραρχικά τρία ενδεχόμενα για την κατάληξη του οπλισμού. Πρώτον να πέρασε στην κατοχή ποινικών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εκρηκτική ύλη από το εσωτερικό τους, δεύτερον να πρόκειται για ιδιότυπους συλλέκτες και τρίτον να πρόκειται για παραγγελία από κακοποιούς και πώλησή του υλικού σε αυτούς.

Στον απόηχο των ερευνών της παράξενης κλοπής, με έγγραφό του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε την πραγματοποίηση της τακτικής καταμέτρησης στις αποθήκες οπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών που γίνεται κάθε τρίμηνο, ενώ κάθε 6μηνο γίνεται η επιθεώρηση του ατομικού οπλισμού των αστυνομικών.  

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook